Madame Hydra

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Madame Hydra
Madame Hydra
Madame Hydra
Luoja(t) Jim Steranko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Captain America #110 (helmikuu 1969)
Henkilötiedot
Oikea nimi Tuntematon
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Hydra, Käsi, Helvetintulen Klubi
Henkilöllisyydet Kyy, Merriem Drew, Valkoinen Soturiprinsessa
Voimat Taitava miekkailija ja ampuja, erinomainen taktikko

Madame Hydra on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto, jonka ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Captain America -lehden numerossa 110 (1969). Madame Hydran loi Jim Steranko.

Suomessa Madame Hydra esiintyi ensimmäisen kerran Mega-Marvel-lehden numerossa 6 (1998).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vain vähän tiedetään Madame Hydrana tunnetun naisen taustasta. Tiedetään, että hän orpoutui lapsena Itä-Euroopassa Unkarissa. Vartuttuaan hän liittyi Hydraan, Marvel-universumin suurimpaan rikollisjärjestöön ja ajautui konflikteihin useasti niin Kapteeni Amerikan ja YPKVV:n kanssa.

Myöhemmin hän erosi Hydrasta[1] auttaakseen toista superroistoa, Kyytä. Madame Hydra kuitenkin toimi omien tarkoitusperiensä ajamana ja surmasi Kyyn ottaen samalla tämän identiteetin itselleen[2]. Madame Hydra aloitti toiminnan Matelijaryhmän kanssa ja osallistui lukuisiin terroristi-iskuihin eri puolella maailmaa. Madame Hydran nihilistisen ja sadistisen luonteen vuoksi jopa toisten superroistojen on vaikea tulla hänen kanssaan toimeen (ainoastaan Punakallo on pitänyt luonteenpiirrettä viehättävänä). Lopulta Kobra pettikin hänet ja Kapteeni Amerikan onnistui pidättämään Madame Hydra.

Jonkin aikaa Madame Hydran luultiin olevan Merriem Drew niminen nainen ja täten Jessica Drewn, Hämähäkkinaisen äiti[3]. Kävi kuitenkin ilmi, että yksi Vanhoista jumalista, Chthon oli istuttanut Madame Hydraan vääriä muistoja yrittäessään saada molemmat naiset valtansa alle[4].

Madame Hydra on ajautunut usein konflikteihin myös Ryhmä-X:n kanssa. Yrittäessään murhata Mariko Yashidaa Hopeasamurain toimeksiannosta. Seuranneessa taistelussa Madame Hydra miltei surmasi Stormin ja Roguen. Myöhemmin turvatakseen Madripoorissa sijaitsevan rikollisimperiuminsa toiminnan, Madame Hydra kiristi Wolverinen menemään naimisiin kanssaan. Wolverinen onnistui kuitenkin saamaan avioero Ogunin riivatessa Madame Hydran kehon. Wolverine oli pakotettu lävistämään kynsillään vaimonsa ja vaati avioeroa vastineeksi Madame Hydran parantamisesta[5].

Nykyisin Madame Hydra on liittynyt Helvetintulen Klubiin ja luonut suhteita Käteen, mystiseen ninjakulttiin. Madame Hydra on myös luopunut "Kyy"-identiteetistään ja kutsuu itseään jälleen Madame Hydraksi.

Muita Madame Hydra -nimeä käyttäneitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel-universumissa vaikutti myös toinen "Madame Hydra" -identiteetin alla vaikuttanut nainen, jonka Hydra korotti Madame Hydra VI:ksi (ei ole tietoa, ketkä olivat Madame Hydra I-V tai onko pääartikkelissa käsitelty nainen yksi heistä). Tämän Madame Hydran tehtävä oli kidnapata Nick Fury, mutta hän liittoutui lopulta YPKVV:n kanssa. Lopulta psykkotiisuuteen taipuvaisena hänet toimitettiin mielisairaalaan[6].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Madame Hydra ei omaa yliluonnollisia kykyjä, mutta hänen refleksinsä ja notkeutensa vastaavat huippu-urheilijan tasoa. Madame Hydra on erinomainen taktikko ja organisoija, varsinkin mitä tulee alamaailman suhteissa. Hän on mestarillinen miekkailija ja ampuja. Madame Hydran tiedetään käyttäneen rikoksissaan käärme-teemaisia aseita ja erilaisia käärmeenmyrkkyjä. Madame Hydra omaa myös teleportaatioon kykenevän sormuksen.

Madame Hydra muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Madame Hydra esiintyi Hydran johtajana animaatiosarjassa X-Men: Evolution.
  • Madame Hydra esiintyy televisiosarjan S.H.I.E.L.D. Agentit neljännellä tuotantokaudella Aidan, Holden Radcliffen assistentina roimivan LMD-robotin, virtuaalisena hahmona ”Viitekehykseksi” kutsutussa virtuaalitodellisuudessa, jossa Hydra on onnistunut valtaamaan maailmaan (näyttelijänään Mallory Jansen). Hän käyttää oikeana nimenään Viitekehyksessä ihmisnimeä Ophelia ja on suhteessa Leo Fitzin kanssa, joka on Viitekehyksessä Hydran päätiedemies kutsumanimellä ”Tohtori”. Hän yrittää estää Daisy Johnsonia ja Jemma Simmonsia vapauttamasta muita Viitekehykseen kytkettyjä S.H.I.E.L.D.:n agentteja ja pitää Radcliffen sekä Aidan ihmismallin Agnes Kitsworthin tietoisuuksia eristettynä Ogygiaan, kunnes hän tappoi Agnesin. Työstämänsä Projekti Kuvastimen kautta hän pyrki Fitzin rakentamalla ja Darkholdin voimaa hyödyntävällä laitteella luomaan itselleen ihmiskehon, jotta voisi tuntea oikeita tunteita. Ophelian ihmiskehon mukana tuli myös Viitekehyksen Hydran tutkimilta epäinhimillisiltä kopioituja kykyjä, mukaan lukien teleportaatio, sähkön manipulointi ja parantuminen. Hän yritti pyytää Fitziltä anteeksi tekojaan ja sanoi rakastavansa tätä, mutta Fitz rakasti yhä Simmonsia, jolloin tunteiden ymmärtämiseen kykenemätön Ophelia päätti kostaa koko S.H.I.E.L.D.:ille. Robbie Reyesin odottamaton paluu Maan ulottuvuuteen kuitenkin pysäyttää hänet, kun Phil Coulson lainaa Aaveajajan voimia ja tuhoaa Ophelian lopullisesti.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Näyttelijätär Sandra Hess esitti Madame Hydraa (nimellä Kyy) vuoden 1998 televisioelokuvassa Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.. Elokuvassa hänen nimensä todetaan olevan Andrea von Strucker, mutta normaalijatkumon Marvel-sarjakuvissa nimi kuuluu Paroni Struckerin tyttärelle (Fenriksen naispuolinen osa).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Captain America #170 (1974). Marvel Comics.
  2. Captain America #180 (1974). Marvel Comics.
  3. Spider-Woman #42-#44 (1982). Marvel Comics.
  4. Captain America #281 (1983). Marvel Comics.
  5. Wolverine #4 (2002). Egmont Kustannus Oy.
  6. Nick Fury vs. S.H.I.E.L.D. #3 (1988). Marvel Comics.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]