Mega Man Battle Network

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man Battle Network
Kehittäjä Capcom Production Studio 2
Julkaisija Capcom
Tuottaja Keiji Inafune
Säveltäjä Akari Kaida
Pelisarja Mega Man Battle Network
Julkaistu JP 21. maaliskuuta 2001[1]
NA 31. lokakuuta 2001[2]
EU 30. marraskuuta 2001[3]
Lajityyppi Taktinen roolipeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto Pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man Battle Network (Japanissa Battle Network Rockman EXE (バトルネットワーク ロックマンエグゼ)) on Capcomin kehittämä ja Game Boy Advancelle julkaisema videopeli. Se on Mega Man Battle Network-sarjan ensimmäinen peli. Se julkaistiin Japanissa GBA:n julkaisun yhteydessä 21. maaliskuuta 2001 sekä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa myöhemmin samana vuonna.

Battle Network sijoittuu 2000-luvulle maailmaan, jossa yhteiskuntaa ja arkea ohjaa internet. Käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa ja tutkia lähes mitä tahansa elektronista laitetta käyttämällä erittäin kehittyneitä "NetNavi" internet avatareja. Pelissä seurataan nuorta poikaa, Lan Hikaria ja hänen NetNavia, MegaMan.EXE:ä samalla kun he ratkovat "WWW" organisaation aloittamaa rikossarjaa. Edeltäjissä lajityyppinä olleen tasohyppelyn sijaan Battle Network on taktinen roolipeli (RPG), jossa pelaaja ohjaa vuorotellen pelin ulkopuolisessa maailmassa Lania ja MegaMan.EXE:ä virtuaalimaailmassaan. Taistelut painottuvat reaaliaikaisen taktiikan lajityyppiin; "Battle Chipseiksi" nimettyjä erikoiskykyjä voidaan käyttää lukuisten tietokonevirusten hoitelemiseen pelin verkkoympäristöissä.

Battle Network kehitettiin päihittämään Nintendon käsikonsolipelien RPG menestystavaramerkki Pokémon. Tuottaja Keiji Inafunen mukaan kehittäjätiimi halusi Battle Networkin tunnistamaan nimenomaan nuorien pelaajien luomaa asennetta todelliseen maailmaan ja pelattavuusmalliin, joka sekoittaa perinteistä toimintaa ja RPG-elementtejä. Battle Network sai arvostelijoilta positiivisia vastaanottoja. Sen epäsovinnaiselle taistelujärjestelmälle merkittävää kiitosta ja sen esitys oli hyvin pidetty. Pelin juoni kuitenkin sai ristiriitaisia mielipiteitä. Peliä seurasi useita jatko-osia ja spin-off nimikkeitä sekä muuta mediaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Mega Man Battle Network (video game)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.