Ammattiopisto Luovi

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Luovi)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ammattiopisto Luovi
Motto Löydä oma väyläsi työhön ja hyvään elämään.
Perustettu 2007[1]
Rehtori Seija Karvonen
Toimipaikat Koko Suomi
Opiskelijamäärä 2 000[2]
Kotisivu Luovi.fi
Oulun vanha Kasarmirakennus, jossa nykyään toimii Ammattiopisto Luovi.

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillisen erityisopetuksen tarjoaja ja kehittäjä ja Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovissa opiskelee vuosittain 2 000 opiskelijaa yli 30 paikkakunnalla.[3] Luovissa työskentelee noin 900 henkilöä ja Luovin hallinnollinen keskus on Oulussa. Luovin ylläpitäjä on Ammattiopisto Luovi Oy, jonka omistaa Hengitysliitto ry.

Luovin koulutustarjontaan kuuluu valmentava koulutus ja ammatillinen tutkintokoulutus. Valmentavaa koulutusta tarjotaan sekä TUVA-koulutuksena (tutkintokoulutukseen valmentava) että TELMA-koulutuksena (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava).Tutkintotavoitteisena koulutuksena tarjolla on laaja valikoima perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.[4]

Luovin koulutuksessa painottuvat muun muassa yksilölliset opintopolut, monipuoliset ja työelämäläheiset oppimisympäristöt, tekemällä oppiminen, elinikäiseen oppimiseen kannustaminen sekä henkilökohtainen ohjaaminen ja tukeminen. Luovin opiskelijat voivat osallistua myös kansainväliseen toimintaan.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luoviin hakeminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luoviin valitaan opiskelijoita, jotka ovat oikeutettuja saamaan opinnoissaan ja työllistymisessään erityistä ohjausta, tukea ja neuvontaa. Tuen tarve voi johtua esimerkiksi terveydellisistä syistä, vammasta, sairaudesta, oppimisvaikeuksista tai sosiaalisista syistä. Luoviin voi hakea joko jatkuvassa haussa ympäri vuoden koulutuskalenterin kautta [5] tai kevään yhteishaussa opintopolku.fi-palvelun kautta [6] (haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen).

Asiantuntijapalvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luovi tarjoaa koulutuspalveluiden lisäksi ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluita muille oppilaitoksille. Sillä tarkoitetaan koulutusta ja konsultaatiota erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kanssa toimivalle opetus- ja ohjaushenkilöstölle.

Luovin historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammattiopisto Luovi syntyi 1. elokuuta 2007, kun Hengitysliiton koulutusorganisaatiot Merikosken ammatillinen koulutuskeskus, Kaprakan ammatillinen koulutuskeskus sekä Hoikan opisto yhdistyivät. Luovi laajeni vuoden 2009 alusta lähtien, kun Alavuden erityisammattikoulu yhdistyi Luoviin.[1]

Paikkakunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luovi toimii yli 30 paikkakunnalla kautta Suomen. Luovin hallinnollinen keskus on Oulussa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Historia luovi.fi. Arkistoitu 20.9.2017. Viitattu 20.9.2017.
  2. Hakijalle luovi.fi. Viitattu 20.9.2017.
  3. https://www.luovi.fi
  4. Ammatilliset perustutkinnot - Ammattiopisto Luovi Ammattiopisto Luovi. Viitattu 24.11.2018.
  5. koulutuskalenteri (Arkistoitu – Internet Archive)
  6. opintopolku.fi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ammattiopisto Luovi.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.