Luoton loppu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Luoton loppu
Kirjailija Timo Harakka
Kieli suomi
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2009
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Luoton loppu - Rahavallan raunioilta kohti uutta kapitalismia on Timo Harakan kirjoittama pamfletti vuonna 2007 alkaneesta maailmantalouden kriisistä ja "äärikapitalismin konkurssista". Kirja on julkaistu kesäkuussa 2009 WSOY:n Barrikadi-sarjassa.

Harakan mukaan finanssikriisi ja siitä aiheutunut maailmanlaajuinen taantuma osoittavat, että äärikapitalistinen ideologia on ajautunut samanlaiseen vararikkoon kuin kommunismi 1980-luvun lopussa. Luottamus markkinoiden omaan kykyyn säädellä ja ohjata itseään on ollut katastrofaalinen virhe. Vaihtoehto ei kuitenkaan ole valtiojohtoinen komentotalous, vaan kapitalismin omakin logiikka edellyttää yhteistyötä markkinoiden ja julkisen vallan välillä.

Rahoitus, jonka rooli kansantaloudessa on palvella markkinoita – ohjaamalla varoja tehokkaasti parhaaseen liiketoimintaan sekä antamalla ajantasaista ja oikeaa tietoa sijoittajille – on päästetty kasvamaan jättimäiseksi finanssiteollisuudeksi, jolla on liikaa valtaa. Kirja analysoi vuoden 2008 talouskriisin keskeisiä syitä ja ruotii finanssijärjestelmän uudistamistarpeita. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1] (Arkistoitu – Internet Archive) Kirjan arvio Helsingin Sanomissa 27.7. 2009
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.