Tsuyaman verilöyly

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Mutsuo Toi)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mutsuo Toi

Tsuyaman verilöyly (jap. 津山事件, Tsuyama-jiken) tapahtui Japanin Okayaman prefektuurin Nishikamon kylässä lähellä Tsuyamaa 20. toukokuuta 1938. Pyrähdystappaja Mutsuo Toi (jap. 都井 睦雄, Toi Mutsuo, 5. maaliskuuta 191721. toukokuuta 1938) tappoi ennen itsemurhaansa kolmekymmentä ihmistä[1] kotikylässään. Noin puolet pienen yhteisön asukkaista siis kuoli joukkomurhassa.

Verilöyly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toi katkaisi sähköjohdon illalla 20. toukokuuta 1938, mikä jätti kylän pimeäksi. Yöllä hän surmasi ensin 76-vuotiaan isoäitinsä. Sen jälkeen hän meni naapuriensa asuntoihin ja tappoi heitä 29, joista 27 kuoli tapahtumapaikalla ja kaksi vammoihinsa myöhemmin. Murha-aseinaan Toi käytti haulikkoa, samuraimiekkaa ja kirvestä. Lopulta hän ampui itsensä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toi jätti useita itsemurhaviestejä. Hänellä oli todettu tuberkuloosi toukokuussa 1937. Hän joutui kylän naisten torjumaksi ja päätti kostaa. Isoäitinsä hän tappoi, jottei tämän olisi tarvinnut kärsiä häpeää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tapiola, Paula: Japanin tappaja oli kertonut halustaan murhata vammaisia – määrättiin pakkohoitoon Yle Uutiset. 26.7.2016. Viitattu 26.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]