Mega Man X6

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man X6
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom[1]
Pelisarja Mega Man
Julkaistu PlayStation
  • JP 29. marraskuuta 2001
  • NA 4. joulukuuta 2001
  • EU 8. helmikuuta 2002
Windows
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta PlayStation, Windows
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man X6 (jap. ロックマンX6, Rockman X6) on Capcomin kehittämä ja julkaisema tasohyppely Mega Man -pelisarjaan. Peli on julkaistu vuonna 2001 PlayStationille.

Peli on Mega Man X -sarjan viimeinen PlayStationille peli. Mega Man X5 piti olla sarjan viimeinen osa mutta tarinaa jatkettiin. Mega Man X6:ssa on sanottu olevan Mega Man X-sarjan parhaat musiikit.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kulunnut kolme viikkoa Eurasia-avaruusaseman tuhosta ja Reploidit korjaavat planeettaa avaruusaseman osien aiheuttamista vahingoista. Tiedemies Gate löytää Eurasia raunioiden keskeltä DNA-kappaleen, joka kuului Sigmaa vastaan taistelussa kaatuneelle Zerolle. Gate ryhtyy tutkimaan DNA:ta ja altistuu Zero-virukselle. Myöhemmin X näkee unta Zerosta, joka väittää tämän olevan planeetan ainoa suojelia. Alia hälyttää X:n taisteluasemiin, kun Eurasian maahansyöksyalueella on havaittu maverickeja. Paikanpäällä X kohtaa viruksen saastuttaman mekaniloidin. Pian vastustajan tuhoamisen jälkeen Zeroa muistuttava hahmo ilmestyy paikalle ja tuhoaa loput mekaniloidista. Paikalle saapuu myös High-Max, joka on X:lle mahdoton vastus. X saa selville, että kyseinen Zero-hahmo oli nimeltään Nightmare Zero. High-Maxin esimiehenä toimiva reploidi Isock kuuluttaa maailman reploideille "Zeron haamun" olevan vastuussa "painajaisilmiöstä" joka toimii viruksen tavoin. Hän kehottaa vapaaehtoisia toimimaan yhteistyössä kahdeksan painajaistutkijan kanssa tuhotakseen sen.

Epäilyksen kalvamana X lähtee tutkijoiden perään ja kohtaa heidät yksitellen, pelastaen myös alueille saapuneita vapaaehtoisia reploideja painajaisvirusten kynsistä. Samalla hän tuhoaa Nightmare Zeron, mikä paljastaa oikean Zeron olevan elossa. Zero oli onnistunut piilottamaan itsensä korjauksia varten. (Huom. Tämän jälkeen pelaajan on mahdollista valita Zero pelattvaksi hahmoksi, jolloin osia juonesta ja dialogista muuttuu. Kokonaisuudessaan juoni on täysin samanlainen.) X:n kukistaessa painajaistutkijat, hän saa selville jokaisen olleen Alian vanhan tutkijakumppanin - Gaten - luomuksia. Gate oli katkeroitunut siitä, ettei saanut tunnustusta tiedeyhteisöltä luomistaan reploideista, jotka olivat siitä erikoisia, että niiden DNA:n analysointi oli melkein mahdotonta. Saman tiedeyhteisön jäsenet salaa tuhosivat jokaisen reploidin - Alian avustamana. Gate paljastaa suunnitelmansa luoda täysin reploidien oma yhteiskunta painajaisviruksen avulla ja haastaa X:n tulemaan luokseen. X suuntaa Gaten laboratorioon, jossa hän kohtaa Hig-Maxin ja voittaa tällä kertaa hänet. Syvemmällä laboratoriossa X lopulta tuhoaa Zeron DNA:lla vahvistuneen Gaten. Henkihieverissä oleva Gate paljastaa viimeisen valttinsa: henkiinherätetyn Sigman, joka tuhoaa tämän. Toisin kuin aikaisemmat versiot, tämä Sigma oli täysin vioittunut, ja käytti keskeneräisiä robottikehoja. X:n voitettua Sigman jälleen kerran tämä vannoo tulevansa takaisin. X pelastaa Gaten ruumiin tuhoutuvasta laboratoriosta ja lahjoittaa sen Alialle korjauksien toivossa. Maailman elvytys voi taas jatkua.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Maverickit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Muoto Kenttä Kopioitu ase (X) Opittu tekniikka (Zero) Heikkous
Commander Yammark sudenkorento Amazon Area Yammar Option Yammar Option Ray Arrow/Rekkoha
Rainy Turtloid kilpikonna Inami Temple Meteor Rain Ensuizan (Circle Water Slash) Ice Burst/Z-Saber
Shield Sheldon simpukka Laser Institute Guard Shell Guard Shell Metal Anchor/Rakukojin
Blizzard Wolfang Susi North Pole Area Ice Burst Hyoroga (Ice Wolf Fang) Magma Blade/Shoenzan
Blaze Heatnix Feeniks-lintu Magma Area Magma Blade Shoenzan (Soaring Flame Slash) Ground Dash/Sentsuizan
Infinity Mijinion kirppu Weapon Center Ray Arrow Rekkoha (Splitting Light Command) Guard Shell
Metal Shark Player vasarahai Recycling Lab Metal Anchor Rakukojin (Falling Steel Blade) Meteor Rain/Ensuizan
Ground Scaravich pillerinpyörittäjä Central Museum Ground Dash Sentsuizan (Spinning Crash Slash) Yammar Option

Huomioitavaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Peli julkaistiin nopeasti Amerikassa, eikä maverickien japaninkielisiä nimiä käännetty tai muutettu. Myös japanilaiset äänet ja alkumusiikki jätettiin amerikkalaisiin ja eurooppalaisiin versioihin. Amerikassa julkaistu Mega Man X Collection PS2 Mega Man X6:ssa japanilainen ääninäyttely raita on poistettu kokonaan välianimaatioissa.
  • Pelissä on monia ongelmia, joiden takia sitä pidetään yhtenä huonoimmista Mega Man X -sarjan peleistä. Pelissä voi esimerkiksi jäädä jumiin paikkoihin, joissa voi edetä vain oikealla aseella, mutta joihin voi päästä ilman kyseistä asetta, jolloin ainoa keino päästä pois on menettää kaikki jäljellä olevat elämät.
  • Mysteeriksi jäi kuinka Sigma heräsi henkiin.
  • Zero palasi takaisin koska oli piilottanut ja korjannut itsensä salaa, vaikka Mega Man X5:ssa hänellä oli vain Zero-Buster käytettävissä. Tämä herätti Mega Man faneille pientä kiukkua. Monien fanien mielestä Metal Shark Player olisi tuonnut Zeron takaisin koska tämän taitona oli tuoda kuolleet Reploidit ja robotit henkiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mega Man X6 Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]