Meetro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Meetro oli useassa verkossa toimiva pikaviestintäohjelma, jossa on myös paikannuspalvelu (LBS). Ohjelma on yhteensopiva seuraavien pikaviestiohjelmien kanssa: AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger, Windows Live Messenger ja ICQ. Meetron ominaisuudet tekevät siitä käytännöllisen sellaisten ihmisten tapaamiseen, joilla on samat kiinnostuksen kohteet ja/tai jotka ovat samalla alueella. Ohjelma myös paketoi useat pikaviestinverkot yhteen. Meetron emoyhtiö on Meetroduction, LLC, joka sijaitsee Palo Altossa, Kaliforniassa.

Meetro erosi muista suosituista pikaviestinohjelmista siten, että käyttäjä voi asettaa ohjelmaan sijaintipaikkansa ja nähdä lähettyvillään online-tilassa olevat muut käyttäjät. Sen sijaintipaikannus nykyisellään löytää suurimman osan paikoista Yhdysvalloissa ja Euroopassa ja sitä laajennetaan koko ajan kattamaan lisää alueita. Käyttäjät, joiden sijaintipaikkaa ohjelma ei suoraan löydä, voivat ilmoittaa ohjelmalle koordinaattinsa, jotta näkevät sijaintinsa muihin käyttäjiin nähden.

Meetro toimi siten, että se käy läpi MAC-osoitteita langattomista liityntäpisteistä käyttäjän lähistöllä. Sitten Meetro ottaa yhteyttä päätietokantapalvelimeen ja vertaa MAC-osoitetta listaan tiedettyjä osoitteita ja niiden paikannuskoordinaatteja. Kun Meetrolla on yleiskäsitys käyttäjän sijainnista, niin se vertaa sitä muihin käyttäjiin ympäristössä ja näyttää kuka on online-tilassa neljänneskilometrin, puolen kilometrin, kilometrin jne. etäisyydellä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]