Marcelo Álvarez

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marcelo Álvarez.

Marcelo Raúl Álvarez (s. 27. helmikuuta 1962 Córdoba) on argentiinalainen tenori, joka on saanut kansainvälistä mainetta 1990-luvun lopulta.

Álvarez opiskeli 17-vuotiaaksi saakka La Escuela de Niños Cantores de Córdobassa. Sen jälkeen hän kuitenkin jätti musiikkialan ja aloitti taloustieteen opinnot. Laulaminen oli hänelle edelleen tärkeä harrastus, ja vuonna 1992 hän aloitti laulunopintonsa Buenos Airesissa.

Álvarez ei saanut kotimaassaan kummoisempaa kansansuosiota, mutta vakuutti kyvyillään tenori Giuseppe Di Stefanon, joka kehotti häntä matkustamaan Italiaan. Hän debytoi Venetsian Teatro la Fenicessä Elvinon roolissa Vincenzo Bellinin oopperassa Unissakävelijä. Ajankohta oli syyskuu 1995; Álvarez sai pian lisää tarjouksia useilta oopperataloilta.

Álvarez tulkitsi 1990-luvun viimeisinä vuosina menestyksellä muiden muassa Bellinin, Verdin, Massenet’n ja Donizettin rooleja. Hän oli jo esiintynyt useissa Euroopan suurissa oopperataloissa ennen Metropolitan-debyyttiään vuonna 1998.

Álvarezin ohjelmisto on laajentunut 2000-luvun kuluessa; siihen sisältyy muun muassa osia Charles Gounod’n, Jacques Offenbachin, Giacomo Puccinin ja Richard Straussin tuotannosta.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.