Luettelo televisiosarjan Ritari Ässä (vuoden 2008 televisiosarja) jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Ritari Ässä -jaksoista. Jaksot ovat tuotantokausikohtaisessa luettelossa Yhdysvaltain alkuperäisessä esitysjärjestyksessä.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys Tuotantokoodi
1 "Ritari kiiltävässä haarniskassa" (engl. A Knight in Shining Armor) 24. syyskuuta 2008 10. lokakuuta 2010 101
KITTin timantinkovalle tekoälylle ja kehittyneille toiminnoille on käyttöä, kun yhteistyöhön totuttelevat Mike ja Sarah jahtaavat tärkeää pakettia, jonka pitäisi sisältää avain salaperäisen koodin tulkitsemiseen. Tehtävän aikana käy selväksi, että heitä vastassa on voimakas vihollinen, joka jostain syystä kantaa erityistä kaunaa Mikea kohtaan.
2 "Vauhdin hurmaa" (engl. Journey to the End of the Knight) 1. lokakuuta 2008 17. lokakuuta 2010 102
Yksikön tutkimusten kohteena on rikollisliiga, joka salakuljettaa Yhdysvaltain armeijan aseteknologiaa ulkomaille. Salakuljettajia jahdatessaan Michael, KITT ja Sarah päätyvät katuajokilpailujen vauhdikkaaseen ja vaaralliseen maailmaan. Päästäkseen epäiltyjen lähipiiriin Michael pyytää apua vanhalta armeijatoveriltaan
3 "Rantaelämää" (engl. Knight of the Iguana) 8. lokakuuta 2008 24. lokakuuta 2010 103
Salakuljetusrinkiin soluttautunut agentti on kadonnut jäljettömiin, eikä häntä noutamaan lähetettyyn tiimiinkään ole saatu yhteyttä. Niinpä Michael ja Zoe tekeytyvät rantaelämästä nauttiviksi häämatkaturisteiksi ja suuntaavat etsimään agenttia rannikkohotellista, jossa tämä on viimeksi nähty. Pian käy ilmi, että paikkakunnan rantaelämään kuuluu muutakin kuin surffausta ja auringonpalvontaa.
4 "Myrkytetty" (engl. A Hard Day's Knight) 15. lokakuuta 2008 31. lokakuuta 2010 104
Napattuaan vaarallisen salakuljettajan tiimi pääsee häikäilemättömän rikollispomon jäljille. Päästäkseen selville rikollispomon aikeista Michael soluttautuu tämän lähipiiriin. Yllättäen tehtävä saa hengenvaarallisen käänteen, kun ovela rikollinen myrkyttää Michaelin ja kertoo, että tämä saa vastamyrkyn vain, mikäli suostuu toimittamaan salaperäisen salkun eteenpäin.
5 "Palkkasoturit" (engl. Knight of the Hunter) 22. lokakuuta 2008 7. marraskuuta 2010 105
Tutkimusten kohteena on palkkasoturitaustan omaava konna, joka pyörittää Phoenixissa sijaitsevaa äärioikeistolaisen ryhmittymän harjoitusleiriä. Hallituksenvastainen ryhmittymä suunnittelee jotain. Tämän myötä Mike tekeytyy niskuroivaksi sotilaaksi ja matkaa leirille liittyäkseen kapinalliseen joukkoon
6 "Kauhujen yö" (engl. Knight of the Living Dead) 5. marraskuuta 2008 14. marraskuuta 2010 106
Halloweenia juhlistaakseen tiimin jäsenet säikyttelevät toisiaan pienillä kepposilla. Ilo loppuu kuitenkin lyhyeen, kun selviää, että joku on murtautunut keskuksen päätietokonehuoneeseen, tunkeutunut tietokantaan ja tappanut yhden työntekijän.
7 "Anarkistit" (engl. I Wanna Rock & Roll All Knight) 12. marraskuuta 2008 21. marraskuuta 2010 107
Netissä leviää videoita, joissa anarkistinen nuoripari kapinoi kapitalismia ja hallituksen valtaa vastaan muun muassa räjäyttelemällä suuryritysten toimitiloja. KITT ennakoi seuraavan kohteen, ja Michael ja Sarah lähtevät kiireen vilkkaa paikalle ehtiäkseen estämään iskun.
8 "Tähtimerkkien takana" (engl. Knight of the Zodiac) 19. marraskuuta 2008 28. marraskuuta 2010 108
Erikoisyksikön tutkimusten kohteena on tällä kertaa pätevä ammattirikollisliiga, jonka jäsenet tuntevat toisensa ainoastaan astrologiasta tutuilla koodinimillä. Mike omaksuu yhden tähtimerkkirikollisen henkilöllisyyden ja soluttautuu liigaan selvittääkseen, mikä on ryöstäjien seuraava kohde.
9 "Vaarallinen virus" (engl. Knight Fever) 31. joulukuuta 2008 5. joulukuuta 2010 109
Tiimille aiheuttaa päänvaivaa moderni tietokonevirus, joka tarttuu metallin kautta kaikenlaisiin elektronisiin laitteisiin. Kehittynyt virus saattaisi levitessään aiheuttaa maailmanluokan katastrofin internetin kautta. Samaan aikaan Sarah tapaa pitkästä aikaa ex-poikaystävänsä, ja Mike huomaa olevansa mustasukkainen.
10 "Kaappaajan armoilla, osa 1/2" (engl. Don't Stop the Knight) 7. tammikuuta 2009 12. joulukuuta 2010 110
Ovela rikollinen on onnistunut kaappaamaan YK:n suurlähettilään mittavista turvatoimista huolimatta ja vaatii nyt lunnaita panttivangistaan. Miken tehtävänä on toimittaa lunnaat haluttuun paikkaan, mutta perillä selviää, että kaikki oli vasta alkua.
11 "Kaappaajan armoilla, osa 2/2" (engl. Day Turns Into Knight) 14. tammikuuta 2009 19. joulukuuta 2010 111
Juttu saa kohtalokkaan käänteen, kun kunnianhimoinen rikollinen pakottaa Miken kuljettamaan autossaan ydinpommia, mutta antaa ohjeeksi vain ajaa pohjoiseen ja vähimmäisnopeuden. Tiimi yrittää nopeasti selvittää, mikä on matkan määränpää. Samaan aikaan Carrie taistelee sairaalassa hengestään.
12 "Surun jälkimainingeissa" (engl. Knight to King's Pawn) 21. tammikuuta 2009 26. joulukuuta 2010 112
Charlesin kuoltua koko yksikkö on kriisissä. Ryhmän täytyy valita uusi yksikön johtaja, joka päättää jatkosta, kun johtava tutkija on kuollut. Paikalle ilmestyneillä NSA:n agenteilla on omat suunnitelmansa: KITT ohjelmistoineen takavarikoidaan ja vaarallinen KARR-projekti käynnistetään uudelleen sen aikaisemmasta epäonnistumisesta huolimatta. Mike saa myös selville menneisyydestään.
13 "Panttivankina pankissa" (engl. Exit Light, Enter Knight) 28. tammikuuta 2009 2. tammikuuta 2011 113
Mike ja KITT jäävät sattumalta paikalle, kun läheiseen pankkiin hyökätään. Hyvin suojautuneet ja automaattiasein varustautuneet ryöstäjät tunkeutuvat pankkikonttoriin ottaen läsnäolijat, myös Miken, panttivangeiksi. Eräs panttivangeista osoittautuu olevan yksi rikollisista. Roistot tuntuvat luoneen erittäin hiotun suunnitelman, joka ottaa huomioon kaikki mahdolliset käänteet. Tiimin täytyy työskennellä nyt ensimmäistä kertaa rajallisemmilla laitteistolla, jotteivät jäisi kiinni hakkeroinnista.
14 "Häkki heilahtaa" (engl. Fight Knight) 4. helmikuuta 2009 9. tammikuuta 2011 114
Omituisissa olosuhteissa kuolleen armeijan kersantin kohtaloa tutkiessaan Mike päätyy erään kapakan kellarissa sijaitsevaan laittomaan tappeluklubiin. Tiimi alkaa tutkimaan laittomia otteluita ja niihin liittyviä vedonlyöntejä, joilla saattaa olla tekemistä kersantin kuolemalla. Selvittääkseen asiaa tarkemmin, Mike joutuu itsekin nousemaan otteluhäkkiin.
15 "Kadonnut lasti" (engl. Fly By Knight) 11. helmikuuta 2009 16. tammikuuta 2011 115
Mike ja KITT hälytetään töihin keskellä yötä, kun keskukseen saapuu tieto, että pienkone on kadonnut jäljettömiin kesken lennon. Putoamispaikalta löytyy koneen hylky, mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että jotain on pielessä. Koneen miehistö ja matkustajat ovat kateissa, ja putoamispaikka vaikuttaa lavastetulta.
16 "Kovan onnen kapakka" (engl. Knight and the City) 18. helmikuuta 2009 23. tammikuuta 2011 116
Mike ottaa pari vapaapäivää töistä suunnatakseen nuoruutensa maisemiin ja vieraillakseen vanhan perhetutun pitämässä baarissa. Perillä hän kuitenkin saa huonoja uutisia, kun kapakkaa pyörittänyt Sonny on kuollut yllättäen. Kapakan omistajana on nyt hänen tyttärensä Julie, jolla on vaikeuksia pitää riehuvia asiakkaita kurissa. Myös useat oudot tulipalot ovat aiheuttaneet harmia, ja pian Mike alkaakin epäillä, että joku yrittää tahallaan sabotoida baarin toimintaa.
17 "Varastettu voimaseerumi" (engl. I Love the Knight Life) 4. maaliskuuta 2009 30. tammikuuta 2011 117
Mike hälytetään paikalle, kun tärkeän tiedeprojektin tulevaisuus on vaakalaudalla. Tutkimuslaboratoriosta on varastettu kehittelyvaiheessa ollutta seerumia, joka tekee käyttäjänsä nopeammaksi, voimakkaammaksi ja aggressiivisemmaksi. Aine ei saa missään nimessä joutua vääriin käsiin, ja niinpä Mike ja KITTin tiimeineen on jäljitettävä se mahdollisimman pian.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]