Manuel Sánchez

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Manolo

Manuel Sánchez Delgado eli Manolo (s. 17. tammikuuta 1965 Cáceres, Espanja) on entinen espanjalainen jalkapalloilija ja nykyinen jalkapallovalmentaja. Hän oli pelipaikaltaan hyökkääjä ja edusti urallaan Espanjan pääsarjassa Atlético Madridia ja Real Murciaa.

Manolo teki liigadebyyttinsä kaudella 19861987 Real Murcian riveissä. Nousu tähteyteen tapahtui Atlético Madridissa, jonne hän siirtyi vuonna 1988. Atléticossa Manolo voitti Espanjan Cupin kahdesti kausilla 19901991 ja 19911992. Jälkimmäisellä kaudella hän voitti myös liigan maalikuninkuuden 27 tehdyllä maalilla. Manolo muodosti yhdessä brasilialaisen kärkiparinsa Baltazarin ja portugalilaisen laitahyökkääjä Paulo Futren kanssa yhden 1980- ja 1990-luvun taitteen tehokkaimmista hyökkäyskokoonpanoista Espanjan liigassa.

Manolo pelasi Espanjan maajoukkueessa kaikkiaan 28 kertaa tehden yhdeksän maalia. Hän edusti Espanjaa vuoden 1990 maailmanmestaruuskisoissa Italiassa.

Peliuransa päätettyä vuonna 1998 Manolo on toiminut valmentajana. Tätä nykyä hän valmentaa Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Rayo Majadahondaa. Hän toimii myös television jalkapallokommentaattorina.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.