Motion City Soundtrack

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Motion City Soundtrack
MCS vuonna 2012
MCS vuonna 2012
Tiedot
Toiminnassa 19972016
Tyylilaji pop-punk, post-hardcore, voimapop, vaihtoehtorock, emo
Kotipaikka Yhdysvallat Minneapolis, Minnesota, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Justin Pierre
Joshua Cain
Jesse Johnson
Matthew Taylor
Tony Thaxton

Levy-yhtiö

Epitaph Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

Motion City Soundtrack on yhdysvaltalainen pop-punkyhtye Minneapolisisista, Minnesotasta. Yhtye on julkaissut kaksi pitkäsoittoa Epitaph Recordsin kautta. Kolmas pitkäsoitto "Even If It Kills Me" julkaistiin 18. syyskuuta 2007.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Motion City Soundtrack perustettiin vuonna 1997. He julkaisivat jonkin verran EP:tä ja saivat siitä seuraajia, ennen kuin levyttivät ensisoittonsa I Am The Movie.

I Am The Movie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

I Am The Movie julkaistiin itsenäisesti kaksi kertaa vuonna 2002, ja se herätti nopeasti kiinnostusta Epitaph Recordsilta. Levy julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2003. Levyn suosion myötä yhtye oli keikoilla melkein koko 2003. Albumin ensimmäinen single oli "The Future Freaks Me Out", josta kuvattiin myös video, joka auttoi melkein tuntematonta bändiä enemmän kohti julkisuutta. Bändille kappaleen suosio oli ihmeellinen, koska se ei melkein edes päässyt levylle. Toinen single albumilta oli "My Favorite Accident" oli samantyylinen laulu, mutta video oli paljon dramaattisempi.

Commit This To Memory[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2004 yhtye lähti kiertueelle Japaniin ja Eurooppaan pop-punkyhtye Blink-182:n kanssa. Kiertueen aikana Blinkin ex-basisti Mark Hoppus mainitsi heille alkavansa tuottama musiikkia. Lause oli sanottu enemmän tai vähemmän vitsinä, mutta kiertueen viimeisenä päivänä Motionin kitaristi Joshua Cain tuli kysymään Hoppukselta, olisiko tämä kiinnostunut tuottamaan heidän seuraavan albuminsa. Hoppus suostui heti.

Yhtyeen toinen albumi nauhoitettiin Kaliforniassa syksyllä 2004. Hoppus ja bändi tulivat hyvin toimeen keskenään, ja albumi yllätti heidät. Bändi tunsi suurta vapautta, kun saivat laajentaa musiikkinsa tyyliä.

Levyn nimi, Commit This To Memory, päätettiin jo alkuvaiheilla levytystä. Se otettiin kappaleesta "Hangman", jossa myös Mark Hoppus laulaa. Uusi albumi saatiin valmiiksi alkuvuodesta 2005. Albumi vuosi nettiin ladattavaksi paljon aikaisemmin. Bändi osallistui myös ensimmäiseen Epitaph Tour -kiertueeseen, joka pidettiin helmi- ja maaliskuussa. Albumin ensimmäinen single "Everything Is Alright", jossa lauloi myös Fall Out Boyn laulaja-kitaristi Patrick Stump, sai paljon radiosoittoa ja on päässyt monille kokoelmalevyille. Toinen single oli "Hold Me Down", joka oli talviteemainen laulu. Se ei saanut yhtä suurta suosiota kuin edeltäjänsä. Levyn kolmas single oli "L.G FUAD". Kaikista singleistä kuvattiin myös videot.

Even If It Kills Me[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen kolmas studioalbumi Even If It Kills Me julkaistiin 18. syyskuuta 2007. Yhtye teki viimeiset nauhoitukset ja miksaukset keväällä 2007 New Yorkissa.

Osan levystä on osa-tuottanut Adam Schlesinger (Fountains Of Wayne) ja Eli Janney (Girls Against Boys) ja osan tuottanut Ric Ocasek (The Cars). Laulajoita levyllä vierailee mm. Max Bemis (Say Anything), Rachel Minton (Zolof the Rock and Roll Destroyer) ja Shawn Harris (The Matches).

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.