Forsti

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Metsäylioppilas)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Forsti on metsätieteiden opiskelija, metsäylioppilas, viralliselta nimeltään maatalous- ja metsätieteiden ylioppilas (lyhennetään maat. ja metsät. yo). Forsteja opiskelee sekä Helsingin että Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella. Kun forstit valmistuvat maistereiksi, yliopistot myöntävät heille oikeuden metsänhoitajan arvonimeen.

Itä-Suomen yliopiston ensimmäisen vuoden metsätieteiden opiskelijoita kutsutaan Torsteiksi aina Forstikasteeseen asti.

Järjestöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yliopiston metsätieteiden opiskelijoiden pitkäaikaisia ainejärjestöjä ovat Metsäylioppilaat ry ja Joensuun Metsäylioppilaat ry.

Metsäylioppilaat ry:n historia ulottuu vuoteen 1909, jolloin se aloitti toimintansa nimellä Ylioppilasyhdistys Metsämiehet. Nykyiseen muotoon yhdistys vaihtoi nimensä vuonna 1956.

Forstiliivi on forstien käyttämä juhla-asu. Sen edeltäjä forstitakki otettiin käyttöön 1950-luvulla ja nykyiseen forstiliiviin siirryttiin syksyllä 1964. Forstihuuto on Helsingin metsäylioppilaiden virallinen ainejärjestölehti, joka ilmestyy vähintään neljä kertaa vuodessa.

Joensuun Metsäylioppilaat ry (JMYO) on Itä-Suomen yliopiston metsätieteen opiskelijoiden ainejärjestö, joka on perustettu vuonna 1982. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää Itä-Suomen yliopistossa, Joensuun kampuksella metsätieteiden opetusta ja tutkimusta, ajaa metsätieteiden opiskelijoiden yhteisiä etuja sekä edistää jäsentensä metsäalan, kulttuurin ja ruumiinkulttuurin harrastuksia. Yhdistys tekee esityksiä ja aloitteita, harrastaa julkaisutoimintaa sekä järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, opintoretkiä ja urheilutilaisuuksia sekä pitää yhteyttä akateemisiin järjestöihin, metsäammattilaispiireihin ja alaa lähellä oleviin koti- ja ulkomaisiin järjestöihin. Tunnetuimpia tapahtumia ovat Forstikaste, Joensuun Vappusoudut ja Räkäposkella.

Kuusikauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsäylioppilaiden Kuusikauppa on jo vuosikymmenten ajan toimittanut joulukuusia Helsingin ja lähiseutujen yrityksille ja yhteisöille. Myös toreilta löytyy joulun aikaan Metsäylioppilaiden Kuusikaupan myyntipisteitä. Perinteisiin kuuluu myös vuodesta 1963 alkaen vuosittainen joulukuusen luovuttaminen Tasavallan Presidentille.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]