Mark Henry

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mark Henry

Mark Jerrold Henry (s. 12. kesäkuuta 1971 Silsbee, Texas) on yhdysvaltalainen showpainija, joka työskentelee nykyään WWE:n SmackDown-ohjelmassa. Henry tunnetaan erittäin raakana sekä armottomana, ja korostaakseen Henryn vaarallisuutta WWE väittää Henryn aiheuttaneen muiden muassa The Undertakerin, Kurt Anglen, Chris Benoit'n ja Batistan loukkaantumiset. Henry on 193 cm pitkä ja painaa 187 kg.

Mark Henryn lempinimi, maailman vahvin mies, juontaa jälkensä lukuisista voima ja painonnoston maailmanennätyksistä. Ensiesiintymisensä WWE:ssä Henry teki 22. syyskuuta 1996.

Henry loukkasi Nelipäisen reisilihaksensa Saturday Night's Main Eventissä vuonna 2004 ja joutui olemaan noin vuoden poissa kehästä. Roolissaan Mark Henry on haukkunut muita WWE:n entisiä painijoita ja heidän perheitään. Lopetusliikkeet ovat World's Strongest Slam ja Bearhug.

Henryn motto on Thats what i do (suom. Tuota minä teen)

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

World Wrestling Federation/Entertainment

WWF debyytti (1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry laskutettiin "Maailman ruskeimmaksi ja läskeimmäksi urheiljiamieheksi" vuoden 1992 Barcelonan olympialaisten painonnoston karsiintumisen jälkeen, jossa hän sijoittui kymmeneksi super raskaansarjan luokassa. Hän teki WWF:n kanssa kymmenen vuoden sopimuksen.[1] Hänen ensimmäinen vastustajansa oli Jerry Lawler, joka puhui karskisti Henrystä Monday Night RAW:ssa. Hänen ensimmäinen tv-esiintymisensä oli In Yours House: Mind Gamesissa 22. syyskuuta 1996, missä häntä vastassa oli Jerry Lawler.

Nation of Domination ja tumma suklaa (1998-2002)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry liittyi Nation of Dominationiin 12. tammikuuta 1998. Ennen ryhmän lakkauttamista hän liittoutui D'Lo Brownin kanssa. SummerSlamissa 1999 oli D'Lo Brown vastaan Jeff Jarrett WWF Intercontinental -ja WWF European mestaruuksista (molemmat tittelit kuuluivat Brownille), missä Henry petti Brownin ja auttoi Jarrettia voittamaan mestaruudet. Jarrett antoi Markille European mestaruuden, mutta kuukautta myöhemmin hän hävisi sen D'Loulle Unforginissä. Henry sai lempinen pahanmaineisuudellaan "tumma suklaa". Nimi tulee fiktiivisestä funk-yhtyeestä. Tämän jälkeen hän otteli Visceran kanssa. Henry lähetettiin vuonna 2000 Ohio Valley Wrestlingiin kohentamaan hänen taitojaan. Vuotta myöhemmin hän voitti Arnold Schwarzenegger Strongest Man Contest -kilpailun Ohion Kolumbuksessa. Hän sai palkkioksi 75 000 dollarin arvoisen Humveen.

SmackDown! (2002)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry palasi WWF:n SmackDown brändiin ja siellä hän otteli Testin, Kurt Anglen, Chris Jerichon ja Brock Lesnarin kanssa. Tämän jälkeen Henry palasi OVW:ään.

RAW (2003-2004)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuussa 2003 hän palasi RAW brändiin. Helmikuussa 2004 Henryllä oli ottelu Chris Benoitia vastaan, jossa hän loukkaantui.

Paluu SmackDowniin (2005-2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

27. joulukuuta 2005 Tony auttoi MNM tiimiä saamaan WWE Tag Team mestaruudet takaisin Rey Mysteriolta ja World heavyweight -mestari Batistalta. Henry otteli Batistan kanssa hänen loukkaantumiseensa 10. tammikuuta 2006 asti, jonka seurauksena oli battle royal -ottelu World Heavyweight -mestaruudesta. Kurt Angle voitti mestaruuden pudottamalla Henryn viimeisenä kehästä. Markilla oli mestaruusottelu Royal Rumblessa Kurt Anglea vastaan, mutta hävisi ottelun, koska Angle löi häntä päähän tuolilla (tuomari ei huomannut). WrestleMania 22:ssa hänellä oli ottelu The Undertakeria vastaan, jonka hän oli uhonnut voittaa ja lopettaa Takerin legendaarisen voittoputken WrestleManiassa (arkkumatsi). Henry osallistui King of the Ring 2006 otteluun, mutta hävisi jo ensimmäisessä erässä Bobby Lashleylle. Kuuden miehen tag team -ottelun aikana Henry loukkaantui ja joutui pitkähkölle sairauslomalle. 11. toukokuuta 2007 hän hyökkäsi juuri steel cage -ottelun voittaneen Undertakerin kimppuun, jonka myötä Edge käytti tilaisuutensa hyväksi ja käytti Money in the Bank salkkunsa ja voitti World Heavyweight mestaruuden. Henryllä oli tämän jälkeen lyhyt feudi Kanen kanssa. Unforgivenissä 2007 Henry kohtasi paluuta tehneelle Undertakerin, jolle hän lopulta hävisi, kun Taker iski Last Ride:n. Seuraavana perjantaina SmackDownissa Henry hävisi uudelleen Undertakerille. 23. lokakuuta Mark hyökkäsi Kanen kimppuun The Great Khalin ja Big Daddy V:n kanssa. Henry ja Big Daddy V ottelivat CM Punkin ja Kanen kanssa. Armageddonissa heillä oli tag team -matsi, jonka Henry ja Big Daddy voittivat. WrestleMania XXIV:ssä oli 24 miehen battle royal, jonka voittaja saa ECW mestaruus mahdollisuuden. Kane voitti battle royalin pudottamalla viimeisenä Mark Henryn. Samana iltana Kane voitti ECW-mestaruuden Chavo Guerrerolta hyvin lyhyessä ottelussa joka kesti vain seitsemän sekuntia.

Mark Henry ennen tag team matsia MVP:n kanssa.

ECW ja paluu RAWiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WWE Draft 2008:ssa Henry siirtyi ECW-brändiin. Night of Championsissa Henry on neljän kymmenen kertainen mestei ECW-mestaruudesta Kanelta Triple Threat matsissa ja ottelussa oli mukana myös Big Show. Tämän jälkeen hän sai managerikseen Tony Atlasin. The Great American Bashissa Henry puolusti onnistuneesti mestaruuttaan Tommy Dreameriä vastaan. SummerSlamissa Mark hävisi diskauksella, mutta säilytti mestaruudensa Matt Hardya vastaan. Unforgivenissä Henry hävisi mestaruutensa Championship Scramble-ottelussa Matt Hardylle. Henry pääsi No Mercyyn uusintamatsiin, mutta hävisi Hardylle. Armageddonissa Henry otteli Finlayä vastaan Belfast Brawl-matsissa, jonka hän hävisi. 3. maaliskuuta Mark pääsi Money in the Bank -matsiin WrestleMania 25. voittamalla Santino Marellan, mutta Wrestlemania XXV:ssä voittikin CM Punk. Henry oli The Bashissa Champion Scramble ottelussa, joka taisteltiin ECW-mestaruudesta, mutta Tommy Dreamer säilytti mestaruuden. 29. kesäkuuta Henry palasi RAWiin, jossa hän, Evan Bourne ja Jack Swagger ottelivat gauntlet-matsissa Randy Ortonia vastaan. Viimeisenä tullut Henry selätti Ortonin ja kääntyi faceksi eli hyvikseksi. 27. heinäkuuta Mark oli lähellä voittaa Beat the Clockin, mutta John Cena sai paremman ajan voittamalla The Mizin. Henry ja MVP voittivat Floyd "black monkey" Mayweather:in järjestämän ottelun Unified tag team -mestareita Big Show’ta ja Chris Jerichoa vastaan, ehdokkuudesta titteli-matsia heitä vastaan Breaking point:issa häviten ottelun. He myös voittivat John Cenan järjestämän ottelun Cody Rhodes:ia ja Ted DibiAse:a vastaan. Henry hävisi ottelun Randy orton:ia vastaan. Mark Henry on Lucky Cannonin WWE Pro WWE NXT toisella kaudella

Lempinimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "The World's Strongest Man"
  • "The World's Chocolate Champion"- ECW mestarina
  • "Sexual Chocolate"
  • "The King Of The Strong"
  • "The (self-proclaimed) Silverback"

Uran kohokohdat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]