Mortal Kombat (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee vuoden 1995 elokuvaa. Saman nimisestä, vuonna 2021 julkaistavaksi suunnitellusta elokuvasta on eri artikkeli.
Mortal Kombat
Ohjaaja Paul W. S. Anderson
Käsikirjoittaja Ed Boon
John Tobias
Tuottaja Lauri Apelian
Lawrence Kasanoff
Säveltäjä George S. Clinton
Kuvaaja John R. Leonetti
Leikkaaja Martin Hunter
Pääosat Robin Shou
Linden Ashby
Bridgette Wilson
Christopher Lambert
Cary-Hiroyuki Tagawa
Talisa Soto
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Levittäjä New Line Cinema
Netflix
Ensi-ilta 1995
Kesto 101 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 20 miljoonaa dollaria [1]
Tuotto 122 195 920 dollaria[2]
Seuraaja Mortal Kombat 2 – hävitys
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Mortal Kombat on samannimiseen peliin pohjautuva toiminta-fantasia-seikkailuelokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 1995. Elokuvan käsikirjoitti ja ohjasi Paul W. S. Anderson. Se oli siihen asti julkaistuista videopeleihin pohjautuvista elokuvista kaupallisesti menestynein (aiempina vuosina julkaistut Super Mario Bros ja Street Fighter eivät olleet menestyneet kaupallisesti). Se tuotti 122 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti.

Osa elokuvaan kohdistuneesta kritiikistä pohjautui siihen, että pelien väkivaltaisuutta oli karsittu kovalla kädellä, jotta elokuva sopisi nuoremmallekin yleisölle.

Elokuvalle tehtiin seuraavana vuonna jatko-osa Mortal Kombat: Annihilation, jossa Anderson ei ollut virallisesti osallisena. Monet ensimmäisessä elokuvassa mukana olleet näyttelijät kieltäytyivät osallistumasta jatko-osan tekoon (Scorpion-hahmoa esittänyt Chris Casamassa puolestaan toimi Batman & Robin -elokuvassa George Clooneyn stunttimiehenä). Vain päätähdet Robin Shou ja Talisa Soto palasivat vanhoihin rooleihinsa. Ensimmäisessä elokuvassa Reptile-hahmoa esittänyt Keith Cooke palasi tässä elokuvassa nuoremman Sub-Zeron roolissa. Myös Mileenaa jatko-osassa esittänyt nainen oli Soton stunttinainen ensimmäisestä elokuvasta.

Warner Bros. suunnitteli toista jatko-osaa nimeltä Mortal Kombat: Devastation tehtäväksi vuodeksi 2010, mutta Threshold Entertainmentin haasteet ovat siirtäneet projektin aloittamista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mortal Kombat The Numbers. Viitattu 2.7.2015. (englanniksi)
  2. Mortal Kombat Box Office Mojo. Viitattu 2.7.2015. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.