Luettelo yleisimmistä etunimistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo yleisimmistä etunimistä eri maissa.

Aasia ja Oseania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikien nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Lähde
Armenia
2007
Narek Davit Haik Erik Gor

[1]

Australia
2007
Jack Joshua Lachlan William Thomas Riley James Cooper Ethan Noah

[2]

Etelä-Korea
2008
Min-jun Ji-hun Hyun-woo Jun-suh Woo-jin Gun-woo Ye-jun Hyun-jun

[3]

Filippiinit
2005
Michael Ronald Ryan Joseph Joel Miguel Marlon Richard Noel Jonathan [4]
Israel
2005
Uri Ro'i Amit Yosef Moshe Yehonatan [5]
Japani
2008
Ren Hiroto Souta Yuuma Sora Yuto Kei Kotarou Taiga Itsuki [6]
Uusi-Seelanti
2009
Jack Oliver James Joshua William Samuel Liam Benjamin Daniel Thomas

[7]

Tyttöjen nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Lähde
Armenia
2007
Milena Ani Elen Anahit Mariam

[1]

Australia
2007
Ella Emily Mia Isabella Chloe Charlotte Olivia Sophie Lily Sienna [2]
Etelä-Korea
2008
Seo-yeon Min-suh Ji-min Seo-hyeon Seo-yun Ye-eun Ha-eun Ji-eun [3]
Filippiinit
2005
Maricel Michelle Jennifer Janice Mary Grace Jocelyn Catherine Mary Anne Rowena Grace [4]
Israel
2005
Noa Roni Yael Adi Sarah Yovel Hila Michal [5]
Japani
2008
Aoi Yui Hina Rin Yua Riko Sakura Yuna Miu Misaki [6]
Uusi-Seelanti
2009
Sophie Ruby Olivia Isabella Ella Emily Charlotte Lily Emma Amelia [7]

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikien nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Lähde
Alankomaat
2009
Daan Sem Lucas Ruben Jayden Thomas Tim Milan Lars Jesse [8]
Belgia
2007
Nathan Lucas Noah Louis Thomas Arthur Mohamed Milan Mathis Hugo [9]
Espanja
2007
Daniel Alejandro Pablo David Adrián Álvaro Hugo Javier Diego Sergio [10]
Irlanti
2006
Seán Jack Conor Adam James Daniel Luke Cian Michael Jamie [11]
Islanti
(2004–2007)
Jón Daníel Aron Viktor Alexander Arnar Guðmundur Gabríel Kristján Tómas, Stefán [12]
Iso-Britannia
2007
(Englanti ja Wales)
Jack Thomas Oliver Joshua Harry Charlie Daniel William James Alfie [13]
Iso-Britannia
2008
(Pohjois-Irlanti)
Jack Matthew Daniel James Ryan Joshua Conor Thomas Dylan Charlie [14]
Iso-Britannia
2008
(Skotlanti)
Jack Lewis Daniel Liam James Ryan Callum Logan Matthew Cameron [15]
Italia
2006
Francesco Alessandro Andrea Matteo Lorenzo Mattia Simone Luca Gabriele Davide [16]
Itävalta
2007
Lukas Tobias David Julian Florian Maximilian Fabian Alexander Felix Simon [17]
Liettua
2007
Matas Lukas Nojus Dovydas Dominykas Titas Rokas Mantas Kajus Ignas [18]
Luxemburg
2008
Noah Luca Tim Tom Yann Sam Fynn [19]
Mansaari
2007
Jack Thomas Charles / Charlie Daniel Matthew Benjamin / Ben / Benedict Harry / Harold Alex / Alexander William Joseph [20]
Norja
2009
Lucas / Lukas Emil Alexander / Aleksander Oliver Mathias / Matias Jonas Markus / Marcus William Sander Magnus [21]
Puola
2008
Jakub Kacper Mateusz Szymon Bartosz Michał Filip Dawid Wiktor Piotr [22]
Ranska
2006
Enzo Mathis Lucas Hugo Mathéo Nathan Théo Noah Mattéo Thomas [23]
Ruotsi
2009
Lucas Elias Oscar William Hugo Alexander Oliver Viktor Erik Axel [24]
Saksa
2007
Leon Lucas / Lukas Luca / Luka Finn / Fynn Tim / Timm Felix Jonas Luis / Louis Maximilian Julian [25]
Slovakia
2005
Ján Jozef Peter Štefan Milan Martin Michal Miroslav Ladislav František [26]
Suomi
2009
(suomenkieliset)
Veeti Eetu Onni Aleksi Leevi Elias Lauri Joona Matias Leo [27]
Suomi
2009
(ruotsinkieliset)
Emil Oliver Anton William Benjamin Oscar Rasmus Alexander Lucas Liam [27]
Sveitsi
2007
Tim Noah Luca David Leon Jonas Nico Jan Simon Lukas [28]
Tanska
2006
Lucas Mikkel Frederik Magnus Mads Emil Oliver Sebastian Mathias Tobias [29]
Ukraina
2009
Nazar Danylo Maksym Vladyslav Mykyta Artem Kyrylo Jehor Illja Andri [30] [31]
Unkari
2007
Bence Máté Levente Dávid Balázs Dániel Ádám Péter Bálint Tamás [32]
Viro
2009
Rasmus Nikita Markus Martin Marten Artjom Aleksander Sander Oliver Kevin [33]

Tyttöjen nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Lähde
Alankomaat
2009
Emma Sophie Julia Lieke Lotte Sanne Lisa Eva Anna Noa [8]
Belgia
2007
Emma Louise Sarah Marie Julie Clara Manon Charlotte Elise Laura [9]
Espanja
2007
Lucía María Paula Sara Laura Claudia Irene Marta Alba Carla [10]
Irlanti
2006
Sarah Emma Katie Aoife Sophie Ava Grace Ella Leah Ciara [11]
Islanti
(2004–2007)
Sara Anna Emilía Katrín Eva María Guðrún Kristín Margrét Júlía [12]
Iso-Britannia
2007
(Englanti ja Wales)
Grace Ruby Olivia Emily Jessica Sophie Chloe Lily Ella Amelia [13]
Iso-Britannia
2008
(Pohjois-Irlanti)
Katie Sophie Gracie Jessica Emma Lucy Emily Chloe Hannah Eva [14]
Iso-Britannia
2008
(Skotlanti)
Sophie Emily Olivia Chloe Emma Lucy Ava Katie Erin Hannah [15]
Italia
2006
Giulia Sara Sofia Martina Chiara Alessia Giorgia Aurora Francesca Giada [16]
Itävalta
2007
Lena Leonie Anna Sarah Julia Hannah Laura Katharina Sophie Lisa [17]
Liettua
2007
Kamilė Emilija Gabija Austėja Gabrielė Ugnė Viltė Viktorija Ieva Deimantė [18]
Luxemburg
2008
Lena Laura Lea Lara Mara Eva Sara Emily Caroline [19]
Mansaari
2007
Sophie / Sofie / Sofia Jessica Lily / Lillie Emily Katie / Kate Ruby Ellie / Ellen Grace Hannah / Hanna Abigail [20]
Norja
2009
Emma Linnea / Linea Nora / Norah Sofie / Sophie Sara / Sahra / Sarah Thea / Tea Emilie Ida Julie Ingrid / Ingerid / Ingri [21]
Puola
2008
Julia Wiktoria Zuzanna Maja Oliwia Natalia Amelia Aleksandra Nikola Martyna [22]
Ranska
2006
Emma Léa Manon Clara Chloé Inès Camille Sarah Océane Jade [23]
Ruotsi
2009
Alice Maja Ella Emma Elsa Alva Julia Linnea Wilma Ebba [24]
Saksa
2007
Hannah / Hanna Leonie / Leoni Lena Anna Lea / Leah Lara Mia Laura Lilli/ Lilly / Lili Emilie / Emily [25]
Slovakia
2005
Mária Anna Zuzana Katarína Eva Jana Helena Alžbeta Marta Monika [26]
Suomi
2009
(suomenkieliset)
Emma Aino Venla Ella Sofia Aada Sara Iida Anni Helmi [27]
Suomi
2009
(ruotsinkieliset)
Emma Amanda Ida Elin Ellen Saga Wilma Emilia Frida Ella [27]
Sveitsi
2007
Lena Sara Nina Laura Julia Alina Lea Lara Anna Leonie [28]
Tanska
2006
Laura Sofie Mathilde Emma Freja Caroline Ida Anna Sara Julie [29]
Ukraina
2009
Anastasija Sofija Anhelina Alina Darija Diana Kateryna Marija Natalija Julija [30] [31]
Unkari
2007
Anna Boglárka Réka Hanna Zsófia Lili Viktória Petra Eszter Laura [32]
Viro
2009
Sofia Laura Maria Anna Sandra Eliise Darja Lisette Aleksandra Marta [33]

Pohjois- ja Etelä-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikien nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Lähde
Brasilia
2008
João Pedro Gabriel Lucas Matheus Luiz Guilherme Gustavo Rafael Vinícius [34]
Chile
2005
Benjamín Vicente Matías Martín Sebastián Joaquin Diego Nicolás José Cristóbal [35]
Kanada
2007
(Brittiläinen Kolumbia)
Ethan Jacob Noah Liam Matthew Joshua Logan Owen Ryan Lucas [36]
Kanada
2007
(Québec)
William Samuel Gabriel Nathan Alexis Thomas Olivier Felix Antoine Justin [36]
Yhdysvallat
2008
Jacob Michael Ethan Joshua Daniel Alexander Anthony William Christopher Matthew [37]

Tyttöjen nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Lähde
Brasilia
2008
Maria Ana Julia Yasmin Vitória Beatriz Letícia Mariana [34]
Chile
2005
Constanza Martina Catalina Valentina Sofía Javiera Antonia María Isidora Francisca [35]
Kanada
2007
(Brittiläinen Kolumbia)
Ava Emily Sophia Olivia Emma Hannah Ella Isabella Sarah Chloe [36]
Kanada
2007
(Québec)
Léa Jade Rosalie Florence Juliette Gabrielle Sarah Coralie Maika Noémie [36]
Yhdysvallat
2008
Emma Isabella Emily Madison Ava Oliva Sophia Abigail Elizabeth Chloe [37]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Milena and Narek most popular names for newly born Panorama.am. 2.2.2008. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  2. a b Hewitt, Rachel: Australia's favourite baby names revealed 9.7.2008. Herald Sun. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  3. a b What Are the Most Popular Korean Baby Names? chosun.com. 28.1.2009. Viitattu 15.3.2009. (englanniksi)
  4. a b Most Popular Filipino Baby Names most-popular.net. 4.1.2008. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  5. a b Most Popular Names: Uri and Noa 16.11.2006. Arutz Sheva. Viitattu 29.12.2008. (englanniksi)
  6. a b Publisher announces Japan's most popular baby names 9.12.2008. The Mainichi Daily News. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  7. a b Jack and Sophie most popular NZ baby names 5.1.2010. Television New Zealand. Viitattu 27.3.2010. (englanniksi)
  8. a b Wij kennen de populairste kindernamen Sociale Verzekeringsbank. Viitattu 27.3.2010. (hollanniksi)
  9. a b Voornamen jongens geboren in België (2002-2007) Belgian Federal Government. Viitattu 28.12.2008. (hollanniksi)
  10. a b Los nombres de bebé más populares en España en 2007 babycenter.es. Viitattu 1.1.2009. (espanjaksi)
  11. a b Top 25 Babies' Names Central Statistics Office Ireland. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  12. a b Names Statistics Iceland. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  13. a b Top UK baby names 2007 babycentre.co.uk. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  14. a b Jack and Katie are still the most popular baby names in Northern Ireland 17.12.2008. National Statistics. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  15. a b Popular Forenames – Babies’ First Names 2008 (PDF) 17.12.2008. General Register Office for Scotland. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  16. a b Nomi più usati per i bambini italian nomix.it. Viitattu 28.12.2008. (italiaksi)
  17. a b Die zehn häufigsten Babynamen des Jahres 2007 26.8.2008. Economie. Viitattu 28.12.2008. (saksaksi)
  18. a b Populiariausi kūdikių vardai 2007 m. 29.5.2008. Statistikos Departamentas. Viitattu 28.12.2008. (liettuaksi)
  19. a b Lena and Noah most popular baby names 6.1.2009. The Station Network. Viitattu 15.3.2009. (englanniksi)
  20. a b Island's favourite baby names for 2007 iomtoday.co.im. 13.3.2008. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  21. a b Emma og Lucas på topp 27.1.2010. Statistisk sentralbyrå. Viitattu 27.3.2010. (norjaksi)
  22. a b Najpopularniejsze imiona w 2008 roku edziecko.pl. 13.1.2009. Viitattu 7.11.2009. (puolaksi)
  23. a b Die beliebtesten Vornamen in Frankreich Kindernamen.org. Viitattu 28.12.2008. (saksaksi)
  24. a b Namntoppen 2009 Statistiska centralbyrån. Viitattu 27.3.2010. (ruotsiksi)
  25. a b Die beliebtesten Vornamen des Jahres 2007 beliebte-Vornamen.de. Viitattu 28.12.2008. (saksaksi)
  26. a b Aké mená sa nám páčia? topky.sk. 20.5. 2006. Viitattu 1.1.2009. (slovakiksi)
  27. a b c d Väestörekisterikeskus – Nimet Väestörekisterikeskus. Viitattu 14.4.2010.
  28. a b Die beliebtesten Vornamen in der Schweiz kindernamen.org. Viitattu 28.12.2008. (saksaksi)
  29. a b Mest populære navne for danskere født Danmarks statistik. Viitattu 28.12.2008. (tanskaksi)
  30. a b Назар і Анастасія стали найпопулярнішими іменами у 2009 році ua.glavred.info. 29.12.2009. Viitattu 27.3.2010. (ukrainaksi)
  31. a b Zhuzha, Halva, Mercedes and Yanukovych – these names are given to children in Ukraine 30.12.2009. Unian. Viitattu 27.3.2010. (englanniksi)
  32. a b Top 100 Hungarian baby names in 2007 babynamestats.com. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  33. a b 2009. aastal registreeriti Eestis 15 884 sündi 15.1.2010. siseministeerium. Viitattu 27.3.2010. (viroksi)
  34. a b Typical, popular... Brazilian girl & boy names familyberry.com. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  35. a b Nombres más Comunes 2005 registrocivil.cl. Viitattu 28.12.2008. (espanjaksi)
  36. a b c d Popular baby names in Canada (2007) babynamestats.com. Viitattu 28.12.2008. (englanniksi)
  37. a b Top 10 Names for 2008 Social Security Online. Viitattu 8.5.2009. (englanniksi)