Marja Liisa Portin

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Marja-Liisa Portin)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Suomi
Naisten suunnistus
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Skövde 1989 viesti

Marja Liisa Autti (o.s. Portin; s. 5. tammikuuta 1966) on entinen suomalainen kilpasuunnistaja. Hän on saavuttanut pronssimitalin viestissä vuoden 1989 suunnistuksen maailmanmestaruuskilpailuissa Skövdessä, Ruotsissa Ulla Mänttärin, Annika Viilon ja Eija Koskivaaran kanssa.

Marja Liisa Portin osallistui kolmiin suunnistuksen MM kilpailuihin. Bendigossa, Australiassa 1985 hän sijoittui 22. henkilökohtaisessa kilpailussa ja oli kuudes viestissä, joukkuetovereinaan Riitta Karjalainen, Ulla Mänttäri ja Annariitta Kottonen. Ruotsin MM-kilpaiuissa 1989 hän sijoittui 13:nneksi henkilökohtaisessa kilpailussa. Vuonna 1991 Tšekkoslovakian Karlovy Varyssä hän sijoittui kahdeksanneksi lyhyellä matkalla ja 11:nneksi normaalimatkalla, sekä saavutti 5. sijan viestissä joukkueessa, jossa juoksivat myös Mari Lukkarinen, Kirsi Tiira ja Eija Koskivaara. [1]

Portinilla on myös pitkä historia Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa (NOM). Ensimmäisen kerran hän oli mukana vuonna 1984 Balsfjordissa Norjassa, jossa hän oli 5. juniorityttöjen sarjassa ja saavutti pronssia viestissä, joukkuetovereinaan Annika Heino, Ulla Mänttäri ja Tiina Äijälä. Vuonna 1986 Saltvikissa Ahvenanmaalla hän sijoittui juniorityttöjen sarjassa kuudenneksi. 1990 Fanøssä Tanskassa hän oli naisten sarjan kahdeksas. Vuonna 1992 Renassa Norjassa hän saavutti pronssimitalin naisten viestissä, jossa juoksivat myös Kirsi Tiira, Annika Viilo ja Eija Koskivaara. 1993 Sipoossa Suomessa hän sijoittui normaalimatkalla yhdeksänneksi ja pikamatkalla viidenneksi, ja saavutti Pohjoismaiden mestaruuden viestissä, jossa joukkueessa juoksivat Marja Pyymäki, Kirsi Tiira ja Eija Koskivaara.[2]

Kansallisella tasolla Portin on edustanut Rastihaukkoja ja Espoon Suuntaa.

Portin on valmistunut sähkötekniikan diplomi-insinööriksi Teknillisestä Korkeakoulusta vuonna 1991, ja työskentelee patenttiasiamiehenä Boco IPssä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. World Orienteering Championships International Orienteering Federation. Arkistoitu 18 elokuu 2007. Viitattu 26 February 2009.
  2. Nordic Orienteering Championships Orienteringsförbundet. Arkistoitu 15 maaliskuu 2012. Viitattu 15 November 2010.