Monster High

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Monster High
Valmistustiedot
Ensi-ilta 2010-
Kesto 1-4 minuuttia
Aiheesta muualla
IMDb

Monster High on yhdysvaltalaisen Garrett Sanderin ja Kelly Rileyn luoma muotinukkesarja. Ne julkistettiin virallisesti vuonna 2010, mutta tehtiin jo vuonna 2007. Hahmoja ovat inspiroineet hirviö- ja kauhuelokuvat, mikä erottaa ne muista muotinukeista. Nukkien luojia ovat inspiroineet muun muassa Dracula, muumio, ihmissusi, Medusa, zombie ja Frankensteinin hirviö.

Monster High -sarjaan kuuluu myös pehmoleluja, laukkuja, asusteita, vaatteita, elektroniikkaa ja erilaisia leluja. Suunnitteilla on myös 10 jaksoa sisältävä musikaali, jota on suunnittelemassa Universal Pictures.

Lisi Harrison (The Clique, Alphas) on kirjoittanut Monster High -kirjasarjan. Sarjan ensimmäinen romaani julkaistiin syksyllä 2010.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuket ovat 27,5 senttimetriä pitkiä. Vartalo on valmistettu ABS-muovista ja pää pehmeästä PVC-muovista. Nukkejen jalat on muotoiltu korkokenkien käyttöön sopivaan muotoon. Nukkjen ihonvärit vivahtavat useisiin eri väreihin, esimerkiksi siniseen, vihreään tai pinkkiin. Monster High-nukkejen kasvot ovat yksilöllisiä; jokaisella on omanlaisensa kasvot. Myös monet muut nukkien piirteet ovat yksilöllisiä. Nukeille on olemassa kaupasta ostettavia vaatesettejä ja muita tarvikkeita. Nukeilla on valmiiksi päällä omat asunsa, joita on monenlaisia. Nukeilla on melko luonnollisesti taipuvat nivelet, mitkä mahdollistavat nukkejen liikuttelemisen lukuisiin eri asentoihin. Nukkejen kädet voidaan irroittaa kyynär- ja rannenivelten kohdalta (CAM. Nukeilta eli create a monster nukeilla irtoavat kaikki osat)

Nettisivu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monster High’n kotisivut julkaistiin 5. maaliskuuta 2010. Nettisarjaa julkaistaan Monster High’n Youtube-kanavalla. Kotisivujen mainokset julkaistiin Yhdysvalloissa 5. elokuuta 2010 ja Suomessa kesällä 2011.

Monster High -musiikkivideon voi ladata iTunesista.

Kirjasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monster High- kirjasarjan on kirjoittanut Lisi Harrison, joka tunnetaan myös suositusta Clique -kirjasarjasta. Mattel julkaisi ensimmäisen Monster High -romaanin 20. syyskuuta 2010. Suomeksi romaani on ilmestynyt vuonna 2011 Buster Nordicin kustantamana ja kääntäjänä toimi Sonja Lahdenranta. Kirjasarjan toisessa osassa "The Ghoul Next Door" on pääosassa muumion tytär Cleo De Nile. Kirja julkaistiin maaliskuussa. Suomeksi toinen osa, Salatut Elävät, ilmestyi helmikuussa 2012. Kolmas kirja, jonka päähenkilönä on on ihmissusi Clawdeen Wolf, julkaistiin 20. syyskuuta 2011 nimellä "Where There's a Wolf, There's a Way". Monster High-päiväkirja julkaistiin 30. lokakuuta 2011.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Frankie Stein - Frankie on Frankensteinin tytär. Hän on 15 päivää vanha. Hänen lemmikkieläimensä on erilaisista osista koottu koiraa muistuttava eläin nimeltä Watzit ja hänen lempiaineensa on historia. Frankien lempivärit ovat musta ja valkoinen. Hänen parhaimpina ystävinään tunnetaan Draculaura ja Clawdeen Wolf. Frankien englanninkielinen ääninäyttelijä on Kate Higgins.
 • Draculaura - Draculaura on Draculan tytär, mutta torahampaistaan huolimatta, hän ei juo eikä syö verta, koska on vegaani. Hän on 1600 vuotta. Hänen lemmikkilepakkonsa nimi on Count Fabulous. Lempiaine on luova kirjoittaminen, koska hän tykkää kirjoittaa tarinoita ystävistään, kuten parhaimmista kavereistaan Frankie Steinista ja Clawdeen Wolfista. Pinkki on hänen lempivärinsä. Draculauran englanninkielen ääninäyttelijä on Debi Derryberry.
 • Clawdeen Wolf - Clawdeen on 15-vuotias ihmissuden tytär. Clawdeenin lempiruoka on pihvi (raakana) ja lempiaine on taloustiede. Hänen lemmikkikissansa nimi on Crescent ja hänen lempivärinsä on kulta. Bestikset ovat Draculaura ja Frankie Stein, joille hän on hyvin uskollinen. Clawdeenillä on paljon koruja ja upeita vaatteita,ja hän pitää niitä päällään mielellään. Clawdeenin englanninkielen ääninäyttelijä on Salli Saffioti.
 • Lagoona Blue - Lagoona Blue on 15-vuotias merihirviön tytär, jolle kaikki ovat hänelle kavereita. Hänen lempivärinsä on merensininen ja lempiaine meribiologia. Hänen lemmikkipiraijansa nimi on Neptuna. Englanninkielen ääninäyttelijä on Laura Bailey.
 • Cleo de Nile - Cleo de Nile on n.5842-vuotias muumion tytär, joten hän on oikea prinsessa, joka tosin pelkää pimeää. Hänen lempivärinsä on kulta. Hänen poikaystävänsä nimi on Deuce ja hänen lemmikkikobransa nimi on Hisette. Cleolla on myös isosisko Nefera. Lempiaine on geometria. Cleon bestiksenä tunnetaan Ghoulia Yelps. Englanninkielen ääninäyttelijä on Salli Saffioti.
 • Ghoulia Yelps - Ghoulia on 16-vuotias zombien tytär. Hän pitää kaikista kouluaineista ja lukemisesta. Hän on viisain tyttö koko Monster High'ssa, mutta kuitenkin hyvin ujo. Hänen lemmikkipöllönsä nimi on Sir Hoots A Lot ja paras ystävänsä Cleo De Nile. Hän puhuu vain zombieta. Englanninkielen ääninäyttelijä on nettisarjan tuottaja Audu Paden.
 • Deuce Gorgon - Deuce on Medusan poika, hänkin 16-vuotias. Hänen tyttöystävänsä nimi on Cleo. Deuce väittää vihaavansa kotitaloutta, mutta todellisuudessa pitää siitä. Hänen kaksihäntäisen lemmikkirottansa nimi on Perseus. Deuce tykkää skeittaamisesta ja on kiinnostunut ruoanlaitosta ja rakastaa urheilua. Englanninkielen ääninäyttelijä on Yuri Lowenthal.

Monster High oppilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Holt Hyde - Holt on Hra ja Rva Hyden poika. Hänen lempivärinsä on oranssi ja hänen lemmikkikameleonttinsa nimi on Crossfade. Holt Hyden ääninäyttelijänä toimii Cindy Robinson.
 • Jackson Jekyll - Jackson on ihminen ja Holt Hyden alter-ego. Hän on myös Heath Burnsin serkku. Hänen ääninäyttelijänsä on Cindy Robinson.
 • Heat Burns - Heat Burnsin ääninäyttelijänä toimi ensimmäisellä tuotantokaudella Yuri Lowenthal ja toisella tuotantokaudella Sam Clarke.
 • Clawd Wolf - Clawd on Clawdeenin isoveli ja seurustelee Draculauran kanssa. Hänen ääninäyttelijänsä oli ensimmäisellä tuotantokaudella Yuri Lowenthal ja toisella tuotantokaudella on Ogie Banks.
 • Nefera de Nile - Nefera on muumion tytär, joten pikkusiskonsa Cleon lailla, hänkin on myös oikea prinsessa. Neferalla on lemmikkikuoriainen Azura. Hänen ääninäyttelijänsä on Wendee Lee.
 • Abbey Bominable - Abbey on lumihirviö jetin tytär. Abbeylla on lemmikkinä pieni mammutti, jonka nimi on Shiver.
 • Operetta - Operetta on Oopperan kummituksen (engl.the Phantom of the Opera) tytär. Operettan lemmikki on hämähäkki, Memphis "Daddy O" Longlegs.
 • Spectra Vondergeist - Spectra on haamun tytär. Hänen lemmikkinsä on haamufretti Rhuen. Hänen ääninäyttelijänsä on Erin Fitzgerald.
 • Venus McFlytrap - Venus on kasvihirviön tytär. Hänen lemmikinsä on lihansyöjäkasvi. Venus rakastaa luonnonsuojelua.
 • Robecca Steam - Robecca on kyborgi, jonka mekaanisen lemmikkipingviinin nimi on Captain Penny. Robeccalla on todella huono ajantaju.
 • Rochelle Goyle - Rochelle on gargoilien tytär, ja hänen gargoilikotkansa nimi on Roux.
 • Howleen Wolf - Howleen on ihmissusi sekä Clawd ja Clawdeen Wolfin pikkusisko.
 • Catherine DeMev - ihmiskissa
 • Draculogan -Draculauran serkkupoika
 • Skelita Calaveras - värikäs luuranko tyttö
 • Jinafire Long - kiinalainen lohikäärme
 • Toralei Stripe - Ihmiskissa. Toralein parhaimmat ystävät ovat Meowlody ja Purrsephone. Lemmikki on sapelihammastiikeri nimeltään Sweet Fangs.
 • Meowlody ja Purrsephone - ihmiskissakaksoset. Toralein parhaat ystävät. Purrsephonella on mustat hiukset, joissa on valkoinen raita, Meowlodylla taas valkoiset hiukset mustalla raidalla.
 • Gillington Webber "Kidus" - makeanvedenhirviö, joka haluaisi seurustella Lagoona Bluen kanssa. Kiduksen vanhemmat eivät kuitenkaan anna siihen lupaa, sillä Lagoona on merihirviö.
 • Twyla - Mörön tytär, jolla on lemmikkinä jänis nimeltä Dustin.
 • Gigi Grant - Lampunhenki joka voi toteuttaa 13 toivetta sille joka vapauttaa hänet lampusta. Gigin lemmikkiskorpionin nimi on Sultan Sting.
 • Catty Noir - Yksi monsterimaailman kuuluisimmista pop-artisteista.

Nukkeja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nukke versioita on muunmuassa: Basic, eli siis tavalliset (Päiväkirja, seisontatuki ja lemmikki) Kaikki, paitsi Gil. (Kidus)

Volum 0.2, tai School's Out, eli siis koulu-pukuisia tyttöjä. Ei sisällä lemmikkiä. Nuket: Frankie Stein, Clawdeen Wolf, Draculaura, Cleo De Nile ja Lagoona Blue.

Dead Tired, siis nukkeja, mutta uni-asuisia. Isommassa paketissa voi tulla sänky. Nuket: Frankie Stein, Clawdeen Wolf, Draculaura, Lagoona Blue, Cleo De Nile, Abbey Bominable ja Ghoulia Yelps.Sänkyjä mukana: Frankie's Mirror Bed, Clawdeen's Room To Howl, Draculaura's coffin bed ja Lagoona's Hydration Station.

Skull Shores, perustuu Monster High elokuvaan Escape form Skull Shores. Sisältää ranta-asuihin pukeutuneet hahmot Draculaura, Lagoona Blue, Ghouliua Yelps, Gil ja mustavalkoinen Frankie Stein. Lisäksi exlusive 5 pack, jossa on mukana värillinen Frankie Stein, Clawdeen Wolf, Cleo De Nile, Draculaura ja Ghoulia Yelps.

Dance Class, nukeilla on tanssiasut yllään. Sarajaan kuuluvat Howleen Wolf, Robecca Steam, Operetta ja Lagoona Blue.

Ghouls Rule, perustuu Monster High elokuvaan Ghouls Rule (suom. Monsterit määrää). Nukeilla on yllään halloweenasut, ja sarjaan kuuluvat Draculaura, Frankie Stein, Clawdeen Wolf, Cleo De Nile sekä exclusive Abbey Bominable. Nukkejen mukana tulee myös maski, sekä jokin pieni esine, kuten Draculauran Skulette-luuranko, ja Frankiella kattila täynnä vihreää keitosta.

Dot Dead Gorgeus, hahmot ovat pukeutuneet juhla-asuihin, ja jokaisen mukana tulee ICoffin (puhelin) sekä meikkejä. Sarjaan kuuluvat Spectra Vondergeist, Operetta, Lagoona Blue ja exclusive 3 pack, Draculaura, Ghoulia Yelps ja Abbey Bonimable. scaris nukeilla on muotiausut sarjaan kuuluu lagoona blue draculaura cleo de nile abbey bominable ja cwadeen wolf

Nettisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja kertoo teinimonstereista, jotka käyvät Monster High high schoolia. Monster High sarjan pilot New Ghoul at School nähtiin Yhdysvalloissa Nickelodeonilla 31. lokakuuta 2010, joka kestää noin 23 minuuttia. Jakso kertoo Frankie Steinin ensimmäisestä viikosta Monster High koulussa. Jaksossa kuullaan Allison Irahetan kaksi laulua "Scars" ja "Friday I'll Be Over U".

Monster High: Fright On sarjan uusi halloween-erikoisjakso, joka nähtiin 30. lokakuuta 2011 Nickelodeonilla.

Sarjan jokaisen ensimmäisen tuotantokauden jakso kestää noin kaksi minuuttia ja toisen tuotantokauden noin neljä minuuttia.

Ensimmäinen tuotantokausi (2010-2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Webisode # Jakson nimi Jakson nimi suomeksi Näytetty Usa:ssa
1 Jaundice Brothers Negatiivit keskiviikko 5. toukokuuta 2010
2 Talon Show Clawdeen Show keskiviikko 5. toukokuuta 2010
3 Fear Squad Kauhistusjoukko keskiviikko 5. toukokuuta 2010
4 Substitute Creature Jäykkä Sijaisopettaja maanantai 10. toukokuuta 2010
5 Party Planners Synttärisuunnitelmia perjantai 15. toukokuuta 2010
6 Blue Lagoona Lagoonan Lemmitty perjantai 21. toukokuuta 2010
7 Copy Canine Lunttaamalla Läpi perjantai 28. toukokuuta 2010
8 The Hot Boy Kuumottava Kundi perjantai 4. kesäkuuta 2010
9 Bad Scare Day Sähköistä Vetovoimaa perjantai 11. kesäkuuta 2010
10 Photo Finish Valokuvauspäivä perjantai 18. kesäkuuta 2010
11 Cyrano De Ghoulia Ghoulian Totuudet torstai 24. kesäkuuta 2010
12 A Bad Zituation Hirvittävä Näppylä perjantai 4. heinäkuuta 2010
13 Clawditions Karmiva Koe-esiintyminen perjantai 16. heinäkuuta 2010
14 Freedom Fight Sammakoiden Vapautusrintama perjantai 23. heinäkuuta 2010
15 Totally Busted Patsaasta Pinteeseen perjantai 30. heinäkuuta 2010
16 Freakout Friday Pahan Onnen Päivä perjantai 29. elokuuta 2010
17 Mad Science Fair Hullu Tiedekilpailu torstai 4. marraskuuta 2010
18 Shock and Awesome Sähköistävä Elokuva torstai 11. marraskuuta 2010
19 The Good, the Bat, and the Fabulous Leikiten Lepakoksi maanantai 22. marraskuuta 2010
20 Rumor Run Wild Huhumylly keskiviikko 24. marraskuuta 2010
21 Fur Will Fly Kilpa Kuunvalossa torstai 2. joulukuuta 2010
22 Horrorscope Horoskooppi torstai 9. joulukuuta 2010
23 Idol Threat Patsaan Kirous torstai 16. joulukuuta 2010
24 Hatch Me If You Can Munattu Kotitehtävä perjantai 17. joulukuuta 2010
25 Date of the Dead Elävien Kuolleiden Teffit torstai 6. tammikuuta 2011
26 A Scare of a Dare Totuus vai Tehtävä torstai 13. tammikuuta 2011
27 Parent-Creature Conference Tätini on Toista Maata torstai 20. tammikuuta 2011

Toinen tuotantokausi (2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Webisode # Jakson nimi Jakson nimi suomeksi Näytetty Usa:ssa
1 Scream Building Yllättävät Liikkeet torstai 10. helmikuuta 2011
2 Why We Fright Muuttumaton Cleo torstai 17. helmikuuta 2011
3 Fear-a-Mid Power Kannustamassa torstai 24. helmikuuta 2011
4 Beast Friends Ystävinä torstai 3. maaliskuuta 2011
5 Varsity Boos Henkien-nostatus keskiviikko 9. maaliskuuta 2011
6 Gloomsday Video Mörkötubeen torstai 17. maaliskuuta 2011
7 Falling Spirits Kaikki Keinot Sallittuja torstai 24. maaliskuuta 2011
8 Fatal Error Mörkötube Jumissa torstai 31. maaliskuuta 2011
9 Screech to the Beach Suuntana Synkeranta torstai 7. huhtikuuta 2011
10 Witch Trials Vihamiehiä torstai 14. huhtikuuta 2011
11 Don't Cheer the Reaper Uusi Ohjelma keskiviikko 20. huhtikuuta 2011
12 Road to Monster Mashionals Matkalla Hirviöhepuleihin keskiviikko 20. huhtikuuta 2011
13 Queen of the Scammed Huolikirjan Päätoimittaja torstai 5. toukokuuta 2011
14 Frightday the 13th Perjantai 13. päivä torstai 12. toukokuuta 2011
15 HooDoo You Like? Draculauran Poikakaveri torstai 19. toukokuuta 2011
16 Fear Pressure Lihanpala torstai 26. toukokuuta 2011
17 Fear The Book Vaarallinen Valokuva torstai 2. kesäkuuta 2011
18 Desperate Hours Raivostuvat Vanhemmat torstai 9. kesäkuuta 2011
19 Miss Infearmation Kesäloma Alkaa torstai 9. kesäkuuta 2011
20 Hyde and Shriek Kesäbileet torstai 23. kesäkuuta 2011
21 Daydream of the Dead Hartain Haave torstai 14. heinäkuuta 2011
22 Nefera Again Nefera Kiristää torstai 18. elokuuta 2011
23 Back-to-Ghoul Takaisin Kouluun torstai 25. elokuuta 2011
24 Abominable Impression Taika-rannekkeet torstai 1. syyskuuta 2011
25 Frost Friends Jäinen Ystävä torstai 8. syyskuuta 2011
26 Hyde Your Heart Salaperäinen Jackson torstai 15. syyskuuta 2011
27 Ghostly Gossip Juorujen Jäljillä torstai 22. syyskuuta 2011
28 Hiss-teria Pikkuisen Paranoidia torstai 29. syyskuuta 2011
29 Phantom of the Opry Operetan Kuumotus torstai 6. lokakuuta 2011
special Monster High & Kind Campaign: The Shockumentary - torstai 6. lokakuuta 2011
30 The Bermuda Love Triangle Rakkauden Kolmio torstai 13. lokakuuta 2011
31 Here Comes Treble Selvät Sävelet torstai 20. lokakuuta 2011
32 Dueling Personality Kaksintaistelu Yksin torstai 27. lokakuuta 2011
33 Neferamore Neferan Näännyttämät torstai 3. marraskuuta 2011
34 Rising From The Dead Ponnistus Pohjalta torstai 10. marraskuuta 2011
35 Monster Mashionals Part One Hirviöhepulit Osa 1 torstai 17. marraskuuta 2011
36 Monster Mashionals Part Two Hirviöhepulit Osa 2 torstai 17. marraskuuta 2011


Jakso "Monster High & Kind Campaign: The Shockumentary" on Monster High -nettisarjan special-jakso, joka on tehty Mattelin ja Kind Campaing -kampanjan kanssa.

Kolmas tuotantokausi (2011-2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Webisode # Jakson nimi Jakson nimi suomeksi Näytetty Usa:ssa
1 Dodgeskull - polttokallo torstai 8. joulukuuta 2011
2 Game of DeNile - Päättymätön peli-ilta torstai 15. joulukuuta 2011
3 Uncommon Cold - torstai 5. tammikuuta 2012
4 Ghosts with Dirty Faces - hirviöflunssa torstai 19. tammikuuta 2012
5 Hickmayleeun - lauantai 4. helmikuuta 2012
6 No Place Like Nome - torstai 16. helmikuuta 2012
7 Sibling Rivalry - sisarkateutta torstai 1. maaliskuuta 2012
8 The Nine Lives of Toralei - Toralein yhdeksän elämää torstai 15. maaliskuuta 2012
9 Unlife to Live - päivä epäkuolemastani torstai 29. maaliskuuta 2012
10 Abyss Adventure - torstai 12. huhtikuuta 2012
11 Unearthed Day - torstai 20. huhtikuuta 2012
12 Creepfast Club - torstai 26. huhtikuuta 2012
13 Unearthed Day - torstai 10. toukokuuta 2012

Televisiossa näytetyt special jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Special # Jakson nimi englanniksi Jakson nimi suomeksi Esitetty Usa:ssa Esitetty Suomessa
1 New Ghoul @ School Uusi Tulokas 31. lokakuuta 2010 3. joulukuuta 2011
2 Fright On! Vampyyrit vastaan Ihmissudet 30. lokakuuta 2011 26. joulukuuta 2011
3 Why Do Ghouls Fall In Love? - Yliluonnollinen Ystävänpäivä 12. helmikuuta 2012 -
4 Escape From Skull Shores - pako kallosaarelta 13. huhtikuuta 2012 -
5 Friday Night Frights - Perjanti-illan kauhua 13. heinäkuuta 2012 -
6 Ghouls Rule! - Monsterit määrää 12. lokakuuta 2012 -

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]