Mika Brushane

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mika Brushane vuonna 2010.

Mika Brushane (s. 20. heinäkuuta 1969) on suomalainen rumpali, lyömäsoittaja, säveltäjä ja äänittäjä. Hän on opiskellut Oulunkylän Pop & Jazz opistossa ja Matti Oilingin rumpukoulussa.

Brushanen pitkäaikaisin vakiokokoonpano oli hänen isänsä Martin Brushanen perustama Martin Brushane Big Band, jossa hän soitti vuodet 1981–2008. Vuonna 2001 Brushanen perheelle myönnettiin Classic Jazz ry:n Louis Armstrong -palkinto.[1]

Brushane soittaa Ladies First Big Band, IMPERIUM, FIRESKY ja Rogue Icons -yhtyeissä sekä useissa eri projekteissa. Brushane on esiintynyt seuraavien yhtyeiden ja artistien levyillä/orkesterissa: STRIKE, July Moon, Katoamo, Wighthouse Wanderland, Mika Brushane Quartet, John Roberts, Divari, Grainland, Martin Brushane Big Band, Leo Silolahti, Marina&Marino, Greger, Eila Pienimäki, Sininen Majakka, Jan-Olof "Puppe" Strandberg ja Ladies First Big Band, Meiju Suvas & Suvas Regal, The Savages, Anja Niskanen ja Riku Torkkeli.

Brushane on tehnyt sävellyksiä useille levyille, radiomainoksiin, televisiotuotantoihin, yritysvideoihin ja juhlatilaisuuksiin.

Hän on säveltänyt mm. T. Katterin kanssa Gregerin esittämän laulun ”Allt ordnar sig”, joka saavutti viidennen sijan vuoden 1995 Syksyn Sävel -kilpailussa.[2]

Oma sooloprojekti kantaa nimeä IMPERIUM ja esikoisalbumi julkaistiin saksalaisen levy-yhtiön AOR Heavenin toimesta 2015.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]