Matka-Vekka

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Matkatoimisto Oy Matka-Vekka
Perustettu 1973
Perustaja Seppo Vekka
Toimitusjohtaja Mikko Pietarinen
Kotipaikka Hämeenlinna
Toiminta-alue Suomi
Toimiala Matkailu
Tuotteet Valmismatkat
Liikevaihto 95 miljoonaa € (vuonna 2012)
Emoyhtiö Lomamatkat Oy
Omistaja Primera Travel Group
Kotisivu www.matkavekka.fi

Matkatoimisto Oy Matka-Vekka on vuonna 1973 perustettu suomalainen matkatoimisto. Matka-Vekka omistaa Suomen neljänneksi suurimman valmismatkanjärjestäjän, Lomamatkat Oy:n sekä Matka-Vekka Eestin. Matka-Vekan ja Lomamatkojen yhteenlaskettu kokonaismyynti Suomessa vuonna 2012 oli noin 95 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on yhteensä 140. Matka-Vekka on vuodesta 2006 kuulunut pohjoismaiseen Primera Travel Group -matkailukonserniin, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

Yrityksen toimitusjohtaja on Mikko Pietarinen (Matka-Vekka ja Lomamatkat). MatkaVekan liiketoimintavastuussa toimii kaupallinen johtaja Minna Tuorila.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MatkaVekan perusti Seppo Vekka, joka oli hämeenlinnalaista linja-autoilijasukua. Ensimmäiset Matka-Vekan omat tuotteet olivatkin bussi-laiva yhdistelmämatkoja Tukholmaan Vekan busseilla ja VikingLinen autolautoilla. 1970- luvun puolivälissä Seppo Vekka kehitti yhtiölleen oman atk- ratkaisun, aikana jolloin matkatoimistojen tietotekniset ratkaisut olivat vielä hyvin kehittymättömät. Pikku hiljaa matkatuotanto laajeni myös lentäen tehtävien matkojen puolelle. Samaan aikaan myös matkamyymäläverkosto kasvoi sekä yritysostoin että omia myymälöitä avaamalla. Suurimmillaan MatkaVekka oli 2000- luvun alussa, jolloin matkamyymälöitä oli yli 60. Vuonna 1999 MatkaVekka myytiin rahoitusyhtiö Capmanille. Seppo Vekka jatkoi kuitenkin yrityksen toimitusjohtajana vuoteen 2002 asti, jolloin hän siirsi tehtävät Mikko Pietariselle. Vuonna 2006 pohjoismainen matkailukonserni Primera Travel Group osti Matka-Vekan koko osakekannan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]