Miranda (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miranda
Tyyli Komedia
Kestoaika 30 minuuttia
Luoja(t) Miranda Hart
Pääosissa Miranda Hart
Sarah Hadland
Patricia Hodge
Tom Ellis
Sally Phillips
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Alkuperäiskieli englanti
Verkko BBC, Yle
Esitetty 9. marraskuuta 2009 – 1. tammikuuta 2015
Tuotantokausia 3
Jaksoja 19
Tuotanto
Tuottaja(t) Nerys Evans (Kausi 1)
Emma Strain (Kaudet 2 ja 3)
Vastaava(t) tuottaja(t) Jo Sargent
Käsikirjoittaja(t) Miranda Hart
Tuotantoyhtiö(t) BBC
Palkinnot
Voitetut Britannian vuoden komediasarja (2010)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Miranda on brittiläinen komediasarja, joka kertoo monin tavoin hieman kömpelöstä ja naiivista naisesta nimeltä Miranda ja hänen ystäväpiiristään. Miranda joutuu aina noloihin tilanteisiin ja yrittää korjata ne vielä nolommilla tempuilla. Hän asuu oman pienen pilailupuodin yläkerrassa. Mirandan hyvä ystävä on Stevie, joka työskentelee Mirandan apulaisena putiikissa. Mirandan lähipiiriin kuuluu myös irstas äiti Penny, Mirandan salainen ihastus ja lähikuppilan omistaja Gary ja entinen koulukaveri Tilly. Sarjassa on lisäksi useita vaihtuvia sivuhenkilöitä.

Sarjan on käsikirjoittanut pääosaa näyttelevä Miranda Hart. Ennen televisiosarjan alkamista Hart teki vuonna 2008 BBC Radio 2:een sarjasta pilottijakson nimellä Miranda Hart’s Joke Shop. Lisäksi kuunnelmasta tehtiin televisiosovitus. Virallisesti sarja alkoi marraskuussa 2009. Toistaiseksi viimeinen jakso nähtiin Isossa-Britanniassa uudenvuodenpäivänä 2015. Suomessa viimeinen jakso esitettiin syksyllä 2015.

Heinäkuussa 2014 Hart ilmoitti, ettei sarjalle tehdä varsinaista jatkoa.[1] Kuitenkin kesäkuussa 2015 Daily Express-lehden haastattelussa Hart kertoi, että hänestä olisi mielenkiintoista nähdä kuinka Miranda ja Gary jatkavat elämää yhdessä. Hän ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että sarjalle tehdään jatkoa.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Miranda (es. Miranda Hart): Kömpelö ja sosiaalisesti kömpelö vähän yli kolmekymppinen nainen, joka usein löytää itsensä oudoista tilanteista. Hän on hyvin naiivi ja tekee paljon noloja temppuja. Vaikka Miranda usein ärsyttää ystäviään ja perhettään käytöksellään, he pitkälti sietävät häntä, koska hän on hyväsydäminen.
  • Stevie Sutton (es. Sarah Hadland): Stevie on Mirandan lapsuudenystävä. Hän työskentelee Mirandan pilailupuodissa ja joutuu itse tekemään lähes kaikki työt, kun Miranda leikkii tai tekee jotain muuta, kuin töitä. Stevie on kunnianhimoisempi kuin Miranda. Kuitenkin Mirandaa onnistaa paremmin miesrintamalla, mikä masentaa Stevietä.
  • Gary Preston (es. Tom Ellis): Gary on Mirandan salainen ihastus ja entinen koulukaveri. Gary työskentelee läheisessä ravintolassa ja myöhemmissä jaksoissa hän ostaa kuppilan itselleen. Garyn ja Mirandan välit ovat sarjan aikana hyvin läheiset.
  • Penny (es. Patricia Hodge): Penny on Mirandan äiti. Hän on irstaileva, pikkutuhmia vitsejä heittävä, mutta silti määrätietoinen nainen. Hän väittää Mirandaa lihavaksi vaikka tämä onkin vain leveäharteinen ja pitkä naiseksi. Penny yrittää olla hienostunut hieman keskiluokkaista ylempi nainen, mutta ei aina oikein onnistu siinä, varsinkaan Mirandan seurassa. Penny osoittaa rakkautta Mirandaa kohtaa, kun Miranda tekee jotain josta voi olla ylpeä. Pennyn tyypilliset huudahdukset ovat: Such fun! (suom. Niin hauskaa!)
  • Tilly (es. Sally Phillips): Tilly on Mirandan entinen koulukaveri. Tästä huolimatta Tillyllä on enemmän yhteistä Pennyn kuin Mirandan kanssa. Tilly mainitsee usein Mirandan kouluaikaisen kutsumanimen "Queen Kong" (Kuningatar Kong, viitaten King Kongiin). Vaikka Tilly välillä piikittelee Mirandaa ja yrittää olla hieman parempi, Mirandan "vienti" on parempaa: esimerkiksi Tillyn kihlattu vikitteli Mirandaa Tillyn selän takana.
  • Michael "Mike" Jackford (es. Bo Poraj) Mike on Mirandan miesystävä kolmannella kaudella. Mike työskentelee paikallisena toimittajana. Hän rakastaa Mirandan aitoutta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Miranda Hart won't do another Miranda series STV Entertainment. 25.7.2014. Arkistoitu 19.8.2014. Viitattu 18.10.2014. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Miranda (TV series)