MAG (videopeli)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
MAG
Kehittäjä Zipper Interactive
Julkaisija Sony
Tuottaja Hiroyuki Kubota
Pelimoottori MAG engine
Havok
Versio 2.12
Julkaisupäivä NA 26. tammikuuta 2010
EU 29. tammikuuta 2010
AU 11. helmikuuta 2010
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli, MMOG
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta PlayStation 3
Jakelualusta Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

MAG (tunnetaan myös työnimellä MAG: Massive Action Game)[1] on Zipper Interactiven kehittämä SCE:n julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin PlayStation 3:lle vuonna 2010.

Pelin tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen ja yksityisten palkka-armeijoiden välisiin konflikteihin maailman resurssien hallinnasta. Peli tukee vain verkkomoninpeliä, eikä yksinpeli-kampanjoita ole.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maapallon resurssit ovat vähissä viime vuosien suuren kulutuksen takia. Nyt maailman kolme suurinta liittoa, Yhdysvallat, Eurooppa ja Aasia ovat muodostaneet omat palkka-armeijansa ja jokainen yrittää saada maailman resurssit omakseen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä voi valita vain yhden puolen kerrallaan. Tehtäviä on neljä, joita pääsee suorittamaan edettyä arvoasteikolla (RANKS).

Tehtävä 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sabotaasi on 64 pelaajan pienimuotoinen taistelu, jossa hyökkäävän puolen pitää vallata kaksi komentokeskusta ja tuhota tietolähde. Puolustava osapuoli yrittää torjua tämän hyökkäyksen. Johtajat: 1 joukkueenjohtaja (komennus: ryhmänjohtajat) ja 4 ryhmänjohtajaa (komennus: 8 pelaajaa / ryhmä).

Tehtävä 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sieppaus on 128 pelaajan taistelu. Hyökkääjän pitää vallata, kaapata ja kuljettaa kaksi tärkeää taktista ajoneuvoa oman puolen helikopterin laskeutumispaikalle noudettavaksi, luonnollisesti Puolustaja yrittää estää tämän. Koska pelaajia on jo huomattava määrä, tiimityöskentely ja joukkuepelaaminen on voiton avain. Myös tässä pelitilassa tulee esiin bunkkerit ja ilmatorjuntapatterit, kranaatinheittimet ja tutka-asemat pelaajille tutuksi. Pelissä voi myös kutsua taktista tukea. Johtajat: 2 joukkueenjohtajaa ja 8 ryhmänjohtajaa.

Tehtävä 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saattuesota on kahden 64:n pelaajan joukkueen pelimuoto, jossa pitää valloittaa kolmea eri kohdetta.

Tehtävä 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin kuuluisaksi tekevä on hallinta, 256 pelaajan taistelu.[2] Kartan keskellä on Puolustajan päämaja ja pumppulaitteet, sen ympärillä neljällä rintamalla on jokaisella kaksi jäähdytystornia ja niiden edellä kaksi öljytornia. Hyökkääjän pitää vallata nämä kaikki. Tämä on myös pelin ainut pelimuoto jossa 1 pelaaja johtaa 128 pelaajan armeijaa antaen käskyjä joukkueen- ja ryhmänjohtajille. Jokainen rintama sisältää yhden ilmatorjuntapatterin, 4 bunkkeria ja 2 kranaatinheitintä ja tutka-asemaa.

Ladattava lisäsisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen, ilmainen DLC-paketti julkaistiin 25. maaliskuuta 2010. Se sisälsi uuden kranaattityypin, ulkoasumodeja ja päivityksen kevyeen konekivääriin.

Seuraava, ilmainen DLC-paketti julkaistiin 19. huhtikuuta 2010. Se sisälsi uuden tarkkuuskiväärin ja uuden armorin.

Kolmas, maksullinen DLC-paketti on nimeltään MAG Interdiction Mission Pack. Paketti sisältää uuden tehtävänä nimeltä Interdiction (esittely), kolme uutta karttaa, parannellun raskaan armorin, uudistetun armorin kulkuneuvoihin, uusia saavutuksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MAG: Massive Action Game, Game manual

  1. Gavin Mackenzie: MAG The Massive Interview ps3.nowgamer.com. 16.4.2009. Viitattu 23.7.2010.
  2. Rade Stojsavljevic: First look at MAG blog.us.playstation.com. 2008. Viitattu 23.7.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]