Myyrämies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Myyrämies
Myyrämies, Ihmenelosten vanhin vihollinen
Myyrämies, Ihmenelosten vanhin vihollinen
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four nro 1 (toukokuu 1961)
Henkilötiedot
Oikea nimi Harvey Rupert Elder
Status Aktiivinen
Pituus 145 cm
Paino 74 kg
Voimat Kehittynyt tutka-aisti, erinomainen keppitaistelija (bōjutsu)

Myyrämies (oikealta nimeltään Harvey Rupert Elder) on Marvel-kustantamon luoma superroisto. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Myyrämiehen ensiesiintyminen oli yhdysvaltalaisen Fantastic Four -lehden numerossa 1 (1961). Suomessa Myyrämies esiintyi ensimmäisen kerran Mail-Man Ky:n julkaiseman Ihmeneloset-lehden ensimmäisessä numerossa (1982).

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myyrämiehellä ei ole yliluonnollisia kykyjä. Hän on kuitenkin erittäin nerokas, ja on maanalaisista piilopaikoista löytänyt ihmisen tietotason ylittäviä muinaisia laitteita. Myyrämies kykeni opettelemaan näiden outojen koneiden käytön ja tutustui ihmisen käsityksen yli meneviin tieteisiin.

Vaikka Myyrämies on liki sokea, hänen muut aistinsa ovat kuitenkin korostuneet kompensoimaan visuaaliset aistit. Myyrämiehen tarkentuneet aistit ovatkin melkein samaa mittaluokkaa Daredevilin kanssa. Myyrämies tuntee lisäksi maanalaisen maailman kuin omat taskunsa ja kykenee hallitsemaan valtakuntansa hirviöitä.

Myyrämies taistelee miltei kaksimetrisen sauvansa avulla (sauvat ovat yleensä tehdyt joko puusta tai alumiinista). Hänen sauvassaan piilee runsaasti kätkettyä aseistusta. Kaikki sauvat sisältävät biometrisen lukon joka estää ketään muuta kuin Myyrämiestä käyttämään niitä.

Hän on itse kehitellyt taistelutyylin joka muistuttaa bōjutsua. Huolimatta pienestä koostaan ja heikkouksistaan Myyrämies on taitava lähitaistelija. Myyrämies komentaa myös maanalaisten olentojen armeijaa, lukemattomia moloideja ja muita hirviöitä.

Moloidit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moloidit ovat Deviaanien luomia olentoja. Maanalaisen maailman olennoista moloidit ovat heikoimpia mutta niiden määrä kompensoi voiman puutteen. Deviaanit eivät arvostaneet henkisesti ja fyysisesti rajoittuneita luomuksiaan ja yrittivät tuhota ne kaikki.

Nykyään moloidit palvelevat herraansa Myyrämiestä ja ovat yrittäneet useasti tuhota Ihmeneloset. Tyrannoidit taas ovat normaaleista moloideista poikkeava lahko, joka palvelee toista maanalaista diktaattoria Tyrannusta.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myyrämiehen silmät ovat erittäin herkät valolle. Normaali huonevalaistus saa hänet hetkellisesti sokeaksi ja vaurioittaa hänen silmiään. Heikkouttaan vastaan Myyrämies on kehitellyt erityiset silmälasit, jotka himmentävät valon hänelle sopivaksi. Lasit myös tehostavat valoa pimeissä paikoissa, jolloin Myyrämies voi nähdä pimeässäkin.

Ultimate Myyrämies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Marvel -jatkumossa Myyrämies on Baxter Buildingissa työskentelevä tiedemies tohtori Arthur Molekevic. Lempinimensä Myyrämies hän sai opiskelijoilta. Tohtori Molekevic erotettiin kuitenkin hänen yritettyään luoda elämää. Katkeroituneena Myyrämies pakeni maan alle luotujen moloidiensa kanssa. Täältä hän löysi muinaista tekniikkaa ja aikoi valloittaa maailman, mutta Ihmeneloset pysäytti hänet.

Ultimate Myyrämies muistuttaa fyysisesti alkuperäistä, mutta on raskasrakenteisempi ja kärsii pahasta ihosairaudesta.