Luettelo vuoden 1973 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1973 tehtiin noin sata satelliitilaukaisua.

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
8. Luna 21 (Lunokhod 2) (E-8 #3) Kuuluotain ja kuuajokki Venäjä Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
11. Kosmos 543 (Zenit-4M #42, Rotor #42) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 544 (Tselina-O #17) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 545 (DS-P1-Yu #60) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 546 (Tsiklon-GVM #2 ?) Kosmos-3M, Kapustin Jar
Helmikuu
1. Kosmos 547 (Zenit-2M #40, Hektor #40) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
3. Molnija-1 23 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Venäjä Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 548 (Zenit-4M #43, Rotor #43) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
15. Prognoz 3 Molnija-M (Blok-SO-L), Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 549 (Tselina-O #18) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
1. Kosmos 550 (Zenit-4MK #10, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
6. Kosmos 551 (Zenit-4M #44, Rotor #44) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
6. Rhyolite 2 -> Aquacade 2 Vakoilusatelliitti (radiokuuntelu) NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3A Agena-D, Cape Canaveral
9. KH-9 5 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta
20. Meteor-1 14 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
22. Kosmos 552 (Zenit-2M #41, Hektor #41) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
Huhtikuu
3. Saljut 2 (OPS 1) KSI 1 Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata Neuvostoliitto Proton-K, Baikonurin kosmodromi
5. Molnija-2 5 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
5. Pioneer 11 Tiedesatelliitti NASA Atlas-SLV3D Centaur, Cape Canaveral
12. Kosmos 553 (DS-P1-Yu #61) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 554 (Zenit-4MK #11, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
19. Interkosmos 9 (DS-U2-IK #3) Kosmos-2, Kapustin Jar
20. Anik A2 Tietoliikennesatellitti, GEO-rata Kanada Delta-1914, Cape Canaveral
25. Kosmos 555 (Zenit-2M #42, Hektor #42) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Toukokuu
5. Kosmos 556 (Zenit-4MK #12, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 557 (Saljut (3), DOS 3) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata Neuvostoliitto Proton-K, Baikonurin kosmodromi
14. Skylab 1 (OWS) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata NASA Saturn-5-513, Cape Canaveral
16. KH-8A 16 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
17. Kosmos 558 (DS-P1-Yu #62) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 559 (Zenit-4MK #13, Hermes #xx) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
23. Kosmos 560 (Zenit-4M #45, Rotor #45) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 561 (Zenit-2M #543,Hektor #43) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Apollo SL-1 (Skylab 2, CSM 116) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata NASA Saturn-1B CC LC-39B
29. Meteor-1 15 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
5. Kosmos 562 (DS-P1-Yu #63) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
6. Kosmos 563 (Zenit-4M #46, Rotor #46) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 564 (Strela-1M #41) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 565 (Strela-1M #42) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 566 (Strela-1M #43) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 567 (Strela-1M #44) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 568 (Strela-1M #45) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 569 (Strela-1M #46) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 570 (Strela-1M #47) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 571 (Strela-1M #48) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 572 (Zenit-4M #47, Rotor #47) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
10. Explorer 49 (RAE B) Tiedesatelliitti NASA? Delta-1913, Cape Canaveral
12. DSP 4 Ennakkovaroitussatelliitti, MEO Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-3(23)C, Cape Canaveral
15. Kosmos 573 (Sojuz-Test) Avaruusaluksen koelento tyhjänä, LEO Neuvostoliitto Sojuz, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 574 (Zaliv #1) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 575 (Zenit-2M #45, Hektor #45) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 576 (Zenit-4MT #4, Orion #4) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
27. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Molnija-2 6 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
13. KH-9 6 Vakoilusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta
21. Mars 4 (M-73-Orbiter #1) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
25. Kosmos 577 (Zenit-4M #48, Rotor #48) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Mars 5 (M-73-Orbiter #2) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
28. Apollo SL-2 (Skylab 3, CSM 117) Avaruusasema, LEO-rata NASA Saturn-1B, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
28. S150 (Galactic X-ray Mapping) Tiedesatelliitti? NASA Saturn-1B, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
Elokuu
1. Kosmos 578 (Zenit-2M #47, Hektor #47) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
5. Mars 6 (M-73-Flyby #1) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
9. Mars 7 (M-73-Flyby #1) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
17. DMSP-5B F4 Thor-LV2F Burner-2A, Vandenbergin lentotukikohta
21. Kosmos 579 (Zenit-4M #49, Rotor #49) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
21. Jumpseat 3 Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö? Titan-3(33)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
22. Kosmos 580 (DS-P1-Yu #64) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
23. Intelsat-4 7 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata INTELSAT Atlas-SLV3D Centaur-D1A, Cape Canaveral
24. Kosmos 581 (Zenit-4M #50, Rotor #50) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 582 (Tselina-O #20) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. Molnija-1 24 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
30. Kosmos 583 (Zenit-2M #48, Hektor #48) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
Syyskuu
6. Kosmos 584 (Zenit-4M #51, Rotor #51) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 585 (Sfera #10) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 586 (Zaliv #2) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 587 (Zenit-4MK #14, Hermes #xx) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
27. KH-8A 18 Tiedustelusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
Lokakuu
2. Kosmos 588 (Strela-1M #49) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 589 (Strela-1M #50) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 590 (Strela-1M #51) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 591 (Strela-1M #52) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 592 (Strela-1M #53) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 593 (Strela-1M #54) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 594 (Strela-1M #55) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 595 (Strela-1M #56) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. Kosmos 596 (Zenit-2M #49, Hektor #49) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. FEU-170 1L ?Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 597 (Zenit-4MK #15, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 598 (Zenit-4M #52, Rotor #52) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 599 (Zenit-2M #50, Hektor #50) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
16. Kosmos 601 (DS-P1-Yu #65) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 600 (Zenit-4M #53, Rotor #53) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
19. Molnija-2 7 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
20. Kosmos 602 (Zenit-4MK #16, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
26. Explorer 50 (IMP J) Tiedesatelliitti NASA Delta-1604, Cape Canaveral
27. Kosmos 603 (Zenit-4M #54, Rotor #54) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 604 (Tselina-D #5) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
30. Interkosmos 10 (DS-U2-IK #4) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. Transit-O 20 Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain laivasto Scout-A1, Vandenbergin lentotukikohta
31. Kosmos 605 (Bion #1) Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
31. Nauka Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
Marraskuu
2. Kosmos 606 (US-K #2) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
3. Mariner 10 Avaruusluotain NASA Atlas-SLV3D Centaur-D1A Cape Canaveral
6. NOAA 3 (ITOS F) Sääsatelliitti NOAA Delta-300, Vandenbergin lentotukikohta
10. KH-9 7 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. SSF-B 24 Tiedustelusatelliitti? NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. SSF-C 4 Tiedustelusatelliitti? NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 607 (Zenit-4MK #17, Hermes #) Tiedustelusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
14. Molnija-1 25 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
16. Apollo SL-3 (Skylab 4, CSM 118) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata NASA Saturn-1B, Cape Canaveral
20. Kosmos 608 (DS-P1-Yu #66) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 609 (Zenit-4M #55, Rotor #55) Tiedustelusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 610 (Tselina-O #21) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 612 (Zenit-4MK #18, Hermes #) Tiedustelusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 611 (DS-P1-Yu #67) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 613 (Sojuz-Test) Avaruusaluksen testi tyhjänä Neuvostoliitto Sojuz, Baikonurin kosmodromi
30. Molnija-1 26 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
Joulukuu
4. Kosmos 614 (Strela-2M #8) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 615 (DS-P1-I #14) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
14. DSCS-2 B3 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
14. DSCS-2 B4 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. Explorer 51 (AE C) Tiedesatelliitti NASA Delta-1900, Vandenbergin lentotukikohta
17. Kosmos 616 (Zenit-4MT #5, Orion #5) & Nauka Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 617 (Strela-1M #57) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 618 (Strela-1M #58) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 619 (Strela-1M #59) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 620 (Strela-1M #60) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 621 (Strela-1M #61) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 622 (Strela-1M #62) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 623 (Strela-1M #63) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 624 (Strela-1M #64) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 625 (Zenit-4MK #19, Hermes #) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Molnija-2 8 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
26. Aureole 2 (Oreol 2, DS-U2-GKA #2) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 626 (US-A #6) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
29. Kosmos 627 (Zaliv #3) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 25.4.1973 Kosmos (556) (US-A #5) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodrom
  • 25.5.1973 Kosmos (562) (Zaliv #(1)) Kosmos-3M,, Plesetskin kosmodromi
  • 26.6.1973 Kosmos (576) (Tselina-O #19) Kosmos-3M,, Plesetskin kosmodromi
  • 26.6.1973 KH-8A 17, vakoilusatelliitti Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
  • 4.7.1973 Kosmos (577) (Zenit-4M #(48), Rotor #(48)), vakoilusatelliitti, Voskhod, Plesetskin kosmodromi
  • 14.7.1973 JSSW (1) (CK-1 (1)) ?, Pitkä marssi FB-1, Jq, Kiina
  • 16.7.1973 ITOS E, Delta-300, Vandenbergin lentotukikohta
  • 21.5.1973 Pollux (D 5A) ja Castor (D 5B), tiedesatelliitit, CNES, Diamant-B Kourou


Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1972
Miehittämätön avaruustoiminta
1973
Seuraaja:
Vuosi 1974