Luettelo vuoden 1994 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1994 tehtiin noin sadan satelliitin laukaisu.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
20. Gals 1 (Gals 11L) Proton-K Blok-DM-2M, Bainonurin kosmodromi
25. Meteor-3 6 Sääsatelliitti Venäjä Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Tubsat B Mikrosatelliitti Berliinin teknillinen korkeakoulu Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Clementine 1 (DSPSE) Kuuluotain Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-2(23)G Vandenberg (yhteislaukaisu)
25. DSPSE-ISA Titan-2(23)G Vandenberg (yhteislaukaisu)
28. Progress-M 21 Rahtialus Venäjän avaruusjärjestö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Helmikuu
3. WSF 1 Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. BremSat 1 Mikrosatelliitti Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. ODERACS A Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. ODERACS B Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. ODERACS C Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. ODERACS D Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. ODERACS E Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. ODERACS F Discovery F18 (STS-60), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. VEP (Myojo) H-2 Tanegashima (yhteislaukaisu)
3. OREX (Ryusei) H-2 Tanegashima (yhteislaukaisu)
5. Raduga-1 3 (Globus xxL) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjä Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
7. Milstar-1 1 (USA 99) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain puolutusministeriö Titan-4(01)A Centaur-T, Cape Canaveral
8. KF 1 Pitkä marssi CZ-3A, Xichang (yhteislaukaisu)
8. SJ 4 Kiina Pitkä marssi CZ-3A, Xichang (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 2268 (Strela-3 #101) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusminiseriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 2269 (Strela-3 #102) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusminiseriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 2270 (Strela-3 #103) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusminiseriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 2271 (Strela-3 #104) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusminiseriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 2272 (Strela-3 #105) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusminiseriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 2273 (Strela-3 #106) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusminiseriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
18. Raduga 31 (Gran 40L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjä Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
19. Galaxy 1R2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Delta-7925-8, Cape Canaveral
Maaliskuu
2. Coronas I Tiedesatelliitti Venäjän avaruusjärjestö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
10. Navstar-2A 15 (GPS 36, USA 100) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Delta-7925, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
10. SEDS 2 Delta-7925, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. STEP 0 (P90-5, USA 101) Taurus-1110, Vandenberg (yhteislaukaisu)
13. DARPASAT (USA 102) DARPA Taurus-1110, Vandenberg (yhteislaukaisu)
17. Kosmos 2274 (Jantar-4K2 #69, Kobalt #69) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
22. Progress-M 22 Rahtialus, LEO Venäjän avaruusjärjestö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Huhtikuu
11. Kosmos 2275 (Uragan #54) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Kosmos 2276 (Uragan #55) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Kosmos 2277 (Uragan #56) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
13. GOES 8 (I) Sääsatelliitti NOAA Atlas-1, Cape Canaveral
23. Kosmos 2278 (Tselina-2 #15) Zenit-2, Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 2279 (Parus #82) Sotilaallinen paikannussatelliitti Venäjän puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 2280 (Jantar-4KS1M #5, Neman #5) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Toukokuu
3. Trumpet 1 (USA 103) Vakoilusatelliitti, MEO NRO, Yhdysvallat Titan-4(01)A Centaur-T, Cape Canaveral
4. SROSS C2 ISRO ASLV Sriharikota
9. MSTI 2 Scout-G1 Vandenberg
19. STEP 2 (P91-2, SIDEX) Pegasus HAPS Ed, B-52, osittainen epäonnistuminen
20. Horizont 30 (Horizont 42L) -> Rimsat 2 -> AsiaSat G Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjä Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
22. Progress-M 23 Rahtialus, LEO-rata Venäjän avaruusjärjestö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Kesäkuu
7. Kosmos 2281 (Zenit-8 #102, Oblik #102) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
14. Foton 6 (Foton #9) Venäjän avaruusjärjestö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
17. Intelsat 702 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata INTELSAT Ariane-44LP, Kourou (yhteislaukaisu)
17. STRV 1A Ariane-44LP, Kourou (yhteislaukaisu)
17. STRV 1B Ariane-44LP, Kourou (yhteislaukaisu)
24. UFO 3 (USA 104) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Atlas-1, Cape Canaveral
Heinäkuu
3. FSW-2 2 Kiina Pitkä marssi CZ-2D, Jq, Kiina
6. Kosmos 2282 (US-KMO #5) Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
8. PAS 2 -> Intelsat 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-44L, Kourou (yhteislaukaisu)
8. BS 3n Ariane-44L, Kourou (yhteislaukaisu)
14. Nadezhda 4 (Nadezhda #7) Paikannus- ja meripelastussatellitti, LEO-rata Venäjä Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
20. Kosmos 2283 (Jantar-4K2 #70, Kobalt #70) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
21. APStar 1 Pitkä marssi CZ-3, Xichangin avaruuskeskus
29. Kosmos 2284 (Jantar-1KFT #17, Kometa #17) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Elokuu
2. Kosmos 2285 (Obzor Test #1) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
3. APEX (P90-1) Pegasus, Edwardsin koelentotukikohta, B-52-lentokone
3. DirecTV 2 (DBS 2) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Atlas-2A, Cape Canaveral
5. Kosmos 2286 (US-K #75) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
10. Türksat 1B Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-44LP H10+, Kourou (yhteislaukaisu)
10. Brasilsat B1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-44LP H10+, Kourou (yhteislaukaisu)
11. Kosmos 2287 (Uragan #57) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjnän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Kosmos 2288 (Uragan #58) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjnän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Kosmos 2289 (Uragan #59) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjnän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Molnija-3 60L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Venäjä Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
25. Progress-M 24 Rahtialus, LEO-rata Venäjän avaruusjärjestö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 2290 (Orlets-2 #1) Zenit-2, Baikonurin kosmodromi
27. Mercury 1 (USA 105) Titan-4(01)A Centaur-T Cape Canaveral
27. Optus B3 [Star-63F] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Pitkä marssi CZ-2E, Xichangin avaruuskeskus
28. ETS 6 (Kiku 6) [LAPS] H-2, Tanegashima
29. DMSP-5D2 F12 (USA 106) Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Atlas-E Star-37S-ISS, Vandenbergin lentotukikohta
Syyskuu
9. Telstar 402 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-42L H10+, Kourou
9. Spartan 201-F2 Discovery F19 (STS-64), Cape Canaveral
21. Kosmos 2291 (Potok #8, Geizer 19L) Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 2292 (Taifun-1 #24, Vektor #24) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Lokakuu
6. Intelsat 703 -> NSS 703 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata INTELSAT Atlas-2AS Cape Canaveral
8. Solidaridad 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-44L H10+, Kourou (yhteislaukaisu)
8. Thaicom 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-44L H10+, Kourou (yhteislaukaisu)
11. Okean 4 (Okean-O1 #7) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
13. Ekspress 1 (Express 11L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Proton-K Blok-DM-2M, Baikonurin kosmodromi
15. IRS P2 Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata ISRO PSLV (1) Sriharikota
31. Elektro 1 (Elektro 1L) Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
Marraskuu
1. Astra 1D Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-42P H10+, Kourou
1. Wind Tiedesatelliitti NASA Delta-7925-10, Cape Canaveral
2. Kosmos 2293 (US-PM #5) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
3. CRISTA-SPAS 01 Atlantis F13 (STS-66), Cape Canaveral
4. Resurs-O1 3 Zenit-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Safir-R Zenit-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Progress-M 25 Rahtialus, LEO-rata Venäjän avaruusjärjestö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 2294 (Uragan #60) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
20. Kosmos 2295 (Uragan #61) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
20. Kosmos 2296 (Uragan #62) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Venäjän puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. Kosmos 2297 (Tselina-2 #16) Zenit-2, Baikonurin kosmodromi
29. Geo-IK 1 (Geo-IK #14, Musson #14) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
29. Orion 1 -> Telstar 11 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Atlas-2A Cape Canaveral
29. DFH-3 1 (ZX 6A) Pitkä marssi CZ-3A, Xichangin avaruuskeskus
Joulukuu
14. Molnija-1 88 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Venäjä Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
16. Luch 1 (Altair 13L) Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
20. Kosmos 2298 (Strela-2M #52) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
22. DSP 17 (USA 107) Ennakkovaroitussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-4(02)A IUS Cape Canaveral
26. Radio-ROSTO (RS 15) Rockot-K, Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 2299 (Strela-3 #107) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjän puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 2300 (Strela-3 #108) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjän puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 2301 (Strela-3 #109) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjän puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 2302 (Strela-3 #110) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjän puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 2303 (Strela-3 #111) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjän puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 2304 (Strela-3 #112) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjän puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Raduga 32 (Gran 43L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Venäjä Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
29. Kosmos 2305 (Jantar-4KS1M #6, Neman #6) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Venäjän puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
30. NOAA 14 (J) Sääsatelliitti NOAA Atlas-E (Star-37), Vandenbergin lentotukikohta

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 28.6.1994 STEP 1 (P90-1), Pegasus-XL, Vandendergin lentotukikohta
  • 1.12.1994 PAS 3, Ariane-42P, Kourou
  • 25.5.1994 Kosmos (2281) (Tselina-D #69), Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
  • 24.1.1994 Eutelsat-2 F5 ja Türksat 1A tietoliikennesatelliitit, Ariane-44LP H10+, Kourou

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1993
Miehittämätön avaruustoiminta
1994
Seuraaja:
Vuosi 1995