Marta Topferova

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marta Topferova

Marta Topferova on tšekkiläissyntyinen maailmanmusiikin laulaja.

Topferova liittyi 8-vuotiaana kuoroon Prahassa ja oli jo varhaisella iällä kiinnostunut latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Hän osallistui vuosina 1985, 1986 ja 1990 kuorofestivaaleille Saksassa ja Suomessa. Hän esitti musiikkinsa mm. latinaksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi, venäjäksi, suomeksi ja tšekiksi. Esitettyjen säveltäjien joukkoon lukeutuivat Johannes Brahms, Joseph Haydn, Francis Poulenc ja Giovanni Battista Pergolesi.

Topferova muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1987. Opiskeltuaan Bard Collegessa 19921993 hän siirtyi Moron de la Fronteraan, Espanjaan, ja oppi soittamaan kitaraa, käsiperkussiota sekä suosikkisäestyssoitintaan cuatroa. Espanjassa ja synnyinmaassa Tšekissä vietettyjen vuosien jälkeen hän palasi Yhdysvaltoihin ja asettui vuonna 1996 New Yorkiin. Hänen ensimmäinen studioalbuminsa Homage to Homeland (2002) koostuu tšekkiläisistä, määriläisistä ja slovakialaisista kansanlauluista. Hän laulaa pääasiassa espanjan kielellä.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lisäksi hänen tuotantoaan on julkaistu Putumayon kokoelmalla Putumayo Presents: Women of the World, Acoustic sekä BBC-radion DJ Charlie Gillettin kokoamalla World 2006 -kokoelmalla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]