MapServer

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
MapServer

MapServer.png

Kehittäjä Stephen Lime
Kehityshistoria
Vakaa versio 6.0.1 / 13. heinäkuuta 2011
Tiedot
Alusta Linux, Unix, Windows, Mac OS X
Ohjelmointikielet C / C++
Lisenssi MIT-lisenssi
Verkkosivu http://www.mapserver.org/

MapServer on avoimen koodin kehitysympäristö spatiaalisille internetsovelluksille. Sen voi ajaa CGI-ohjelmana tai Mapscriptin kautta, joka tukee useita ohjelmointikieliä. MapServerin kehitti Minnesotan yliopisto yhteistyössä NASAn kanssa, jolla oli tarve antaa satelliittikuvia julkisesti katsottavaksi.

Tekniset tiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MapServer tukee OGC:n (Open Geospatial Consortiumin) standardeja, mukaan lukien Web Map Service (WMS) ja Web Feature Service (WFS). MapServer toimii sen PostgreSQL- sekä PostGIS-liitännäisillä, ja tukee sovelluskohtaisia GIS-tiedostoformaatteja mukaan lukien ESRIn Shapefile-tiedostoformaatti. MapServer käyttää OGR ja GDAL-kirjastoja tiedoston muuntamiseen toiseen formaattiin. MapServer tukee PHP, Python, Perl, Ruby, Java ja C# skriptausta ja mukautusta varten.

Open Source Geospatial Foundation[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2005 Autodesk, MapServer Technical Steering Committee:n jäsenet, University of Minnesota, ja DM Solutions Group julkistivat MapServer Foundationin. Julkistuksen myötä Autodesk ilmoitti että sen internetkarttasovellus MapGuide, kehitettäisiin täysin uudelleen avoimen koodin ehdoilla ja nimettäisiin "MapServer Enterprise" -nimellä. Olemassa olevalle ohjelmistolle annettaisiin uusi nimi "MapServer Cheetah". MapServer-yhteisö vastusti tätä nimenvaihtoa. Autodesk perui tämän nimenvaihdon ja päätti pitää nimen "MapGuide" tuotteellaan. Myös suunnitelma perustaa MapServer Foundation romuttui ja sen sijaan perustettiin Open Source Geospatial Foundation (OsGeo) sisältämään MapServer- ja muita avoimia GIS-projekteja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]