Luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista.

Valtionpäämiesten virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sjainti Kuva
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Buckinghamin palatsi [1] Yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar[1] Britannian valtio Lontoo[1] Buckingham Palace, London, England, 24Jan04.jpg
Ranskan lippu Ranska Élysée-palatsi [2] Ranskan tasavallan presidentti[2] Ranskan valtio Pariisi[2] Palais elysee.jpg
Kreikka Presidentinpalatsi [3] Kreikan presidentti[3] Kreikan valtio Ateena[3] Palais présidentiel d'Athènes.jpg
Islannin lippu Islanti Bessastaðir [4] Islannin presidentti[4] Islannin valtio Álftanes[5] OB090126b-3049 Bessastadir.JPG
Japani Kōkyo [6] Japanin keisari[6] Japanin valtio Tokio[6] Imperial place Japan 1979 air.jpg
Liettua Presidentinlinna [7] Liettuan presidentti[7] Liettuan valtio Vilna[7] Wilno - Pałac prezydencki.jpg
Thaimaan lippu Thaimaa Bangkokin Suuri palatsi[8] Thaimaan kuningas[8] Thaimaan valtio Bangkok[8] Bangkok GrandPalace from River2.jpg
Itävalta Hofburg[9] Itävallan liittopresidentti[9] Itävallan valtio Wien[9] Wien Hofburg Neue Burg Heldenplatz.jpg
Tanskan lippu Tanska Amalienborgin linna[10] Tanskan kuningatar[10] Tanskan valtio Kööpenhamina[10] Copenhagen amalienborg seen from opera house.jpg
Tšekin lippu Tšekki Prahan linna[11] Tšekin presidentti[11] Tšekin valtio Praha[11] Hradschin Prag.jpg
Espanjan lippu Espanja Palacio Real de Madrid [12] Espanjan kuningas[12] Espanjan valtio Madrid[12] PalacioReal1.jpg
Ukrainan lippu Ukraina Mariinski-palatsi [12] Ukrainan presidentti[12] Ukrainan valtio Kiova[12] Maryinsky Palace, residence of the Ukrainian President.JPG
Liechtenstein Vaduzin linna[13] Liechtensteinin ruhtinas[13] Liechtensteinin suku Vaduz[13] Liechtenstein Schloss Vaduz.jpg
Norjan lippu Norja Oslon kuninkaallinen linna[14] Norjan kuningas[14] Norjan valtio Oslo[14] Oslo Royal Palace left.jpg
Latvia Riian linna [15] Latvian presidentti[15] Latvian valtio[15] Riga [15] 2006 09 14-17 RigaFortress054.jpg
Luxemburg Suurherttuan palatsi[16] Luxembourgin suurherttua[16] Luxemburgin valtio Luxemburg[16] Grand Ducal Palace, Luxembourg 1.jpg
Intia Rashtrapati Bhavan [17] Intian presidentti[17] Intian valtio New Delhi[17] Indian President House.jpg
Ruotsin lippu Ruotsi Tukholman kuninkaallinen linna[18] Ruotsin kuningas[18] Ruotsin valtio Tukholma[18] Royal-Palace-Stockholm.jpg
Saksan lippu Saksa Bellevuen linna[19]
Villa Hammerschmidt [20]
Saksan presidentti[19] Saksan valtio Berliini[19]
Bonn[20]
Bellevuen linna Berliini
Villa Hammerschmidt Bonn
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Valkoinen talo[21] Yhdysvaltain presidentti[21] Yhdysvaltain hallitus Washington D.C.[21] WhiteHouseSouthFacade.JPG
Argentiinan lippu Argentiina Casa Rosada[22] Argentiinan presidentti[22] Argetiiinan hallitus Buenos Aires[22] Casa Rosada in Buenos Aires.jpg
Suomen lippu Suomi Mäntyniemi [23]
Presidentinlinna [24]
Suomen tasavallan presidentti [24][23] Suomen valtio Helsinki[24][23] Mäntyniemi.JPG
PresidentialPalaceHelsinkiApr2007.JPG
Venäjän lippu Venäjä Moskovan Kreml [25] Venäjän presidentti[25] Venäjän valtio Moskova[25] Moscow 05-2012 Kremlin 23.jpg
Vatikaanin lippu Vatikaani Apostolinen palatsi[26] Rooman piispa[26] Vatikaanivaltio Watykan Plac sw Piora kolumnada Berniniego.JPG

Pääministerin virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sijainti Kuva
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Downing Street 10 [27] Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri[27] Britannian valtio Lontoo[27] 10 Downing Street 2010.jpg
Ranskan lippu Ranska Hôtel Matignon [28] Ranskan pääministeri[28] Ranskan valtio Pariisi[28] Matignon (perron).jpg
Japani Kantei [29] Japanin pääministeri[29] Japanin valtio Tokio[29] Soridaijinkantei3.jpg
Espanjan lippu Espanja Moncloan palatsi[30] Espanjan pääministeri[30] Espanjan valtio Madrid[30] Palacio de la Moncloa.jpg
Ruotsin lippu Ruotsi Sagerin talo [31] Ruotsin pääministeri[31] Ruotsin valtio Tukholma[31] Sagerska palatset.jpg
Kreikka Máximoksen huvila [32] Kreikan pääministeri[32] Kreikan valtio Ateena[32] Papandreou Papademos - Ceremony for the official handover - 11 November 2011 (7).jpg
Saksan lippu Saksa Bundeskanzleramt[33]
Palais Schaumburg[34]
Saksan liittokansleri[33] Saksan valtio Berliini [33]
Bonn[34]
2012-03-27 Bonn Palais Schaumburg.JPG
Bundeskanzleramt from Reichstag.jpg
Suomen lippu Suomi Kesäranta[35] Suomen pääministeri[35] Suomen valtio Helsinki[35] Kesäranta talvella 2.JPG

Muut virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sjainti Tyyppi Kuva
Suomen lippu Suomi Kultaranta [36] Suomen tasavallan presidentti[36] Suomen valtio Naantali [36] kesäasunto Kultaranta 1920.jpg
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Chequers Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Britannian valtio Ellesborough, Buckinghamshire kesäasunto Chequers2.jpg
Ranskan lippu Ranska Château de Rambouillet [37] Ranskan tasavallan presidentti[37] Ranskan valtion yksityinen Rambouillet[37] kesäasunto Château de Rambouillet 2013.JPG
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Camp David[38] Yhdysvaltain presidentti[38] Yhdysvaltain valtio Catoctin Mountain Park Maryland[38] kesä-/vapaa-ajan asunto Camp David.jpg
Vatikaanin lippu Vatikaani Castel Gandolfo [39] Rooman paavi Vatikaani Gastel Gandolfo Italia[39] kesäsunto Caastelgandolfo05.JPG
Ruotsin lippu Ruotsi Harpsund[40] Ruotsin pääministeri[40] Ruotsin valtio Flen[40] kesäasunto Harpsund2.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Buckingham Palace The Official webside of the British Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  2. a b c Palais de l'Élysée Président de la République française. Viitattu 05.12.2012.
  3. a b c Presidential Mansion Presidency of the Hellenic Republic. Viitattu 05.12.2012.
  4. a b Bessastaðir The President of Iceland. Viitattu 05.12.2012.
  5. Sveitarfélagið Álftanes Viitattu 6.12.2012.
  6. a b c Kōkyo Imperial Household Agency of Japan. Viitattu 05.12.2012.
  7. a b c Prezidentūra The President of Lithuania. Viitattu 05.12.2012.
  8. a b c The Grand Palace The Grand Palace of Bangkok. Viitattu 05.12.2012.
  9. a b c Hofburg Bundespräsident der Republik Österreich. Viitattu 05.12.2012.
  10. a b c Amalienborg The official website of the Danish Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  11. a b c Prague Castle President of the Czech Republic. Viitattu 05.12.2012.
  12. a b c d e f Royal Palace of Madrid Monarquía Española. Viitattu 05.12.2012.
  13. a b c Vaduz Castle Das Fürstenhaus von Liechtenstein. Viitattu 05.12.2012.
  14. a b c Det kongelige slott Official website of The Royal Norwegian Family. Viitattu 05.12.2012.
  15. a b c d Rīgas pils Latvijas Valsts prezidents. Viitattu 05.12.2012.
  16. a b c Palais grand-ducal Cour Grand- Ducale de Luxembourg. Viitattu 05.12.2012.
  17. a b c Rashtrapati Bhavan President of India. Viitattu 05.12.2012.
  18. a b c Royal Palace of Stockholm Swedish Royal Court. Viitattu 05.12.2012.
  19. a b c Schloss Bellevue Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  20. a b Villa Hammerschmidt Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  21. a b c The White House Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  22. a b c Casa Rosada Presidente de la Nación Argentina. Viitattu 05.12.2012.
  23. a b c Mäntyniemi Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  24. a b c Presidentinlinna Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  25. a b c The Moscow Kremlin President of Russia. Viitattu 05.12.2012.
  26. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  27. a b c Downing Street 10 The Official site of the British Prime Minister's Office. Viitattu 05.12.2012.
  28. a b c Hôtel Matignon Portail du Gouvernement. Viitattu 05.12.2012.
  29. a b c Kantei Prime Minister of Japan and His Cabinet. Viitattu 05.12.2012.
  30. a b c La Moncloa Presidente del Gobierno de España. Viitattu 05.12.2012.
  31. a b c Sager House Government Office of Sweden. Viitattu 05.12.2012.
  32. a b c Maximos Mansion, the Greek PM's new house Protothemanews.com. Viitattu 01.4.2015.
  33. a b c Bundeskanzleramt Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  34. a b Palais Schaumburg Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  35. a b c Kesäranta Valtioneuvoston kanslia. Viitattu 05.12.2012.
  36. a b c Kultaranta Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  37. a b c Château de Rambouillet Château de Rambouillet, Laiterie de la Reine et Chaumière aux Coquillages. Viitattu 05.12.2012.
  38. a b c Camp David Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  39. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  40. a b c Harpsund Statens Fastighetsverk. Viitattu 05.12.2012.