Magnolia (elokuva)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Magnolia
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja Paul Thomas Anderson
Käsikirjoittaja Paul Thomas Anderson
Tuottaja Paul Thomas Anderson
Pääosat Julianne Moore
William H. Macy
John C. Reilly
Tom Cruise
Philip Baker Hall
Philip Seymour Hoffman
Jason Robards
Jeremy Blackman
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Ensi-ilta 1999
Kesto 188 minuuttia
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Magnolia on useammasta pienestä, toisiinsa kietoutuvasta tarinasta koostuva yhdysvaltalainen elokuva, jonka on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut Paul Thomas Anderson. Vuonna 1999 ilmestyneessä elokuvassa seurataan vuorokauden ajan yhdeksää ihmistä, joista jokainen on elämänsä käännekohdassa. Erityisen tarkastelun kohteena mosaiikkimaisessa teoksessa ovat vanhempien ja lasten suhteet.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva seuraa yhdeksän ihmisen elämää, jotka kaikki liittyvät WDKK-televisio-ohjelmaan. Earl Partridge (Jason Robards) tuotti ohjelmaa sen alkutaipaleella 1960-luvun lopussa. Nyt syövän vuoteeseen sitomana ja kuolevana hänen elämänsä on sairaanhoitaja Phil Parman (Philip Seymour Hoffman) käsissä. Earl pyytää Philiä etsimään poikansa T. J. Mackeyn (Tom Cruise), joka vihaa Earlia ja toimii nykyisin mediapersoonana, joka pitää sinkkumiehille seminaareja naisten viettelystä ja hylkäämisestä. Earlin edustusvaimo Linda (Julianne Moore) huomaa miehensä sairauden edetessä rakastavansa tätä aivan oikeasti.

Jimmy Gator (Philip Baker Hall) juontaa WDKK-ohjelmaa nykyisin. Hän on Earlin tapaan kuolemansairas. Jimmyn huumeongelmainen tytär Claudia (Melora Walters) inhoaa isäänsä ja syyttää tätä insestistä. Claudia tutustuu Jimiin (John C. Reilly), joka tapaa hänet työajalla poliisina tarkistaessaan ilmoitusta rauhanhäirinnästä. Stanley Specter (Jeremy Blackman) on lapsinero, joka kilpailee WDKK-ohjelmassa. Hänellä on mahdollisuus rikkoa vuonna 1968 tehty ennätys yhtäjaksoisesta voittoputkesta ja ansaita isälleen tuhansia dollareita. Donnie Smith (William H. Macy) on kyseisen ennätyksen haltija, entinen lapsinero, josta kasvoi katkeroitunut mies.

Vuorokauden aikana heidän tekemänsä valinnat muuttavat heidän elämänsä, kenties lopullisesti.

Selittämättömäksi jäävässä kohtauksessa taivaalta alkaa sataa sammakoita, jotka melkein hautaavat kaupungin alleen.

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oscar-ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.