Mike Ridley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mike Ridley
Henkilötiedot
Syntynyt8. heinäkuuta 1963 (ikä 60)
Winnipeg, Manitoba
Kansalaisuus  Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka keskushyökkääjä
Maila vasen
Pelaajaura
Pääsarjaura 1985–1997
Seurat New York Rangers,
Washington Capitals,
Toronto Maple Leafs,
Vancouver Canucks

Michael Owen Guy Ridley (s. 8. heinäkuuta 1963 Winnipeg, Manitoba, Kanada) on kanadalainen entinen jääkiekkoilija.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ridleyn ura oli vaikeuksissa juniorisarjoissa, kun James Patrickin taklauksen johdosta hänen jalkansa murtui ja myöhemmin hän mursi myös solisluunsa. Hänestä ei enää 19-vuotiaana uskottu tulevan NHL-pelaajaa ja hän pelasi yhden kauden kakkostason nuorisokiekkoa. Kaudeksi 1983–1984 Ridley siirtyi Manitoban yliopiston joukkueeseen, jossa hän teki läpimurtonsa. Hänet valittiin ensimmäisellä kaudellaan Kanadan parhaaksi yliopistopelaajaksi ja seuraavalla kaudella hän mahtui vielä tähdistökentälliseenkin.

Koska Ridleyn taidot tulivat esille melko myöhäisessä vaiheessa, häntä ei ole ikinä varattu NHL:ään. New York Rangers teki Ridleyn kanssa sopimuksen kaudeksi 1985–1986 joukkueen kakkosvalmentajan suosituksesta. Tulokaskaudellaan Ridley iski heti 65 pistettä ja mahtui NHL:n tulokaskentälliseen. Seuraavalla kaudella hänet kuitenkin kaupattiin Washington Capitalsiin yhdessä Bob Crawfordin ja Kelly Millerin kanssa vaihdossa Bob Carpenteriin ja toisen kierroksen varausoikeuteen.

Washingtonissa Ridley pelasi seitsemän kokonaista kautta ja loi uraa tasaisen varmana pistemiehenä. Hänen uransa paras kausi on 1988–1989, jolloin hän teki piste- (89) ja maaliennätyksensä (41). Hänet valittiin myös tähdistöotteluun. Kauden 1993–1994 jälkeen Ridley kaupattiin Toronto Maple Leafsiin Rob Pearsonista. Toronton valmentaja Pat Burns ei kuitenkaan pitänyt Ridleyn pehmeästä pelityylistä ja tämä kaupattiin heti seuraavana kesänä Vancouver Canucksiin vaihdossa kovaotteisemmasta Sergio Momessosta.

Vancouverissa Ridleyn ura tuli päätökseen. Kausi 1995–1996 oli Ridleylle vaikea, sillä hän kärsi selkävaivoista, eikä pystynyt pelaamaan kuin 37 ottelua. Seuraavaksi kaudeksi Ridley palasi Vancouveriin, mutta lopetti uransa kesällä 1997. Hän pelasi kuitenkin vielä neljä ottelua seuraavalla kaudella IHL-liigan Manitoba Moosessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.