Munamies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Munamies
Munamies Helsingin Itiksessä keväällä 2011.
Munamies Helsingin Itiksessä keväällä 2011.
Luoja(t) Riku Nieminen
Näyttelijä(t) Riku Nieminen
Ensi-
esiintyminen
Putous 2011
Henkilötiedot
Ammatti patsastaiteilija
Sukupuoli mies
Kotipaikka Munakka
Asuinpaikka munakenno
Suhteet
Vanhemmat Kanaemo
Puoliso(t) Muna-Liisa

Munamies (engl. Egg Man lyh. Eggy[1]) on näyttelijä Riku Niemisen luoma ja esittämä sketsihahmo, joka tuli tunnetuksi MTV3-kanavalla lähetettävän Putous-ohjelman toisella tuotantokaudella talvella 2011. Hahmo nousi suureen suosioon, ja Nieminen sai lukuisia sketsihahmoon liittyviä työtarjouksia. Munamies voitti Putoukseen sisältyneen leikkimielisen ”Vuoden sketsihahmo 2011” -kilpailun. Hän sai kilpailun yleisöäänestyksessä neljä prosenttiyksikköä enemmän ääniä kuin kilpailussa toiseksi sijoittunut sketsihahmo, Aku Hirviniemen esittämä ”valvova rakennusmestari” Timo Harjakainen. Yhdessä Putouksen jaksossa Munamies esitti Rajattoman kanssa oman versionsa Mistakesin kappaleesta ”Pidä huolta”, joka tuli sittemmin myytäväksi internetiin. Munamies teki comebackin vuonna 2017 Putouksen kahdeksannella kaudella ja lauloi coverin Adelen "Hello"-laulusta. Laulu oli serenadi hänen tyttöystävälleen Muna-Liisalle.

Toukokuussa 2011 Munamies julkaisi albumin Munamiehen maailma, jota myytiin syyskuun 2011 loppuun mennessä yli 17 000 kappaletta. Hahmon seuraava albumi oli teemaltaan talviaiheinen, ja se julkaistiin 2. marraskuuta 2011.[2] Molemmat albumit ylittivät kultarajan.

Ominaispiirteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Munamies on 60 senttimetriä pitkä (Niemisen oikea pituus on 181 senttiä[3]), kimeä-ääninen kimmoisa kananmuna, joka harrastaa eksistentialismia ja munien maalailua eli bodypaintingia. Hänen tunnuslauseensa on: ”Pieni muna, iso sielu”. Munamiehen muita hokemia ovat ”Kumpi oli ensin, kana vai minä?” ja ”Mun mummuni muni mun mammani, mun mammani muni mun.”

Munamies esitti Putouksessa erilaisia erikoistaitojaan ja kykyjään. Laulutehtävässä Munamies tulkitsi italiankielisen sävellyksen "Con te partirò", ja erityistaitoesityksessään hän osoitti naruhyppelytaitonsa Mikko Zetterbergin ja Sui-Hingin avustuksella. Munamies nähtiin Putouksen aikana myös muun muassa luistelemassa, hyppimässä trampoliinilla, hiihtämässä, laulamassa karaokea ja keilaamassa.

Munamiehellä on paljon sisaruksia ja sukulaisia. Hänen tyttöystävänsä on nimeltään Muna-Liisa, joka on parodia Mona Lisasta. Munamiehellä on myös vaimo, Munamamma ja äitinä Kanaemo.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pidä huolta (2011)
  • Pomppufiilis (2011)
  • Bouncy Feeling (2011), Pomppufiilis englanniksi laulettuna
  • Munanaa (2011)
  • Helle (2011)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Munamiehen kotisivut (englanniksi) (Arkistoitu – Internet Archive), Viitattu 5.11.2011
  2. Munamies jatkaa menestystarinaa uutuusalbumilla 28.09.2011. MTV3. Viitattu 28.09.2011.
  3. Maria Mustranta: Riku Nieminen (Sielu ja ruumis) Helsingin Sanomat 28.10.2011. Viitattu 25.5.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]