Mary-Kate Olsen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mary-Kate Olsen
Mary-Kate Olsen vuonna 2009 elokuvan Whatever Works ensi-illassa
Mary-Kate Olsen vuonna 2009 elokuvan Whatever Works ensi-illassa
Syntymäaika 13. kesäkuuta 1986 (ikä 28)
Syntymäpaikka Yhdysvaltain lippu Sherman Oaks, Kalifornia
Aktiivisena 1986-
Oikea nimi Mary-Kate Olsen
Ammatti näyttelijä
malli
muotisuunnittelija
yrittäjä
tuottaja
Aiheesta muualla
IMDb

Mary-Kate Olsen on yhdysvaltalainen näyttelijä ja muotisuunnittelija.

Itsenäinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mary-Kate tuli tunnetuksi ilman Ashleytä, kun Mary-Kate esiintyi pienessä sivuroolissa Factory Girlissä Molly Spencenä. Elokuva julkaistiin joulukuussa 2006. kun elokuva tuli teattereihin, Mary-Katen rooli oli leikattu pois elokuvasta, mutta kun elokuva tuli DVD:nä, Mary-Katen rooli oli nähtävissä. Lisäksi Mary-Katella on toistuva rooli TV-sarjassa Weeds, jossa hän esittää roolia Tara Lindman. Mary-Kate esiintyi vuonna 2008 elokuvassa The Wackness, jossa hän esittää roolia Union. Mary-Katen ollessa Sundance-elokuvafestivaaleilla Oscar-voittaja sekä Mary-Katen kanssa samassa elokuvassa näyttelevä Ben Kingsley yllätti hänet sanomalla seuraavanlaisesti: "Voisin kuvailla Mary-Katea täydelliseksi — hän on hysteerinen. Hän on pro. Siinä on tolkkua. Hän on ollut tässä työssä ´paljon kauemmin kuin minä olen."

10. marraskuuta 2008 Mary-Kate esiintyi yhdessä jaksossa TV-komedian toisella tuotantokaudella Samantha Who?. Mary-Kate esitti Natalie - nimistä tyttöä viidennessä jaksossa. Samatha yrittää auttaa Natalieta tämän yrittäessä tuhota itsensä ja on muutenkin luonteeltaan paha nainen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2005 Mary-Kate lopetti romanssinsa kreikkalaisen Stavros Niarchos III:n kanssa. Mary-Kate sanoi, että ero oli yksi tekijä siihen, miksi hän päätti lopettaa New Yorkin yliopiston. "Minä ikävöin häntä ja minä ihailen häntä," Mary-Kate sanoi, "Se on loukkaava ja tuskallinen puheenaihe." Kun häneltä kysyttiin, että oliko olemassa erityistä syytä lähteä New Yorkin yliopistosta, Mary-Kate vastasi "Luulen että me kaikki voimme arvata sen." Ero ja Niarchosin yhteen meneminen Paris Hiltonin kanssa sai paljon välimatkaa Hiltonin ja Mary-Katen välille. "Parisilla ja minulla oli aina hyviä asioita sanottavana toisistamme," Mary-Kate sanoi. "Nyt kai voi sanoa ettemme edes juttele toisillemme."

Vuosina 2004–2005 hän kärsi vakavasta syömishäiriöstä. Mary-Kate on vasenkätinen.

Mary-Kate oli erittäin läheinen Heath Ledgerin kanssa, kunnes hän kuoli 22. tammikuuta 2008. Mary-Katella epäiltiin myös olevan tietoja hänen kuolemaan liittyen, mutta kuolemansyytutkimukset lopetettiin ennen kuin Mary-Katea ehdittiin kuulustella.lähde?

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli Huomioita
2006 Factory Girl Molly Spence Pieni/vieraileva rooli
2007 Weeds Tara Lindmann 8 jaksoa
2008 The Wackness Union Vieraileva rooli
Samantha Who? Karen McNeice 1 jakso
2010 Beastly Kendra Hilferty Kuvaamassa

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]