Luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista.

Valtionpäämiesten virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sjainti Kuva
Ranskan lippu Ranska Élysée-palatsi [1] Ranskan tasavallan presidentti[1] Ranskan valtio Pariisi[1] Palais elysee.jpg
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Buckinghamin palatsi [2] Yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar[2] Britannian valtio Lontoo[2] Buckingham Palace, London, England, 24Jan04.jpg
Islannin lippu Islanti Bessastaðir [3] Islannin presidentti[3] Islannin valtio Álftanes[4] OB090126b-3049 Bessastadir.JPG
Japani Kōkyo [5] Japanin keisari[5] Japanin valtio Tokio[5] Imperial place Japan 1979 air.jpg
Liettua Presidentinlinna [6] Liettuan presidentti[6] Liettuan valtio Vilna[6] Wilno - Pałac prezydencki.jpg
Thaimaan lippu Thaimaa Bangkokin Suuri palatsi[7] Thaimaan kuningas[7] Thaimaan valtio Bangkok[7] Bangkok GrandPalace from River2.jpg
Itävalta Hofburg[8] Itävallan liittopresidentti[8] Itävallan valtio Wien[8] Wien Hofburg Neue Burg Heldenplatz.jpg
Tanskan lippu Tanska Amalienborgin linna[9] Tanskan kuningatar[9] Tanskan valtio Kööpenhamina[9] Copenhagen amalienborg seen from opera house.jpg
Tšekin lippu Tšekki Prahan linna[10] Tšekin presidentti[10] Tšekin valtio Praha[10] Hradschin Prag.jpg
Espanjan lippu Espanja Palacio Real de Madrid [11] Espanjan kuningas[11] Espanjan valtio Madrid[11] PalacioReal1.jpg
Ukrainan lippu Ukraina Mariinski-palatsi [11] Ukrainan presidentti[11] Ukrainan valtio Kiova[11] Maryinsky Palace, residence of the Ukrainian President.JPG
Liechtenstein Vaduzin linna[12] Liechtensteinin ruhtinas[12] Liechtensteinin suku Vaduz[12] Liechtenstein Schloss Vaduz.jpg
Norjan lippu Norja Oslon kuninkaallinen linna[13] Norjan kuningas[13] Norjan valtio Oslo[13] Oslo Royal Palace left.jpg
Luxemburg Suurherttuan palatsi[14] Luxemburgin suurherttua[14] Luxemburgin valtio Luxemburg[14] Grand Ducal Palace, Luxembourg 1.jpg
Intia Rashtrapati Bhavan [15] Intian presidentti[15] Intian valtio New Delhi[15] Indian President House.jpg
Ruotsin lippu Ruotsi Tukholman kuninkaallinen linna[16] Ruotsin kuningas[16] Ruotsin valtio Tukholma[16] Royal-Palace-Stockholm.jpg
Saksan lippu Saksa Bellevuen linna[17]
Villa Hammerschmidt [18]
Saksan presidentti[17] Saksan valtio Berliini[17]
Bonn[18]
Bellevuen linna Berliini
Villa Hammerschmidt Bonn
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Valkoinen talo[19] Yhdysvaltain presidentti[19] Yhdysvaltain hallitus Washington D.C.[19] WhiteHouseSouthFacade.JPG
Argentiinan lippu Argentiina Casa Rosada[20] Argentiinan presidentti[20] Argetiiinan hallitus Buenos Aires[20] Casa Rosada in Buenos Aires.jpg
Suomen lippu Suomi Mäntyniemi [21]
Presidentinlinna [22]
Suomen tasavallan presidentti [22][21] Suomen valtio Helsinki[22][21] Mäntyniemi.JPG
PresidentialPalaceHelsinkiApr2007.JPG
Venäjän lippu Venäjä Moskovan Kreml [23] Venäjän presidentti[23] Venäjän valtio Moskova[23] Moscow 05-2012 Kremlin 23.jpg
Vatikaanin lippu Vatikaani Apostolinen palatsi[24] Rooman piispa[24] Vatikaanivaltio Watykan Plac sw Piora kolumnada Berniniego.JPG

Pääministerin virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sijainti Kuva
Ranskan lippu Ranska Hôtel Matignon [25] Ranskan pääministeri[25] Ranskan valtio Pariisi[25] Matignon (perron).jpg
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Downing Street 10 [26] Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri[26] Britannian valtio Lontoo[26] 10 Downing Street 2010.jpg
Japani Kantei [27] Japanin pääministeri[27] Japanin valtio Tokio[27] Soridaijinkantei3.jpg
Espanjan lippu Espanja Moncloan palatsi[28] Espanjan pääministeri[28] Espanjan valtio Madrid[28] Palacio de la Moncloa.jpg
Ruotsin lippu Ruotsi Sagerin talo [29] Ruotsin pääministeri[29] Ruotsin valtio Tukholma[29] Sagerska palatset.jpg
Saksan lippu Saksa Bundeskanzleramt[30]
Palais Schaumburg[31]
Saksan liittokansleri[30] Saksan valtio Berliini [30]
Bonn[31]
2012-03-27 Bonn Palais Schaumburg.JPG
Bundeskanzleramt from Reichstag.jpg
Suomen lippu Suomi Kesäranta[32] Suomen pääministeri[32] Suomen valtio Helsinki[32] Kesäranta talvella 2.JPG

Muut virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sjainti Tyyppi Kuva
Suomen lippu Suomi Kultaranta [33] Suomen tasavallan presidentti[33] Suomen valtio Naantali [33] kesäasunto Kultaranta 1920.jpg
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Chequers Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Britannian valtio Ellesborough, Buckinghamshire kesäasunto Chequers2.jpg
Ranskan lippu Ranska Château de Rambouillet [34] Ranskan tasavallan presidentti[34] Ranskan valtion yksityinen Rambouillet[34] kesäasunto Château de Rambouillet 2013.JPG
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Camp David[35] Yhdysvaltain presidentti[35] Yhdysvaltain valtio Catoctin Mountain Park Maryland[35] kesä-/vapaa-ajan asunto Camp David.jpg
Vatikaanin lippu Vatikaani Castel Gandolfo [36] Rooman paavi Vatikaani Gastel Gandolfo Italia[36] kesäsunto Caastelgandolfo05.JPG
Ruotsin lippu Ruotsi Harpsund[37] Ruotsin pääministeri[37] Ruotsin valtio Flen[37] kesäasunto Harpsund2.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Palais de l'Élysée Président de la République française. Viitattu 05.12.2012.
  2. a b c Buckingham Palace The Official webside of the British Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  3. a b Bessastaðir The President of Iceland. Viitattu 05.12.2012.
  4. Sveitarfélagið Álftanes Viitattu 6.12.2012.
  5. a b c Kōkyo Imperial Household Agency of Japan. Viitattu 05.12.2012.
  6. a b c Prezidentūra The President of Lithuania. Viitattu 05.12.2012.
  7. a b c The Grand Palace The Grand Palace of Bangkok. Viitattu 05.12.2012.
  8. a b c Hofburg Bundespräsident der Republik Österreich. Viitattu 05.12.2012.
  9. a b c Amalienborg The official website of the Danish Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  10. a b c Prague Castle President of the Czech Republic. Viitattu 05.12.2012.
  11. a b c d e f Royal Palace of Madrid Monarquía Española. Viitattu 05.12.2012.
  12. a b c Vaduz Castle Das Fürstenhaus von Liechtenstein. Viitattu 05.12.2012.
  13. a b c Det kongelige slott Official website of The Royal Norwegian Family. Viitattu 05.12.2012.
  14. a b c Palais grand-ducal Cour Grand- Ducale de Luxembourg. Viitattu 05.12.2012.
  15. a b c Rashtrapati Bhavan President of India. Viitattu 05.12.2012.
  16. a b c Royal Palace of Stockholm Swedish Royal Court. Viitattu 05.12.2012.
  17. a b c Schloss Bellevue Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  18. a b Villa Hammerschmidt Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  19. a b c The White House Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  20. a b c Casa Rosada Presidente de la Nación Argentina. Viitattu 05.12.2012.
  21. a b c Mäntyniemi Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  22. a b c Presidentinlinna Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  23. a b c The Moscow Kremlin President of Russia. Viitattu 05.12.2012.
  24. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  25. a b c Hôtel Matignon Portail du Gouvernement. Viitattu 05.12.2012.
  26. a b c Downing Street 10 The Official site of the British Prime Minister's Office. Viitattu 05.12.2012.
  27. a b c Kantei Prime Minister of Japan and His Cabinet. Viitattu 05.12.2012.
  28. a b c La Moncloa Presidente del Gobierno de España. Viitattu 05.12.2012.
  29. a b c Sager House Government Office of Sweden. Viitattu 05.12.2012.
  30. a b c Bundeskanzleramt Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  31. a b Palais Schaumburg Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  32. a b c Kesäranta Valtioneuvoston kanslia. Viitattu 05.12.2012.
  33. a b c Kultaranta Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  34. a b c Château de Rambouillet Château de Rambouillet, Laiterie de la Reine et Chaumière aux Coquillages. Viitattu 05.12.2012.
  35. a b c Camp David Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  36. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  37. a b c Harpsund Statens Fastighetsverk. Viitattu 05.12.2012.