Microsoft Flight Simulator

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Microsoft Flight Simulator 2.1 (1984)
Näkymä virtuaaliohjaamosta.

Microsoft Flight Simulator on Microsoftin kehittämä viihdekäytössä suosittu siviili-ilmailuun keskittyvä lentosimulaattori PC-yhteensopiville tietokoneille. Ohjelman ensimmäiset versiot kehitti jo 1970-luvun loppupuolella subLOGIC-yhtiö, minkä jälkeen Microsoft lisensoi sen PC-versioiden oikeudet itselleen ja julkaisi ensimmäisen PC-version vuonna 1982.

Uusin versio (10.0) on nimeltään Microsoft Flight Simulator X joka julkaistiin Suomessa lokakuussa 2006. Sen pelimaailma sisältää käytännössä koko maapallon kymmeninetuhansine lentokenttineen ja korkeuseroineen. Myös verkkolentäminen satojen muiden virtuaalipilottien kanssa on mahdollista, joidenkin pelaajien toimiessa lennonjohtajina.

29. tammikuuta 2009 Microsoft sulki Flight Simulator-sarjasta vastanneen ACES Game Studio -yksikön, johtuen johtamiseen liittyvistä ongelmista. Flight Simulator X on edelleen markkinoilla, mutta sarjan jatkuminen on epävarmaa. Microsoft Flight on nimitys uudelle Microsoftin lentosimulaattorille.

Microsoft Flight Simulatorin versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lista käsittää Microsoftin julkaisemat PC-versiot. Lisäksi kahdesta ensimmäisestä versiosta on olemassa lukuisia muita versioita eri tietokoneille, monet subLOGIC:n julkaisemina.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.