Michael Richards

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Richards vuonna 1993.

Michael Richards (s. 24. heinäkuuta 1949 Culver City, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Richards oli jo nuorena kiinnostunut näyttelemisestä. Hänestä tulikin näyttelijä, kunnes Vietnamin sodan aikana hänet lähetettiin Länsi-Saksaan. Länsi-Saksasta palattuaan hän jatkoi näyttelemistä. Hänen suuria esikuviaan olivat Jacques Tati ja Charlie Chaplin, jotka tunnettiin fyysisen komedian taitajina.

Vuonna 1989 hän esiintyi The Today Show'ssa ja hänen esityksensä vakuutti Jerry Seinfeldin. Seinfeld kysyi, josko Richardsilla olisi kiinnostusta Seinfeld-sarjaa kohtaan. Richards oli kiinnostunut, koska hän pääsi näyttelemään juuri sellaista roolia, missä tarvitsi käyttää fyysisen komiikan taitoja. Richards sai roolin sarjasta ja näytteli siinä Jerryn omituista naapuria, Cosmo Krameria. Hän sopi rooliinsa täydellisesti ja sai jopa kolme Emmy-palkintoa, enemmän kuin kukaan muu Seinfeldin näyttelijöistä.

Seinfeldin jälkeen hän tuotti ja näytteli The Michael Richards Show'ssa, mutta se ei odotuksista huolimatta menestynyt laisinkaan. Vain muutaman jakson jälkeen se lopetettiin, ja sen jälkeen Richards on esiintynyt vain harvoissa ohjelmissa ja elokuvissa. Richards on eronnut ja hänellä on avioliitostaan yksi lapsi.

17. marraskuuta 2006 Richards herjasi stand up -esityksensä aikana mustaa häirikköä yleisössä rasistisin sanoin, mistä nousi Yhdysvalloissa suuri häly. Hän pahoitteli tapahtunutta Late Show with David Lettermanissa muutaman päivän kuluttua.[1][2] Richards on kertonut pitävänsä itseään uskonnoltaan juutalaisena vaikka ei olekaan muodollisesti kääntynyt juutalaiseksi eikä ole syntyperältään juutalainen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Seinfeld' Star Michael Richards Apologizes on 'Letterman' for Racial Slurs 21.11.2006. FOX News. Viitattu 21. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  2. Andrew Gumbel: Racism in comedy: Kramer's sense of humour failure 22.11.2006. Independent News and Media Limited. Arkistoitu 13.6.2007. Viitattu 21. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  3. Michael Richards Clarifies Claim About Being Jewish Fox News. 28.11.2006. Viitattu 10.11.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]