Marjaniemen siirtolapuutarha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mesimarjantie.

Marjaniemen siirtolapuutarha on siirtolapuutarha Helsingin Vartiokylän kaupunginosassa Itäkeskuksen osa-alueella Roihuvuoren itäpuolella. Palstoja on 320 kappaletta. Ensimmäiset vuokrasopimukset ovat vuodelta 1943. Marjaniemen siirtolapuutarhayhdistys ry. perustettiin 24. huhtikuuta 1946.

Alueen käytävät ovat avointa puistoaluetta kaikille toukokuusta syyskuun loppuun, mutta tontit ovat yksityisaluetta ja niillä olevat kasvit yksityisomaisuutta.

Sisäänkäynnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisäänkäyntejä alueelle on neljä, joista pääportti on näkövammaisten Iiris-keskuksen vieressä osoitteessa Virvakuja 6. Toinen osoitteellinen sisäänkäynti on Siltaportin kautta osoitteessa Tulisuontien 10. Lisäksi on vielä kaksi sisäänkäyntiä ulkopuolisten puistoalueiden kautta.

Palstat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aluetta hallinnoiva yhdistys vuokraa palstat jäsenilleen. Vuokrasopimuksen voi tehdä vain Helsingissä vakituisesti asuva henkilö. Palstoista maksetaan vuosittainen maanvuokra Helsingin kaupungille sekä lisäksi jäsen- ja muita hoitomaksuja yhdistykselle.

Tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistys järjestää kasvukauden aikana yleisölle avoimia tapahtumia, kuten juhannustapahtuma lastenkokkoineen sekä sadonkorjuujuhla.

Alueella on julkinen, kertalämmitteinen sauna, joka lämmitetään koko kasvukauden ajan lauantaisin ja keskikesällä myös keskiviikkoisin. Lisäksi sunnuntaisin alueella on avoinna kaikelle yleisölle kerhotalon kioski terasseineen.

Tunnettuja henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnetuin alueen siirtolapuutarhalainen on entinen Suomen presidentti Tarja Halonen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Marjaniemen siirtolapuutarha.