Muinaiset (Tähtiportti)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muinaiset
Rotu muinainen (energiaksi noussut olento, ihmisen kantamuoto)
Kotimaailma Luultavasti Celestis-planeetta, myöhemmin Maa Linnunradalla ja Lantia Pegasus-galaksissa
Hallinto Tuntematon; aiemmin Atlantiksen korkea neuvosto
Liittolaiset ei liittolaisia
Entiset liittolaiset Neljän suuren rodun liittouma
Ensiesiintyminen Maternal Instinct

Muinaiset, alun perin tunnettu nimellä teiden rakentajat, on kuvitteellinen kansa Tähtiportti-sarjassa ja sen sisarsarjassa Stargate Atlantis.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Muinaiset rakensivat alkuperäiset tähtiportit. He asuivat kauan aikaa sitten maapallolla, mutta joutuivat muuttamaan pois kun salaperäinen rutto vaivasi maailmaa. Myöhemmät ihmiset polveutuvat heistä ja asuttavat nyt maapalloa. Muinaisten kieli muistuttaa paljon latinaa.

Kenties paetakseen ruttoa osa muinaisista muutti Pegasus-galaksiin ja asutti siellä Atlantis-nimistä kaupunkia Lantia-planeetalla, josta tulee nimitys lantialaiset. Daniel Jackson sai selville, että kyseiset henkilöt kutsuivat itseään myös alternialaisiksi. Ne muinaiset, jotka eivät lähteneet Pegasukseen, oppivat muuttumaan energiaksi ja nousemaan korkeammalle olemisen tasolle. Pegasus-galaksissa muinaiset kohtasivat ensi kertaa vihollisen, joiden teknologia oli yhtä kehittynyttä kuin heidän omansa: wraithit ja muinaiset kävivät sotaa yli sata vuotta ennen kuin muinaiset joutuivat lopulta taipumaan ja jättivät Pegasus-galaksin palaten Maahan tai nousten korkeammalle tasolle.

Muinaisista lähtee myös toinen haara orit. Oritkin ovat ylösnousseita olentoja, mutta toisin kuin muinaiset, joiden tärkein periaate on olla sekaantumatta millään tavoin maallisiin asioihin, orit käännyttävät ihmisiä palvomaan itseään jumalina ja tuhoavat kaikki, jotka eivät suostu liittymään heidän seuraajiinsa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.