Marcos Assunção

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marcos do Santos Assunção (s. 25. heinäkuuta 1976, Caieiras, São Paulo) on brasilialainen jalkapalloilija. Assunção pelaa keskikentän keskellä ja hänet tunnetaan erinomaisista vapaapotkuistaan. Assunção edustaa espanjalaista Real Betisin joukkuetta ja kesällä 2006 hän sai Espanjan kaksoiskansalaisuuden.

Assunção aloitti uransa brasilialaisessa Rio Brancon joukkueessa vuosina 1993–1995. Sen jälkeen hän pelasi Brasilian suurseuroissa Santosissa ja Flamengossa kunnes sai vuonna 1999 siirron Roman joukkueeseen Italian Serie A:han. Assunção pelasi Romassa kolme vuotta, pelaten 55 liigaottelua ja tehden niissä 9 maalia.

Vuonna 2002 Assunção siirtyi Real Betisiin. Espanjassa Assunção on kunnostautunut vapaapotkuspesialistina ja jo hänen debyyttinsä kaudella 2002–2003 toi komean maalin vierasottelussa Deportivoa vastaan. Real Betisissä Assunção on voittanut Espanjan cupin vuonna 2005, sekä pelannut Mestarien liigaa.

Brasilian maajoukkueessa Assunção on esiintynyt 11 kertaa. Hän ei kuitenkaan ole pelannut maajoukkueessa sitten karsintatappion Chilelle vuoden 2002 MM-kilpailuiden karsinnoissa.

Assunçãon serkku Marcos Senna on myös jalkapalloilija.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.