Miikka Lönnqvist

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miikka Lönnqvist
Miikka Lönnqvist
Miikka Lönnqvist
Henkilötiedot
Syntynyt6. heinäkuuta 1989 (ikä 34)
Koski Hl.
Poliitikko
Puolue Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Asema SDP:n hallintopäällikkö, Hollolan elinvoimavaliokunnan puheenjohtaja, valtuutettu
Vaalipiiri Häme

Miikka Lönnqvist (s. 6. heinäkuuta 1989 Koski Hl.) on suomalainen poliitikko ja järjestöjohtaja. Nykyisin Lönnqvist toimii SDP:n hallintopäällikkönä.

Aiemmin Lönnqvist on toiminut muun muassa Suomen sosiaali ja terveys ry:n hallintojohtajana, SAMOKin ja Nuorten Kotkien toiminnanjohtajana sekä Sosialidemokraattisten Nuorten pääsihteerinä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden kandidaatti.

Lönnqvist on toiminut kunnanvaltuutettuna vuodesta 2009. Hän on toiminut vuodesta 2019 Hollolan elinvoimavaliokunnan puheenjohtajana[1]. Tätä ennen hän on toiminut Hollolassa mm. kunnanhallituksen jäsenenä. Ennen Hämeenkosken sulautumista osaksi Hollolaa Lönnqvist toimi muun muassa Hämeenkosken kunnanhallituksen varapuheenjohtajana.

Lisäksi Lönnqvist toimii useissa järjestöllisissä luottamustehtävissä. Hän toimii muun muassa Nuorten Kotkien varapuheenjohtajana,[2] Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukunnassa[3], Työväen Opintorahaston hallituksen puheenjohtajana[4] sekä Työväen Arkiston säätiön varapuheenjohtajana.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa Valtion nuorisoneuvostossa, TSL:n[5] ja Demo ry:n[6] hallituksissa sekä SDP:n puoluevaltuustossa.[7]

Lönnqvist oli Hämeen Sosialidemokraattien varapuheenjohtaja vuosina 2011-2018.

Lönnqvist on toiminut myös kansanedustaja Satu Taiveahon eduskunta-avustajana.

Politiikan ja järjestötoiminnan ohella Lönnqvist on myös aktiivinen luontokuvaaja. Hän kirjoittaa mm. Demokraatti-lehteen erityisesti lintujen valokuvaamiseen liittyviä kolumneja. Lönnqvist toimii vakituisena kolumnistina myös Keski-Häme-lehdessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]