Miles ”Tails” Prower

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Miles "Tails" Prower)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miles ”Tails” Prower
Klassinen ja moderni versio Tailsista pelistä Sonic Generations
Klassinen ja moderni versio Tailsista pelistä Sonic Generations
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Ensimmäinen peli Sonic the Hedgehog 2
(1992)
Luoja Yasushi Yamaguchi
Ääninäyttelijä
(englanti)
Corey Bringas
(1999, 2001)
William Corkery (2004)
Amy Palant
(2005–2008)
Kate Higgins
(2010–2013)
Colleen Villard (2014–)
Ääninäyttelijä
(suomi)
Sari Ann Stolt
(Sonic Boom (televisiosarja), Sonic Prime)
Amy Burgess (Sonic the Movie, Sonic the Movie 2)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Miles Prower (tunnetaan paremmin lempinimellä Tails) on 8-vuotias Sonic the Hedgehog -sarjoissa esiintyvä Segan kehittämä kuvitteellinen kettuhahmo. Hänen nimensä juontuu sanaleikistä ”miles per hour” (mailia tunnissa), jolla verrataan Sonicin nopeutta äänennopeuteen. Hän pystyy liikkumaan lähes yhtä nopeasti kuin Sonic pyörittämällä häntiään kuin potkuria.

Varhaisissa peleissä Sonic on Tailsin idoli ja hän seuraa tätä joka paikkaan. Aluksi Sonic yrittää karistaa Tailsia kannoiltaan, mutta lopulta hän vaikuttuu ketun kyvyistä pysyä perässä. Nykyään Sonic ja Tails ovat parhaita kavereita.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tails teki debyyttinsä Sega Master Systemin ja Sega Game Gearin pelissä Sonic the Hedgehog 2 (8-Bit) vuonna 1992. Monet tosin ovat tutustuneet Sonicin parhaaseen ystävään vasta Sega Mega Drive -versiossa.

Tailsilla on myös kaksi omaa peliä:

Ikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peleissä Tails on aina ollut 8-vuotias.[1]

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tails pystyy suorittamaan samoja liikkeitä kuten Sonic (mm. Spin Dash ja pallona pyöriminen). Juostessaan kovaa Tails pyörittää häntiään perässään kuin lentäessään, minkä ansiosta hän pystyy liitämään, mutta hän on silti hitusen hitaampi kuin Sonic. Erikoisimmat taidot Tailsilla ovat lentäminen (myös lentokoneilla kuten Tornadolla) ja uiminen (Sonic ei ole koskaan oppinut uimaan). Uusimmissa peleissä (kuten Sonic Adventure, Sonic Advance, Sonic Advance 2 ja Sonic Advance 3), Tails hyökkää sivaltamalla hännillään.

Tails ei ole erityisen älykäs Adventures of Sonic the Hedgehogin eikä Sonic the Hedgehog -animaation alkupään jaksoissa, eikä myöskään varhaisimmissa Archien Sonic the Hedgehog -sarjakuvissa, toisin kuin peleissä, Sonic the Moviessa ja Sonic X:ssä, sekä nykyisissä Archien Sonic the Hedgehog -numeroissa. Tailsilla on paljon mekaanisia lahjoja. Sonic X -animaatiossa Tailsin ja Sonicin ystävystyessä Tails korjaa ja maalaa Sonicin lentokoneen Tornadon.

Tails on naiivi ja huippuälykäs ja hänen älykkyysosamääränsä on lähes sama kuin Tri Ivo ”Eggman” Robotnikin eli 300 ellei enemmänkin. Sonic Battle -pelissä hänellä on hyökkäys nimeltä ”IQ 400 Attack” (ÄO 400 -isku).

Muut esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tails esiintyy Archie Comicsin Sonic the Hedgehog -lehdessä mutta myös Sonic X- ja Sonic Universe -lehdissä. Animaatiot, joissa Tails esiintyy, ovat Adventures of Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog: The Movie ja Sonic X.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sonic Team: Tails virallinen merkki profiili Sega of Japan. Arkistoitu 25.9.2011. Viitattu 28. heinäkuuta 2010. (japaniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]