Luettelo vuoden 1989 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo vuoden 1989 miehittämättömistä avaruuslennoista. Vuonna 1989 tehtiin 139 miehitetyn tai miehittämätömän avaruusaluksen laukaisuyritystä, joista liki kaikki onnistuivat.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen luokka Aluksen omistaja Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
10. Kosmos 1987 / Glonass (Uragan) 27L Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. Kosmos 1988 / Glonass (Uragan) 45L Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 1989 eli Etalon PKA 1L Neuvostoliiton puolustusministeriö
12. Kosmos 1990 eli Resurs-F2 3 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto
18. Kosmos 1991 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
26. Horizont 17 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto
26. Kosmos 1992 eli Strela-3 Tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö
27. Intelsat 5A F1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat
28. Kosmos 1993 / Jantar-4K2 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
Helmikuu
10 Progress 40 Rahtialus Mir-avaruusasemalle Neuvostoliitto
10. Kosmos 1994 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. Kosmos 1994 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. Kosmos 1995 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. Kosmos 1996 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. Kosmos 1997 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. Kosmos 1998 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. Kosmos 1999 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 2000 eli Zenit-8 eli Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Kosmos 2001 / Oko #60 Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Kosmos 2002 / Taifun-1 / Duga-K Tutkakalibrointisatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Navstar 2-01 / GPS 2 F1 (USA 35) Paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat
15. Molnija 1-75 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto
17. Kosmos 2003 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
21. EXOS-D / Akebono Tiedesatelliitti ISAS, Japani
22. Kosmos 2004 / Parus Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
28. Meteor 2-18 Sääsatelliitti Neuvostoliitto
Maaliskuu
2. Kosmos 2005 eli Jantar-4K2 44 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
6. JCSAT 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata JCSC, Japani
6. Meteosat 4 / MOP 1 Sääsatelliitti, GEO-rata Eumetsat
13. TDRS 4 Linkkisatelliitti NASA
16. Kosmos 2006 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
16. Progress 41 Rahtialus Mir-avaruusasemalle Neuvostoliitto
23. Kosmos 2007 / Yantar-4KS1 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2008 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2008 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2009 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2010 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2011 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2012 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2013 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2014 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2015 / Strela-1M Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö (yhteislaukaisu)
24. Delta Star (USA 36) Tappajasatelliitti SDIO, Yhdysvallat
Huhtikuu
2. Tele-X Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Pohjoismaat ml. Suomi
4. Kosmos 2016 / Parus Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
6. Kosmos 2017 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Raduga 23 Tietoliikennesatelliitti Geo Neuvostoliitto
20. Kosmos 2018 / Yantar-4K2 45 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
26. Photon 2 Mikrogravitaatioalus Neuvostoliitto
Toukokuu
4. Magellan Planeettaluotain NASA
5. Kosmos 2019 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
10. VORTEX 6 / Chalet 6 (USA 37) ELINT NRO, Yhdysvallat
17. Kosmos 2020 / Yantar-4K2 46 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2021 / Yantar-1KFT 11 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
25. Resurs F-01 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliittoo
25. Pion 1 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto
25. Pion 2 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto (yhteislaukaisu)
31. Kosmos 2022 / Glonass (Uragan) 28L Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
31. Kosmos 2024 / Glonass (Uragan) 29L Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö (yhteislaukaisu)
31. Kosmos 2024 / Etalon PKA 2L Neuvostoliiton puolustusministeriö
Kesäkuu
1. Kosmos 2025 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
5. Superbird A Tietoliikennesatelliitti, GEO SCCJ, Japani
5. DFS-Kopernikus 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO DPB Telekom, Saksa
7. Kosmos 2026 / Parus Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
8. Molniya 3-35 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto
10 Navstar 2-02 / GPS 2 F2 (USA 38) Paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat
14. Kosmos 2027 / Vektor Tutkakalibrointisatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. DSP 14 (USA 39) Ennakkovaroitussatelliitti, GEO-rata U.S. Air Force
16. Kosmos 2028 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
22. Raduga 101 Tietoliikennesatelliitti Geo Neuvostoliitto
27. Resurs F-02 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto
Heinäkuu
4. Nadezhda 1 Paikannussatelliitti Neuvostoliitto
5. Kosmos 2029 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
6. Gorizont 18 Tietoliikennesatelliitti Geo Neuvostoliitto
12. Olympus F1 Tietoliikennesatelliitti ESA
12. Kosmos 2030 / Orlets-1 1 / Kobal't Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
18. Resurs F-03 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto
18. Pion 3 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto
18. Pion 4 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto (yhteislaukaisu)
18. Kosmos 2031 / Don (1) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
20. Kosmos 2032 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
24. Kosmos 2033 / US-P 28 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
25. Kosmos 2034 / Parus Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
Elokuu
2. Kosmos 2035 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
8. SDS B-1 (USA 40) Tietoliikkennesatelliitt Yhdysvaltain ilmavoimat
8. SSF (USA 41) ELINT NRO, Yhdysvallat
8. TV-Sat 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO DBP Telekom, Saksa
8. Hipparcos Tiedesatelliitti (astronomia) ESA
15. Resurs F-04 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto
18. Navstar 2-03 / GPS 2 F3 (USA 42) Paikannussatelliitti Yhdysvaltain ilmavoimat
22. Kosmos 2036 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
23. Progress M-1 Rahtialus Mir-avaruusasemalle Neuvostoliitto
27. Marcopolo 1 (Sirius 1) BSB R1 BSBL Tietoliikennesatelliitti, GEO Italia?
28. Kosmos 2037 / Geo-IK 11 Tiedesatelliitti Neuvostoliitto
Syyskuu
4. DSCS II F-16 (USA 43) Tietoliikennesatelliitti Yhdysvaltain ilmavoimat
4. DSCS III F-4 (USA 44) Tietoliikennesatelliitti Yhdysvaltain ilmavoimat
5. GMS 4 / Himawari 4 Sääsatelliitti, GEO NASDA, Japani
5. SBWASS R2 (USA 45) ELINT NRO, Yhdysvallat
6. Resurs F-05 Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto
14. Kosmos 2038 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Kosmos 2039 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Kosmos 2040 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Kosmos 2041 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Kosmos 2042 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
14. Kosmos 2043 / Strela-3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 2044 / Bion 9 Mikrogravitaatioalus Neuvostoliitto
22. Kosmos 2045 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
25. Fleetsatcom 8 (USA 46) Tietoliikennesatelliitti U.S. Navy
27. Molnija 1-76 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto
27. Kosmos 2046 / US-P Merivalvonta Neuvostoliiton puolustusministeriö
28. Intercosmos 24 Tiedesatelliitti Neuvostoliitto
28. Magion 2 Tiedesatelliitti Tsekkoslovakia, Neuvostoliitto?
28. Gorizont 19 Tietoliikennesatelliitti Geo Neuvostoliitto
Lokakuu
3. Kosmos 2047 / Yantar-4K2 48 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
18. Kosmos 2048 / Zenit-8 / Oblik Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
18. Galileo ja laskeutuja?? Planettaaluotain NASA
21. Navstar 2-04 / GPS 2 F4 (USA 47) Paikannussatelliitti Yhdysvaltain ilmavoimat
25. Meteor 3-03 Sääsatelliitti Neuvostoliitto
27. Intelsat 6 F2 Tietoliikennesatelliitti, GEO Intelsat
Marraskuu
17. Kosmos 2049 / Yantar-4KS1 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
18. COBE Tiedesatelliitti (astronomia) NASA
23. Magnum 2 (USA 48) ELINT NRO, Yhdysvallat
 ?? Kosmos 2050 / Oko #61 Ennakkovaroitusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
25. Kosmos 2051 / US-P Merivalvontasatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
26. Kvant 2 Mir-avaruusaseman moduli Neuvostoliitto
28. Molniya 3-36 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto
30. Kosmos 2052 Yantar-4K2 49 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
Joulukuu
1. Granat Tiedesatelliitti Neuvostoliitto
11. Navstar 2-05 / GPS 2 F5 (USA 49) Paikannussatelliitti Yhdysvaltain ilmavoimat
15. Raduga 24 Tietoliikennesatelliitti Geo Neuvostoliitto
20. Progress M-2 Rahtialus Mir-avaruusasemalle Neuvostoliitto
27. Kosmos 2053 / Duga-K / Kol'tso Tutkakalibrointisatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö
27. Kosmos 2054 / Al'tair (Luch) Tietoliikennesatelliitti Geo Neuvostoliiton puolustusministeriö

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 9. kesäkuuta, Okean, merivalvontasatelliitti, Neuvostoliitto

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1988
Miehittämätön avaruustoiminta Seuraaja:
Vuosi 1990