Madchild

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Madchild
Henkilötiedot
Syntynyt21. lokakuuta 1975
Muusikko
Taiteilijanimi MadchildView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 1993-
Tyylilajit hip hop, alternative hip hop, hardcore hip hop,
Yhtyeet Swollen Members
Levy-yhtiöt Suburban Noize Records, Battle Axe Warriors


Madchild (oikealta nimeltään Shane Bunting, s. 21. lokakuuta 1975) on kanadalainen Vancouverista kotoisin oleva hip hop -artisti. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa julkaistiin 1995 nimeltään "Clausterphobic EP". Vasta 2009 Madchild julkaisi uuden EP:n nimeltä "Madchild EP". Madchild kuuluu myös Swollen Members-yhtyeeseen rap-artisti Prevailin kanssa.

Hän käytti 3 vuoden ajan OxyContin nimistä morfiinijohdannaista kipulääkettä huumaustarkoitukseen ja on väittänyt käyttäneensä 3 miljoonaa dollaria huumeisiin elämänsä rankimpina vuosina. Artisti on sittemmin raitistunut ja monet hänen sanoituksistaan kertovat päihderiippuvuuden raadollisuudesta ja sen voittamisen vaikeudesta.lähde?

Vuonna 2011 häneltä evättiin pääsy Yhdysvaltoihin, koska viranomaiset luulivat tätä Helvetin Enkelit -moottoripyöräkerhon jäseneksi hänen tatuoitujen kasvojensa vuoksi. Bunting perusti itse BattleAxe Warriors ryhmittymän. Madchild on tehnyt yhteistyötä useiden eri rap-artistien kanssa, esimerkiksi Snak The Ripperin, Indeliblen sekä Yak Dollazin kanssa.lähde?

Madchildin sanoituksissa ja visuaalisessa tyylissä yhdistellään usein mustan huumorin keinoin populaarikulttuurista ammentavia, usein fantasia ja kauhuvaikutteisia tekstejä arkipäivän ongelmista kertoviin tarinoihin. Artistille on muodostunut vuosien saatossa myös taustojen suhteen tunnusomainen äänimaailma, jossa yhdistyvät usein vaikutteet mm. 90-luvun hiphopista, elektronisesta musiikista ja vanhojen toiminta ja piirroselokuvien soundtrackeista.lähde?

Madchild on taustaltaan puoliksi puolalainen. [1]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hip-hop artist comes through addiction nanaimobulletin.com. 18.12.2013. Arkistoitu 20.11.2016. Viitattu 18.11.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]