Mitch Evans

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitch Evans

Mitchell Evans (s. 24. kesäkuuta 1994 Auckland, Uusi-Seelanti) on uusiseelantilainen moottoriurheilija, joka kilpailee GP2-sarjassa. Evansin managerina toimii Formula 1-kuljettajakin tunnettu Mark Webber. Hänen vanhempi veljensä Simon Evans on myös moottoriurheilija.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän aloitti uransa karting-sarjoissa voittaen muun muassa 100 cc -luokan ja CIK Trophy -sarjojen mestaruudet. Vuonna 2007 hän kilpaili Formula First -sarjassa kolme kilpailua. Hän ajoi täyden kauden vuosina 2007-08 sijoittuen yhdeksänneksi. Vuonna 2008 Evans voitti Formula Ford Talvisarjan mestaruuden. Hän myös sijoittui toiseksi Uuden Seelannin Formula Ford -mestaruussarjassa kaudella 2008-09. Samalla hänestä tuli sarjan nuorin kuljettaja, joka on voittanut sarjan osakilpailun. Vuonna 2009 Evans sijoittui toiseksi Australian Formula Ford -sarjassa ja VSCRC Formula Ford Fiesta Series -sarjassa. Lisäksi hän sijoittui viidenneksi Australian Drivers -mestaruussarjassa. Vuonna 2010 Evans voitti Toyota Racing Series -sarjan mestaruuden. Hän myös sijoittui toiseksi Australian Drivers -mestaruussarjassa.

Vuonna 2011 Evans kilpaili GP3-sarjassa Arden-tallissa. Hän ajoi Espanjan pitkässä kilpailussa voittoon GP3-historian nuorimpana kuljettaja ollessaan vasta 16-vuotias. Evans johti sarjaa kauden alussa, mutta lopulta hän putosi mestaruustaistelusta ja sijoittui sarjan yhdeksänneksi keräten 29 pistettä. Tätä ennen hän voitti Uuden Seelannin Grand Prix -kilpailun jolloin hänestä tuli historian nuorin kansainvälisen kilpailun voittanut kuljettaja. Evans voitti toiseen kertaan Toyota Racing Series -sarjan mestaruuden vuonna 2011. Samana vuonna Evans ajoi 3 kilpailua Britannian Formula 3 -sarjassa keräten 10 pistettä. Hän voitti vuoden 2011 päätteeksi Jim Clark -palkinnon. Vuonna 2012 Evans voitti GP3-mestaruuden keräten neljä paalupaikkaa, kolme voittoa ja kaksi kilpailun nopeinta kierrosta. Evans on kaikkien aikojen nuorin GP3-sarjan mestari. Hän ajoi samana vuonna myös Toyota Racing Series -sarjassa kuusi kilpailua.

Vuonna 2013 Evans siirtyi GP2-sarjaan jatkaen Arden-tallin riveissä. Tätä ennen hän ajoi kolme kilpailua Toyota Racing Series -sarjassa voittaen kaksi kilpailua. Evans ajoi heti ensimmäisessä GP2-viikonlopussa palkintopallille ollen Malesian sprinttikilpailun kolmas. Samalla hänestä tuli nuorin palkintokorokkeelle sijoittunut GP2-kuljettaja 18-vuotiaana. Monacossa Evans lähti eturivistä kakkosruudusta ja ajoi ensimmäisessä kilpailussa kolmanneksi. Sprinttikilpailussa hän sijoittui myös kolmanneksi. Hän saavutti myös yhden kakkossijan Unkarin sprinttikilpailusta sijoittuen sarjan 14:ksi. Vuonna 2014 Evans jatkaa GP2:ssa siirtyen Russian Time-talliin. Hän otti kauden aikana kaksi voittoa Britannian ja Saksan viikonlopun pitkistä kilpailuista sijoittuen loppupisteissä sarjan neljänneksi.