Mera

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mera
Luojat Jack Miller
Nick Cardy
Tiedot
Oikea nimi Mera
Pituus 175 cm
Paino 73 kg
Sukulaiset Vesimies (’’aviomies’’), Hila (’’kaksoissisko’’)
Voimat Rajallinen telepatia, kyky hallita vettä, kykenee kestämään vedenalaista painetta sekä lämpötilanvaihteluja, yli-inhimillisen vahva.

Mera on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kuvitteellinen kuningatar. Jack Millerin ja Nick Cardyn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1963 Aquaman -sarjakuvalehden numerossa yksitoista. Mera on Vesimiehen vaimo ja Aqua ulottuvuuden kuningatar.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mera on kotoisin Aqua ulottuvuudesta, joka tunnetaan myös nimellä Xebel. Hän tapasi Vesimiehen ja Vesipojan Maassa ollessaan pakomatkalla. Leron niminen roisto oli ottanut hallintaansa kyseisen kuningaskunnan. Vesimies ja Vesipoika lupaavat auttaa Meraa, mutta he joutuvat vangeiksi. Vesimies onnistuu lopulta kukistamaan Leronin Quispin avulla. Mera päättää luopua kruunustaan ja antaa sen V’lanalle, kun hän itse palaa Atlantikseen ja menee myöhemmin Vesimiehen kanssa naimisiin.[1]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mera esiintyi Justice League animaatiosarjassa, jossa hahmon äänenä toimi Kristin Bauer. Hahmon alkuperästä ei mainita mitään, eikä myöskään supervoimia esitetä ollenkaan. Mera toimii lähinnä vain Vesimiehen vaimona sivuroolissa. Hahmon ulkoasu muistuttaa hopeakauden sarjakuvia.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mera teki kolmannen esiintymisensä animaatiosarjan parissa Batman – pelottomissa, jossa hänellä oli edellisen sarjan tapaan pieni rooli. Tällä kertaa hänellä näytettiin olevan supervoimana vahvuus, kun hän taisteli yhdessä Vesimiehen kanssa Pingviinin kätyreitä vastaan.

Vesimiestä näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat
1967–1968 Diane Maddox Aquaman
2001, 2003 Kristin Bauer Justice League
2010–2011 Sirena Irwin Batman – pelottomat
2010 Elena Satine Smallville
2011 Kath Soucie Young Justice

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Action Comics nro 539