Murderdolls

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Murderdolls
(2002-2004 ja 2010–2011)
Tiedot
Tyylilaji: glam metal
horror punk
shock rock
Kotipaikka: Yhdysvaltain lippu Hollywood, Kalifornia
Laulukieli: englanti
Sivusto: http://www.murderdollsband.com
Jäsenet
Wednesday 13 kitara,laulu
Joey Jordison  
Roman Surman  
Jack Tankersley  
Jason West  
Entiset jäsenet
Tripp Eisen  
Ben Graves  
Acey Slade  
Eric Griffin  
Racci Shay  

Murderdolls on yhdysvaltalainen horror punk/glam metal -yhtye. Yhtye sai alkunsa 2002 Hollywoodissa, Kaliforniassa. Sen kokoonpanoon kuuluu nykyisin vain Wednesday 13 ja Joey Jordison. Ennen myös Ben Graves, Acey Slade, Eric Griffin ja Tripp Eisen kuuluivat yhtyeeseen.

Vuoteen 2011 mennessä yhtye on julkaissut kaksi albumia. Ensimmäinen niistä oli Beyond the Valley of Murderdolls, joka julkaistiin 2002. Yhtyeen toinen albumi on Women and Children Last, joka julkaistiin vuonna 2010.

Yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen tyyli on osittain kuten varhaista punk rockia, 1970-luvun rockin tapaista (esimerkiksi Kiss ja Alice Cooper). Yhtye on ottanut vaikutteita myös kauhuelokuvista. Konserteissa yhtyeen tyyliin kuuluu muun muassa käyttää mustia vaatteita, synkkää rekvisiittaa ja meikkiä. Kriitikoiden ja fanien mukaan Murderdolls on kuin "Mötley Crüe tapaisi Misfitsin".

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Murderdolls otti ensi askeleensa vuonna 1994 Des Moinesissa Iowassa. Joey Jordison soitti tuolloin yhtyeessä The Rejects, jonka laulajana toimi Dizzy Draztik. Musiikkityyli oli samantapaista kuin Murderdollsilla, mutta sanoituksissa ei ollut kauhuelementtejä.
The Rejects toimi Joey Jordisonin "toisena yhtyeenä". Jordison tapasi Tripp Eisenin vuonna 1999 Ozzfest -festivaalilla ja kysyi häneltä mielessään painavaa ajatusta yhtyeestä. Eisen suostui projektiin mukaan, ja hänen ystävänsä Racci Shay alkoi rumpaliksi. Myös basisti nimeltä Ian soitti heidän kanssaan keikoilla.Vuonna 2002 Trip Eisen erotettiin bändistä.Tilalle tuli Acey Slade.Murderdolls lopetti vuonna 2004.Yhtye kuitenkin jatkoi vuonna 2010.Silloin he julkaisivat albumin Women and Children Last.Vuonna 2011 Racci lähti bändistä tilalle otettiin Jason West.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.