Misty (Pokémon)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Misty
Ensi-
esiintyminen
Pelit: Pokémon Red ja Blue (1996)
TV: jaksossa 001: Pokémon! Minä valitsen sinut!
Viimeinen
esiintyminen
takaumassa jaksossa BW142: "Unelma jatkuu!"
Henkilötiedot
Ammatti Cerulean Cityn salijohtaja
Suhteet
Sisarukset Daisy, Violet ja Lily (isosisaret)

Misty (jap. カスミ, Kasumi) on kuvitteellinen Pokémon-sarjan ihmishahmo, joka on erikoistunut vesityypin Pokémoneihin. Hän toimii myös Cerulean Cityn salijohtajana, jonka tehtävänä on luovuttaa Cascade-salimerkki niille, jotka päihittävät tämän saliottelussa. Hän on sekä Ashin ja Brockin että Traceyn (Orange Islands saaga) entinen matkakumppani. Nimi 'Misty' tulee englanninkielen sanasta misty (sumuinen).

Mistyn alkuperäinen ääninäyttelijä animessa on Mayumi Iizuka. Englanninkielisenä äänenä on toiminut sekä Rachael Lillis että erikoisjaksosta "Mirage-pokémonien herra" (eng. The Mastermind of Mirage Pokémon) eteenpäin Michele Knotz. Suomenkielisenä äänenä puolestaan on toiminut elokuvissa 1–4, 1. kaudella, 3. kauden jaksoissa 125–136, sekä 7., 8. ja 20. kauden vierailuesiintymisissä Kiti Kokkonen; lisäksi Mistyn äänenä on ollut 3. kauden alussa Outi Alanen, 3. kauden lopulla sekä 4. kaudella puolestaan Marjut Heikkinen ja 5. kaudella Pauliina Virta.

Misty animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Anime seuraa yleensä linjaa, jossa päähenkilö on Ash, ja hänen matkantekoaan ympäri maailmaa kuvataan. Misty on Cerulean Cityn salijohtaja ja hän käyttää vesityypin Pokémoneja. Misty lähtee Ashin kanssa matkustamaan ympäri Pokémonmaailmaa ja jättää salinjohtajan tittelin kolmelle vanhemmalle sisarelleen, Lilylle ja Violetille. (Daisy tarkoittaa päivänkakkaraa, Lily liljaa ja Violet orvokkia). Hän käyttää keltaista hihatonta t-paitaa, sinisiä Denim-mikroshortseja ja shortsien kanssa punaisia nahkahenkseleitä. Hän pitää monista tyttöjen jutuista, mutta on poikamainen. Hänen sukunimensä mainittiin jakson nimessä (Cerulean Cityn lumpeenkukat). Hänellä on ongelma, että muut sisaret eivät välitä hänestä lainkaan, sillä on vain kolme sensaatiomaista sisarta. Kun Misty oli pieni, hän riiteli paljon Lilyn ja Violetin kanssa. Daisy oli näistä kolmesta Mistyn mielestä kivoin ja Daisy onkin yleensä se joka huolehtii Cerulean Cityn salista.

Misty on yleensä ystävällinen ja järkevä, mutta hän voi olla pahalla päällä. Hänestä tiedetään, että hänellä on huono asenne, huono arvostelukyky ja että hän on kärsimätön ja jääräpäinen. Jos Ash tai Brock jäävät katselemaan maisemia, niin Misty ottaa heitä korvasta kiinni. Misty ei pidä hyönteispokémoneista, porkkanoista eikä paprikoista. Misty haluaa olla maailman parhaimpia vesityypin Pokémonkouluttajia. Misty tapaa Ashin, Ashin varastaessa/lainatessa Mistyn pyörää. Pyörästä tuli myöhemmin ajokelvoton, sillä Ashin Pikachu kärvensi sen. Misty sanoo, että hän seuraa Ashia kunnes hän korvaa pyörän, tosin se oli luultavasti tekosyy. Myöhemmin Misty melkein unohtaa koko polkupyöräjutun. Mistylle ja Ashille syntyi usein toraa ja kinaa tuon tuostakin sarjan alkutaipaleella, mutta vähitellen sitä esiintyi harvemmin. Myöhemmillä tuotantokausilla Mistyn äkkipikainen ja temperamenttinen luonne ei myöskään ole enää yhtä näkyvä vaan hän on paljon rauhallisempi ja hillitympi.

Misty ihailee jääpokémonkouluttaja Loreleita. Hän on myös Sakuran hyvä ystävä, Sakura on nuori tyttö jonka isosisaret kiusasivat myös häntä nuorena.

Kun Ash päivittää Pokédexiä Johto-versioon, muna, joka on ollut Mistyn mukana pitkään, kuoriutuu ja munasta tulee Togepi. Togepi ottaa Mistyn äidikseen ja Misty suostuu pitämään sen. Togepista ja Mistystä tulee erottamattomat. Saatuaan Ashilta uuden pyörän Johto-liigan lopussa hän palaa Cerulean Cityn salijohtajaksi jatkamaan töitään ja sisaret lähtevät matkalle. Misty keskittyy nyt päätoimisesti salijohtajan hommaan, mutta käy parin jakson ajan Hoennissa katsomassa Ashia. Pian Togepi kehittyy Togeticiksi ja Misty päättää vapauttaa sen. Ashin selvitettyä Hoenn-liigan, hän palaa Pallet Towniin, kotikaupunkiinsa. Siellä häntä odottavat Mistyn lisäksi May, Max ja Brock ja he kaikki haluavat liittyä Ashin joukkoon. Hän kulkee mukana kuitenkin vain kolme jaksoa, kunnes palaa takaisin salinjohtajaksi. Mistyn nykyisen ääninäyttelijättären mukaan Mistyn piti palata Pokémon: Diamond and Pearl -kautena, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.

Misty palasi väliaikaisesti sarjaan animen 20. kauden: Sun & Moon -sarjan 42. ja 43. jakson ajaksi Brockin kanssa. Mistyllä oli megakivi ja avainkivi Gyaradosinsa megakehittämiseksi ja hän otteli sillä Ashin Pikachua vastaan[1].

Misty mangassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon Adventures[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Misty on mangassakin Cerulean Cityn vesityyppejä käyttävä salijohtaja. Hän ensiesiintyi kappaleessa Gyarados Splashes In!, jossa Red pelasti Mistyn tämän villiintyneeltä Gyaradosilta nappaamalla sen (minkä ei oikeastaan olisi pitänyt onnistua, koska jo omistettua Pokémonia ei voi napata). Myöhemmin Red ja Misty yhdistivät voimansa Rakettiryhmää vastaan ja löytääkseen Kuukiven (Moon Stone). Tavoite saavutettiin kappaleessa Raging Rhydon!.

Kuten kappaleessa Suddenly Starmie nähdään, Misty asuu suuressa kartanossa, jossa hänen peräänsä katsoivat lukuisat piiat katsoivat hänen peräänsä. Täällä hän voitti Redin saliottelussa ja opetti häntä muutaman päivän vahvistaakseen kumpaakin. Lopulta Red voitti Mistyn ja sai salimerkin.

Myöhemmin Red halusi Mistyn opettavan hänen Pokémoniaan käyttämään Surf -liikettä, mutta Redin havittelema HM (Hidden Machine) oli tuhottu, joten Misty vaihtaa Gyaraodsinsa Redin Krabbyyn. Redillä on Mistyn Gyarados yhä mukanaan näinäkin päivinä. Misty näyttää olevan ihastunut Rediin, mikä on selvästi nähtävissä myös animessa ja muissa mangoissa.
Myöhemmin Johtossa, toisen Rakettiryhmäkriisin aikana, Suicune valistee Mistyn kumppanikseen.

Electric Tale of Pikachussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Misty esiintyy ensi kerran, kun hän on pyöräilemässä ja löytää Pikachun. Hän tapaa sen omistajan, ja kertoo tälle, miten vaikeaa on tulla Pokémon-kouluttajaksi. Pian he eroavat. He tapaavat myöhemmin samalla tavoin kuin animessakin; Ash tapaa Mistyn ja ottaa hänen polkupyöränsä paetessaan Spearow-parvea ja Fearowia. Myöhemmin pyörä aiheuttaa samanlaisia tunteita kuin animessakin.
Läpi sarjan Ash ja Misty vaeltavat yhdessä. Yhdessä vaiheessa Ash haastaa Mistyn Ceruleanin saliotteluun voitaakseen merkin ja saadakseen takaisin hatun, jonka Misty otti hänen päästään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]