Marc Platt (tanssija)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marc Platt vuonna 1947.

Marc Platt (Marcel LePlat; 2. joulukuuta 1913 Pasadena, Kalifornia29. maaliskuuta 2014 Marinin piirikunta, Kalifornia[1]) oli yhdysvaltalainen balettitanssija ja musikaaliesiintyjä. Hän sai opetusta Mary Ann Wellsiltä ja oli yksi Ballet Russe de Monte Carlon alkuperäisjäsenistä. Hän teki koreografian Ghost Towniin (1939), jonka musiikin sävelsi Richard Rodgers.

Platt sai merkittävimmän musikaaliroolinsa Dream Curlyna vuoden 1943 alkuperäisessä Oklahoma!-tuotannossa Broadwaylla. Agnes de Mille antoi hänelle vielä cameoroolin vuoden 1955 elokuvaversiossa. Lisäksi Platt esiintyi muun muassa Bill Calhounin/Lucention roolissa musikaalissa Kiss Me, Kate. Elokuva-alalla hänet tunnetaan parhaiten neljänneksi vanhimpana veljeksenä (Daniel Pontipee) musikaalielokuvassa Seitsemän veljeksen morsiamet (1954). Hän tanssi myös useissa muissa elokuvissa ja teki satunnaisia vierailuja televisiossa.

Platt toimi sittemmin muun muassa pedagogina. Hänet nähdään Ballets Russes -dokumentissa (2005). Hän oli kahdesti naimisissa; toinen puoliso oli tanssija Jean Goodall.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hunt, Mary Ellen: Marc Platt, Ballet Russe de Monte Carlo dancer, dies SFGate. 31.3.2014. Viitattu 1.4.2014. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Marc Platt