Meripuolustuspiiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Meripuolustuspiiri (MERIPP) on valtakunnallinen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen merellistä koulutusta antava maanpuolustuspiiri. Meripuolustuspiirin toiminta-alue kattaa koko Suomen rannikon Torniosta Virolahdelle. Meripuolustuspiirin alaisuudessa on kaksi koulutus- ja tukiyksikköä (KOTU). Suomenlahden Meripuolustusosasto (SLMERIPOS) ja Saaristomeren Meripuolustusosasto (SMMERIPOS).

Toiminnan painopiste on sotilaallisessa koulutuksessa, joka painottuu lähinnä laivasto-, rannikkotykistö- ja rannikkojoukkotoimintaan. Lisäksi kurssitarjontaa on myös ympäristövahingon torjunnasta, hätäensiavusta ja turvallisesta liikkumisesta vesillä.

Koulutus- ja tukiyksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meripuolustuspiiri jakautuu Saaristomeren Meripuolustusosastoon, joka ulottuu Perämeren pohjukasta Hankoniemeen ja Suomenlahden Meripuolustusosastoon, joka ulottuu Hankoniemeltä Suomenlahden pohjukkaan. Koulutusta järjestävät koko Suomen rannikolla Meripuolustusosastot ja niiden alaiset paikallisosastot.

Saaristomeren meripuolustusosaston (SMMERIPOS) muodostavat Perämeren meriosasto, Kokkolan meriosasto, Vaasan meriosasto, Rauman meriosasto sekä Saaristomeren meripuolustusosasto.

Suomenlahden Meripuolustusosaston (SLMERIPOS) muodostavat Hangon meriosasto, Suomenlahden meripuolustusosasto sekä Meri-Karjalan paikallisosasto.

Meripuolustuspiirin paikallisosastot toimivat itsenäisesti Meripuolustusosastojen päälliköiden alaisuudessa ja saavat tukensa Puolustusvoimien meripuolustusalueilta, sotilaslääneiltä ja toiminta-alueensa kunnilta. Paikallisosaston toimintaa johtaa paikallisosaston päällikkö apunaan johtoryhmä, sekä paikallisosaston varapäällikkö ja -pursimies.

Paikallisosastojen toiminta-alueet eivät rajoitu kunnanrajoihin, vaan kattavat koko Suomen rannikon mukaillen rannikkoon rajoittuvien maanpuolustuspiirien rajoja.

Piiripäälliköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MERIPP:n nykyinen piiripäällikkö on Henrik Nysten (2011 -).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.