Luettelo televisiosarjan Kolmas kivi auringosta jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kolmas kivi auringosta on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja, jota esitettiin NBC-televisiokanavalla. Sarja päähenkilöinä on neljä avaruusolentoa, jotka ovat saapuneet ulkoavaruudesta ja ottaneet Solomonin perheen ulkomuodon tutkiakseen maapallon ihmisiä ja heidän tapojaan. Perheeseen kuuluu ylipäällikkö Dick Solomon (John Lithgow), turvallisuusupseeri Sally Solomon (Kristen Johnston), tiedustelu-upseeri Tommy Solomon (Joseph Gordon-Levitt) ja lähetin Harry Solomon (French Stewart). Ensimmäisen tutkimuskohteensa, tohtori Mary Albrightin (Jane Curtin), Dick tapaa työssään yliopistolla.

Sarjaa tuotettiin kaikkiaan kuusi tuotantokautta ja 139 jaksoa, jotka esitettiin Yhdysvalloissa vuosina 1996–2001. Suomessa jaksot esitettiin ensimmäisen kerran MTV3:lla vuosina 1996–2002. Myöhemmin sarjaa esitettiin uusintana vuoteen 2010 asti myös MTV3:n sisarkanavalla Subilla. Suomessa TV5 esitti sarjaa vuosina 2012–2014. Kanava antoi tuotantokausien 1–4 jaksoille uudet suomenkieliset nimet eikä nimennyt viimeisiä tuotantokausia lainkaan.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi (1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi (MTV) Suomenkielinen nimi (TV5) Esityspäivä
Yhdysvalloissa
IMDb-
linkki
1x01 (1) Brains and Eggs Tunteet tutuiksi Tehtävä maassa 9.1.1996 IMDb
Neljä avaruusolentoa aloittaa tutkimusmatkansa maapallolla ihmisperheeksi muuntautuneena. He muuttavat pieneen yliopistokaupunkiin Rutherfordiin, jossa he pyrkivät tutustumaan Maan ihmisiin ja heidän tapoihinsa. Ensimmäiseksi he joutuvat tekemään tuttavuutta hämmentävään ilmiöön nimeltä tunteet.
1x02 (2) Post-Nasal Dick Maalliset vaivat Kuumehoureinen kavaljeeri 16.1.1996 IMDb
Avaruusolennot sairastuvat ja luulevat kuolevansa. Ärhäkästä flunssasta huolimatta Dick lupautuu Maryn seuralaiseksi häihin, ja lopulta Dick paljastaa rakastavansa Marya.
1x03 (3) Dick's First Birthday Päivänsankari Ensimmäinen syntymäpäivä 23.1.1996 IMDb
Avaruusolennot tutustuvat käsitteeseen ”ikä”, ja heidän on keksittävä itselleen syntymäpäivät. Dick joutuu ikäkriisin kouriin ja haluaa esiintyä edukseen ensimmäisenä syntymäpäivänään maapallolla.
1x04 (4) Dick Is from Mars, Sally Is from Venus Dick on Marsista, Sally Venuksesta Dick on Marsista, Sally Venuksesta 30.1.1996 IMDb
Sallyn ensimmäiset treffit eivät mene putkeen, mikä saa avaruusolennot pohtimaan sukupuolten, miesten ja naisten, erilaisuutta. Tommy aloittaa opiskelun high schoolissa.
1x05 (5) Dick, Smoker Posket lommollaan Kerrasta koukussa 6.2.1996 IMDb
Dick alkaa tupakoida ja tulee pian riippuvaiseksi, mutta huomaa, että tupakointia ei sallita juuri missään. Sallya ärsyttää, kun ylipäällikkö-Dick ei ota hänen toiveitaan huomioon ja pääseekin pian koittamaan kykyjään tehtävässä. Tommylla on kotitehtävänä arveluttava tiedeprojekti.
1x06 (6) Green Eyed Dick Mustankipeä mies Mustasukkaisuutta 13.2.1996 IMDb
Maryn entinen miesystävä Jeff Willis (Ed Begley Jr.) vierailee Rutherfordissa, ja Dick kokee ensimmäistä kertaa mustasukkaisuutta. Harry ottaa hoidettavakseen kulkukoiran, mutta vuokrantaja Dubcek on allerginen koirille.
1x07 (7) Lonely Dick Niin yksin Älä mene, Mary! 20.2.1996 IMDb
Mary lähtee viikoksi lomalle, jolloin Dick jää suunnattoman kaipuun valtaan. Sally ja Harry jäävät koukkuun tavaratalon kosmetiikkaosaston tuotteisiin. Tommy tutustuu tulevaan tyttöystäväänsä August Leffleriin (Shay Astar).
1x08 (8) Body & Soul & Dick Muistopuhe Haastava muistopuhe 27.2.1996 IMDb
Kuolema tulee avaruusolennoille tutuksi, kun kaikkien vihaama professori Leonard Hanlin (John Mahoney) menehtyy. Dickin tehtävä on pitää muistopuhe ja lausua jotain positiivista professorin hautajaisissa. Tommy alkaa tapailla ”helppoa” cheerleaderia Cherylia (Anna Slotky) Augustin selän takana.
1x09 (9) Ab-dick-ted Perhe on pahin Uskomaton ufosieppaus 5.3.1996 IMDb
Dick ei tule toimeen perheensä kanssa, joten hän pyytää Maryn ja tämän veljen Royn (Bronson Pinchot) vierailulle, jotta avaruusolennot voivat tarkkailla oikeaa perhettä. Roy väittää joutuneensa avaruusolentojen sieppaamaksi, mikä saa Solomonin perheen suunniltaan.
1x10 (10) Truth or Dick Totta puhuen Muunneltua totuutta 12.3.1996 IMDb
Avaruusolennot huomaavat, että joskus ihmiset valehtelevat saadakseen tahtonsa läpi. Sally ja Harry yrittävät hankkia ajokorttia. Tommylle on ilmestynyt finni.
1x11 (11) The Art of Dick Rohkeat viivat Harryn uusi harrastus 19.3.1996 IMDb
Harry ja Dick osallistuvat kuvataidekurssille ja pian Dick huomaa olevansa kateellinen Harryn kyvyistä. Sally osallistuu omalla aggressiivisella tyylillään koulun myyjäisiin.
1x12 (12) Frozen Dick Lunta tupaan Lumimyrsky 26.3.1996 IMDb
Dick ja Mary lähtevät viikonlopuksi konferenssimatkalle Chicagoon, mutta matkaan tulee mutkia, sillä Dick ei ole ikinä ollut lentokoneessa. Harry on saanut töitä videovuokraamosta, ja Tommy aikoo tehdä kirja-arvostelun katsomalla elokuvan. Kaupungissa alkaa sataa lunta, jolloin Sally luulee uuden jääkauden koittaneen.
1x13 (13) Angry Dick Naapurukset Naapurisopu koetuksella 2.4.1996 IMDb
Solomonit ovat tarkkailleet naapuripariskuntaansa Mullereita ja haluavat myös päästä tekemisiin heidän kanssaan. Dick ystävystyykin pian pariskunnan miehen (Mike Starr) ja Sally tämän vaimon (Lois Foraker) kanssa. Ystävyys on kuitenkin pian koetuksella, kun Solomonit käsittävät ystävälliset eleet väärin ja käyvät liiankin tuttavallisiksi.
1x14 (14) The Dicks They Are a Changin’ Keski-ikäiset kukkaislapset Dick, Mary ja Manny 9.4.1996 IMDb
Mary muistelee hippiaikojaan ja päättelee, että menneisyyttään salaava Dick on oikeasti Manny Rosenberg – FBI:n etsimä aktivisti, jonka Mary tapasi 1960-luvulla. Tommy joutuu laatimaan kullekin avaruusolennolle henkilökohtaisen historian, jotta heidän operaationsa ei paljastu. Harry liittyy CD-klubiin.
1x15 (15) I Enjoy Being a Dick Vakooja Tyttöjen juttuja 21.4.1996 IMDb
Dick tuntee olonsa ulkopuoliseksi sukupuolensa takia. Hän päättää pukeutua naiseksi, koska Mary ja Nina eivät huoli miestä mukaansa naisten opintopiiriin. Sally ja Harry saavat töitä ravintolasta. Tommy harkitsee kertovansa Augustille olevansa avaruusolento.
1x16 (16) Dick Like Me Juuret Juurien jäljillä 23.4.1996 IMDb
Solomonit miettivät, mitä etnistä alkuperää he voisivat olla. Sally alkaa tapailla Tommyn opettajaa Kevin Randellia (John D'Aquino), mutta hänellä on ongelma, sillä hän ei osaa tanssia.
1x17 (17) Assault With a Deadly Dick Rikollista toimintaa Turvallisuus uhattuna 30.4.1996 IMDb
Kun Solomonien autoradio varastetaan ja Dick ryöstetään, avaruusolennot tuntevat olonsa turvattomaksi. Sally tapaa poliisiasemalla konstaapeli Donin (Wayne Knight) ja ihastuu tähän. Dick menettää uskonsa ihmisten hyvyyteen ja päättää suojata itsensä sekä kotinsa.
1x18 (18) Father Knows Dick Isä tietää kaiken Harryn identiteettikriisi 7.5.1996 IMDb
Harry tuntee itsensä tarpeettomaksi, sillä hänelle ei ole määrätty mitään tehtävää. Dickin mielestä Harry tarvitsee toimivan isäsuhteen ja alkaa tämän isäksi. Sally tapaa herra Randellin äidin, mutta naiset eivät tule toimeen keskenään.
1x19 (19) Selfish Dick Oma lehmä ojassa Kaikki keinot käyttöön 14.5.1996 IMDb
Mary on innostunut saadessaan uuden, isomman toimiston, mutta Dick yrittää saada häntä palaamaan heidän vanhaan yhteiseen toimistoonsa. Sally pyörtyy ja joutuu sairaalaan, jossa hän, Harry ja Tommy ryhtyvät esittämään lääkäreitä.
1x20 (20) See Dick Run Vahdin vaihto Viesti avaruudesta 21.5.1996 IMDb
Mary suostuu viimein treffeille Dickin kanssa. Avaruusolentojen johtaja Iso Jättipää ottaa yhteyttä ja ilmoittaa, että he ovat epäonnistuneet tehtävässään ja joutuvat palaamaan kotiplaneetalleen. Myöhemmin heille ilmoitetaan, että vain Dick joutuu lähtemään ja hänen tilalleen tulee uusi ylipäällikkö.

Toinen tuotantokausi (1996–1997)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi (MTV) Suomenkielinen nimi (TV5) Esityspäivä
Yhdysvalloissa
IMDb-
linkki
2x01 (21) See Dick Continue to Run: Part 1 Näkymätön laatikko, osa 1/2 Dick vastaan Dick, osa 1 22.9.1996 IMDb
Uusi ylipäällikkö, joka on Dickin kopio, on saapunut ja teljennyt vanhan Dickin kellariin. Solomonit eivät kuitenkaan tiedä, että uusi Dick on Ison Jättipään entinen työntekijä, joka suunnittelee maailman valloittamista.
2x02 (22) See Dick Continue to Run: Part 2 Näkymätön laatikko, osa 2/2 Dick vastaan Dick, osa 2 22.9.1996 IMDb
Solomonit ovat saaneet tarpeekseen uudesta ylipäälliköstä ja vapauttavat vanhan Dickin kellarista. Samaan aikaan uusi Dick ja Mary ovat treffeillä yläkerrassa.
2x03 (23) Hotel Dick Huonepalvelu pelaa Scifiä ja salaisuuksia 29.9.1996 IMDb
Dick haluaisi kertoa Marylle olevansa avaruusolento. He suuntaavat Clevelandin science fiction -messuille, jossa Dick suunnittelee kertovansa totuuden. Hotellissa Sally tutustuu huonepalveluun.
2x04 (24) Big Angry Virgin from Outer Space Iso, vihainen avaruusneitsyt Vihainen neitsyt 6.10.1996 IMDb
Sallyn ja herra Randellin suhde joutuu koetukselle, kun herra Randell kertoo, että Sally ei ole täydellinen. Sally yrittääkin muuttua paremmaksi naisystäväksi, ainakin omasta mielestään. Harry tekee videon deittipalveluun. August testaa Tommyn uskollisuutta.
2x05 (25) Much Ado About Dick Mary on minun! Salasuhde 13.10.1996 IMDb
Mary haluaa pitää seurustelusuhteensa Dickiin salassa, mitä Dick ei voi ymmärtää. Sally tapaa jälleen konstaapeli Donin ja haluaa ryhtyä poliisiksi.
2x06 (26) Dick the Vote Äänestä Harry Solomonia Pikavauhtia poliitikoksi 27.10.1996 IMDb
Harry joutuu puolivahingossa vaaleihin ehdolle kaupunginvaltuustoon. Dick ei ole perillä demokratian pelisäännöistä ja syyttää Marya väärinäänestämisestä. Harryn vastaehdokas Frank Gansmiller (Al Franken) ei kaihda käyttää likaisia keinoja.
2x07 (27) Fourth and Dick Mäyrät vastaan mustangit Mäyrien ja mustangien taisto 3.11.1996 IMDb
Iso jenkkifutisottelu lähestyy eikä Dick ymmärrä vouhotusta asian ympärillä. Harry saa töitä turvamiehenä pelin ajaksi. Sally tajuaa, että hänellä ei ole ystäviä, joten hän ystävystyy Ninan kanssa. Tommy ihastuu kuoro-ohjaajaan (Brenda Strong).
2x08 (28) World's Greatest Dick Neronleimaus Ylpeä isä 10.11.1996 IMDb
Dick lähettää vastentahtoisen Tommyn huippulahjakkaiden nuorten kouluun. Sally tutustuu baarissa Glenniin (Burke Moses), mutta ei ymmärrä tämän olevan homoseksuaali. Glenn puolestaan luulee Sallya drag queeniksi. Harry harjoittelee taikatemppuja.
2x09 (29) My Mother the Alien Yhden soiton sääntö Lapsellista touhua 17.11.1996 IMDb
Rouva Dubcek tuo pojanpoikansa Solomoneille hoitoon. Sally ei aluksi pidä ideasta, mutta myöhemmin kiintyy lapseen. Muita Solomoneja ärsyttää millaista valtaa lapsella. Mary lähtee matkalle ja antaa akvaariokalansa Dickin hoidettavaksi.
2x10 (30) Gobble, Gobble, Dick, Dick Kaikki irti kalkkunasta Kiitospäivä 24.11.1996 IMDb
Solomonit viettävät ensimmäistä kertaa kiitospäivää. He kutsuvat päivällisvieraiksi Maryn, rouva Dubcekin ja tämän tyttären Vickin (Jan Hooks). Vickilla ja Harrylla on tunteita toisiaan kohtaan. Dickin ja Tommyn välille tulee riitaa, ja Tommy ryntää ulos.
2x11 (31) Dick Jokes Huumorimiehiä Vitsiniekka-Dick 8.12.1996 IMDb
Avaruusolennot pohtivat huumoria. Dick loukkaantuu, koska Mary järjestää varainkeruutilaisuuden eikä häntä ole pyydetty juontajaksi. Harry suree kadotettua takkiaan, ja Sally rakentaa lisätilaa kengilleen.
2x12 (32) Jolly Old St. Dick Jouluaaton aatto Dick joulumielellä 15.12.1996 IMDb
Solomonit valmistautuvat ensimmäiseen jouluunsa maapallolla. Dick on alussa innoissaan, mutta joulumieli katoaa, kun poliisi takavarikoi hänen moottorisahansa. Harry ja Sally saavat töitä ostoskeskuksesta.
2x13 (33) Proud Dick Periaatteen mies Dick ylpeilee 5.1.1997 IMDb
Dick ottaa lopputilin yliopistolta koska ei saa haluamaansa pysäköintipaikkaa ja päätyy työskentelemään pikaruokalaan. Harry menettää muistinsa ja kauhistuu kun saa tietää muiden olevan avaruusolentoja.
2x14 (34) Romeo & Juliet & Dick Romeo ja Julia ja Dick Romeo ja Julia 12.1.1997 IMDb
Tommy ilmoittaa Dickin Romeo ja Julia -koulunäytelmän ohjaajaksi, koska Tommy haluaisi näytellä pääosaa Augustin kanssa, mutta päätyykin lopulta kulissiapulaiseksi. Mary on ongelmissa maksamattomien parkkisakkojen vuoksi, ja konstaapeli Don suostuu auttamaan häntä. Harry joutuu esittämään rouva Dubcekia vanhojen ystävien tullessa kylään.
2x15 (35) Guilty As Dick Häntä hellikäämme Sietämätön potilas 2.2.1997 IMDb
Dick nyrjäyttää nilkkansa auttaessaan Marya. Mary tuntee syyllisyyttä ja alkaa passamaan Dickiä, kuten muutkin Solomonit, jolloin Dick tajuaa mitä hyötyä tilanteesta on. Harrylla ei ole omaa huonetta, joten hän rakentaa puumajan. Tommy myy suklaata kerätäkseen rahaa koulun bändin matkaa varten.
2x16 (36) Dick on One Knee Naimakaupat Häähuumaa 16.2.1997 IMDb
Sally tapaa ranskalaisen Michelin (Jim Pirri), joka haluaa hänen kanssaan naimisiin ja on valmis maksamaan hyvät myötäjäisetkin. Solomonit alkavat valmistella häitä, mutta Maryn mielestä asiat etenevät liian nopeasti. Tommy osoittaa taitonsa kukkien kanssa.
2x17 (37) Same Old Song and Dick Vaaran merkit Väljähtänyt lempi 9.3.1997 IMDb
Uutuudenviehätys on kadonnut Dickin ja Maryn parisuhteesta, ja Dick yrittää saada kipinää takaisin. Sally ja Harry vaihtavat työtehtäviä keskenään. Tommya ärsyttää Augustin täydellisyys.
2x18 (38) I Brake for Dick Kurre parka Tunnontuskia 16.3.1997 IMDb
Dick törmää autollaan maaoravaan ja päättää ryhtyä eläintensuojelijaksi. Lisäksi kaikkien Solomonien on ryhdyttävä kasvissyöjiksi ja poistettava asunnosta kaikki eläimistä tehdyt esineet. Augustin ja Tommyn koulun kevättanssit lähestyvät. Harry harjoittelee partiotaitoja.
2x19 (39) Dick Behaving Badly Miehekästä menoa Tossun alta tosimieheksi 23.3.1997 IMDb
Dick tajuaa olevansa Maryn tossun alla ja pyytää Harrya opettamaan häntä olemaan ”tosimies”. Tommy ja Sally pelaavat kuumeisesti Monopolya.
2x20 (40) Dickmalion Piiri pieni pyörii Pakko päästä piireihin 13.4.1997 IMDb
Mary haluaa epätoivoisesti päästä Rutherfordin seurapiireihin eikä Dick voi ymmärtää miksi. Dickin ansiosta Marylle tarjoutuu kuitenkin tilaisuus päästä arvostetun klubin jäseneksi. Tommy tapaa koulussa viehättävän tytön Lornan (Linda Cardellini). Sally ja Harry pitävät nyrkkeilyn katsomisesta, joten päättävät harjoitella sitä kahdestaan.
2x21 (41) Sensitive Dick Herkkyyden asialla 27.4.1997 IMDb
Opiskelijat tekevät valituksen Dickistä ja koska häntä pidetään tunteettomana, hän joutuu hoitoon. Rouva Dubcekin tyttären Vickin luokkakokous järjestetään kaupungissa ja tämä pyytää Harrya seuralaisekseen. Sally pyytää konstaapeli Donia opettamaan Tommya ajamaan tämän partioautolla.
2x22 (42) Will Work for Dick Sisäinen haku 4.5.1997 IMDb
Nina ei suostu enää työskentelemään Dickille, joten Dick palkkaa Harryn uudeksi assistentikseen. Sally kaipaa lapsuutta, jota hänellä ei ikinä ollut, ja osallistuu lasten balettitunneille.
2x23 (43) Fifteen Minutes of Dick 15 minuutin tähdenlento Hetki kuuluisuutta 11.5.1997 IMDb
Kun julkkis Mark Hamill vie Solomonien pöydän ravintolassa ja Sally nousee puolustamaan oikeuksiaan, Sallysta tulee paikallinen sankari, josta kaikki lehdet kirjoittavat. Dick on kateellinen Sallyn saamasta huomiosta.
2x24 (44) Dick and the Single Girl Takaa-ajettu Dick ja sinkkutyttö 11.5.1997 IMDb
Hiljainen ja älykäs kirjastonhoitaja Sonja (Christine Baranski) ihastuu Dickiin ja alkaa piirittämään tätä. Donille selviää, että Sally pitää hänestä vain univormun takia. Harry ja Tommy kirjoittavat uutta jaksoa Salaisiin kansioihin.
2x25 (45) A Nightmare on Dick Street: Part 1 Painajainen Dick Streetillä, osa 1/2 Painajainen, osa 1 18.5.1997 IMDb
Mary aikoo lähteä vuodeksi opintomatkalle Borneoon. Dick ei pidä ajatuksesta ja miettii kosivansa häntä. Ahdistunut Dick näkee ensimmäistä kertaa painajaisunta ja avaruusolennot luulevat hänen menettäneen järkensä. Myöhemmin myös Sally näkee painajaisia. Huolestuneet avaruusolennot ottavat yhteyttä Isoon Jättipäähän ja pyytävät tehtävän keskeytystä ja välitöntä palaamista kotiplaneetalle.
2x26 (46) A Nightmare on Dick Street: Part 2 Painajainen Dick Streetillä, osa 2/2 Painajainen, osa 2 18.5.1997 IMDb
Dick ja Sally ovat jälleen järjissään, mutta heille kerrotaan että tutkimusretki maapallolla päättyy ja heidän täytyy palata kotiplaneetalleen. Dick päättää kuitenkin jäädä Maahan Maryn luokse ja kosii tätä. Pian Dick tajuaa, että avaruusolennot eivät olleet sekaisin vaan he näkivät vain painajaisunta. Hän kuitenkin pelkää, että väärinkäsityksen vuoksi muut ovat jo ehtineet lähteä Maasta.

Kolmas tuotantokausi (1997–1998)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi (MTV) Suomenkielinen nimi (TV5) Esityspäivä
Yhdysvalloissa
IMDb-
linkki
3x01 (47) Fun with Dick and Janet: Part 1 Dick ja Janet, osa 1/2 Vaimo vastaan morsian 1/2 24.9.1997 IMDb
Harry, Sally ja Tommy ovat palanneet Maahan mutta tuoneet mukanaan Ison Jättipään sukulaisen Janetin (Roseanne Barr), jonka on määrä olla Dickin vaimo. Avaruusolennot eivät siivonneet laskeutumispaikkaa, ja konstaapeli Don on lähetetty tutkimaan sitä.
3x02 (48) Fun with Dick and Janet: Part 2 Dick ja Janet, osa 1/2 Vaimo vastaan morsian 2/2 24.9.1997 IMDb
Dick yrittää salata vaimonsa olemassaoloa kihlatultaan Marylta. Don on löytänyt avaruusolennoille kuuluvan esineen ja aikoo lähettää sen FBI:lle tutkittavaksi.
3x03 (49) Tricky Dick Pilan päiten Konnankoukkuja kahdelle 8.10.1997 IMDb
Mary on purkanut kihlauksen saatuaan tietää Dickin vaimosta. Dick ja Mary alkavat tehdä toisilleen käytännön piloja. Sally menee Maryn kanssa joogaan ja on suunniltaan, kun ryhmänvetäjä (Leigh McCloskey) ihastuu Maryyn eikä häneen. Tommy liittyy bändiin.
3x04 (50) Dick-in-Law Äiti ja isä, tässä on Dick! Perhesalaisuuksia 15.10.1997 IMDb
Mary ja Dick menevät vierailulle Maryn vanhempien luokse (Elaine Stritch ja George Grizzard) ja joutuvat esittämään pariskuntaa, koska Mary ei ole kertonut heille kihlauksen purkautumisesta. Harry, Tommy ja Sally auttavat Ninaa muutossa. Sally saa idean muuttaa Ninan kämppikseksi.
3x05 (51) Scaredy Dick Pako ja kauhu Jänishousu-Dick 29.10.1997 IMDb
Dickillä on edessään lääkärintarkastus, mutta hän pelkää lääkäreitä. Maryn täytyy mennä halloween-juhliin, joten hän pyytää Sallya ja Tommya päivystämään taloonsa keppostelijoiden varalta. Harry jää kotiin ja kuulee outoja ääniä.
3x06 (52) Moby Dick Moby Dick Dick dieetillä 5.11.1997 IMDb
Dick huomaa lihoneensa erottuaan Marysta ja päättää laihtua keinolla millä hyvänsä. Sally kiintyy tomaatti-istutukseensa, jolle hän antaa nimen Jeremy, ja saa väärinkäsitysten kautta Donin mustasukkaiseksi. Tommy epäilee Augustin pettävän häntä ja palkkaa Harryn varjostamaan tätä.
3x07 (53) Eleven Angry Men and One Dick Valamiehistön ratkaisu Valamiehistön vastuu 12.11.1997 IMDb
Dick tutustuu oikeusjärjestelmään, kun hänet kutsutaan valamiehistön jäseneksi. Syyllisyyskysymyksen ratkaiseminen ei ole kuitenkaan helppoa. Sally ihastuu lontoolaiseen ”artistiin” Sethiin (Jason Carter) ja alkaa, Donin harmistukseksi, matkia ja tapailla tätä. Tommy ja Harry avustavat Marya sanattoman viestinnän oppitunnilla.
3x08 (54) A Friend in Dick Yksinäinen Dick Hädässä ystävä tunnetaan 19.11.1997 IMDb
Dick yrittää saada jonkun kanssaan tanssinäytökseen mutta tajuaa, että hänellä ei ole ystäviä. Hän ystävystyy Donin kanssa ja tulee mustasukkaiseksi, kun Don haluaa viettää aikaa myös muiden kuin hänen kanssaan. Sallyn lontoolainen poikaystävä kertoo inhoavansa Peter Connellya ja Sally järjestää heille tapaamisen. Harry aloittaa iltalukion.
3x09 (55) Seven Deadly Clips Seitsemän kuolemansyntiä Seitsemän kuolemansyntiä 3.12.1997 IMDb
Solomonit kokoontuvat keittiön pöydän ääreen keskustelemaan seitsemästä kuolemansynnistä ja muistelemaan elämäänsä Maassa.
3x10 (56) Tom, Dick, and Mary Tom, Dick ja Mary Kolmas pyörä 3.12.1997 IMDb
Tommy kyllästyy teinityttöihin ja haluaa nauttia (henkisesti) ikäisestään seurasta. Hän alkaakin tapailla Marya, jolloin Dick tulee mustasukkaiseksi. Sally saa sihteerin töitä eikä tajua joutuvansa työpaikalla seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Harry joutuu olemaan viikon ilman televisiota.
3x11 (57) Jailhouse Dick Ihmisen paras ystävä Häkkilintu 17.12.1997 IMDb
Dick tutustuu poliisiaseman putkaan ja haluaa todistaa, että pystyy kouluttamaan vankilan vakioasiakkaasta (Sam Lloyd) yhteiskunnan mallikansalaisen. Harryn täytyy tehdä kirjaesitelmä. Sally auttaa Marya koiraongelman kanssa.
3x12 (58) Dick on a Roll Tehkää tietä! Dick Solomon, kansalaisaktiivi 7.1.1998 IMDb
Pyörätuoliin joutunut Dick ryhtyy vetämään kansalaisliikettä pyörätuoliliuskan saamiseksi yliopistolle, vaikka Mary kertoo, että sellainen on jo rakennuksen toisella puolella. Dubcekin tytär Vicki saapuu vierailulle, mutta Harryn harmistukseksi kertoo ryhtyneensä selibaattiin. Tommy yrittää päästä alaikäisenä sisään yökerhoon.
3x13 (59) The Great Dickdater Villi ja vapaa 21.1.1998 IMDb
Tommy ja Harry löytävät lompakon ja palauttavat sen, mutta eivät saa löytöpalkkiota. Dick huomaa päässeensä yli Marysta ja ryhtyy tapailemaan muita naisia. Myös Sally käy treffeillä ja testaa kuinka paljon mies kestää ennen kuin on saanut tarpeekseen hänestä.
3x14 (60) 36! 24! 36! Dick!: Part 1 Venus hyökkää, osa 1/2 Katalat kaunottaret, osa 1/2 25.1.1998 IMDb
Rutherfordiin tulee yhtäkkiä kauniita naisia (Cindy Crawford, Angie Everhart, Irina Pantaeva ja Beverly Johnson), jotka lumoavat kaupungin miehet. Sally aavistaa, että jotain on vialla ja alkaa tutkia asiaa. Mary saa entiseltä opiskelijaltaan liput San Diegossa pelattavaan amerikkalaisen jalkapallon loppuotteluun (Super Bowl) ja ottaa Ninan matkaseuraksi.
3x15 (61) 36! 24! 36! Dick!: Part 2 Venus hyökkää, osa 2/2 Katalat kaunottaret, osa 2/2 25.1.1998 IMDb
Sally on soluttautunut maailmanherruutta tavoittelevien venuslaisten joukkoon. Dick, Harry ja Tommy yrittävät pelastaa Sallyn ja estää venuslaisten suunnitelman iskeä kesken Super Bowlin.
3x16 (62) Pickles and Ice Cream Ystävä avaruudesta Harryn paras ystävä 28.1.1998 IMDb
Harryn lemmikki kotiplaneetalta, Pickles (Bill Irwin), on tullut Maahan ja ottanut ihmismuodon. Sally kuulee gynekologiasta ja käy vastaanotolla. Siellä hän tutustuu raskaana oleviin naisiin ja alkaa itsekin esittää olevansa raskaana.
3x17 (63) Auto Eurodicka Autoerotiikkaa Autoerotiikkaa 4.2.1998 IMDb
Dickillä on ensimmäistä kertaa irtosuhde ja kerskuu asiasta kaikille. Sally on Harryn ja Tommyn kanssa auto-ostoksilla, mutta käytetyn auton sijaan hän haluaa ostaa upouuden Viperin.
3x18 (64) Portrait of Tommy as an Old Man Vanhus ja Mary Tommyn eläkepäivät 25.2.1998 IMDb
Tommy on kyllästynyt teinielämään ja ilmoittaa jäävänsä eläkkeelle. Mary kertoo haaveilleensa nuorempana laulajan urasta, joten Dick järjestää hänelle keikan. Don tulee puolivahingossa ottaneeksi Sallyn pikkuhousut ja yrittää palauttaa niitä.
3x19 (65) Stuck with Dick Viikonlopun vangit Loukussa 18.3.1998 IMDb
Dick yrittää saada Marya takaisin itselleen ja hänen onnekseen he jäävät viikonlopuksi loukkuun yliopiston kirjastoon. Tommy, Sally ja Harry pelkäävät, että Dick ja Mary palaavat yhteen ja haluavat estää sen. He murtautuvat Maryn taloon, mutta pariskunnan sijaan he löytävät kaikenlaista muuta mielenkiintoista.
3x20 (66) My Daddy's Little Girl Isän nuori ihastus Isin tyttö 1.4.1998 IMDb
Maryn isä George on jälleen eronnut vaimostaan ja saapuu kaupunkiin potemaan aviokriisiä. George ja Sally alkavat tapailla toisiaan, mikä ei miellytä Marya. Harry ja Tommy saavat töitä yliopiston radioasemalla.
3x21 (67) The Physics of Being Dick Dick ja fysiikan lait Urapäivä 15.4.1998 IMDb
Dick käskee Sallyn ja Harryn menemään töihin. Harry saa työpaikan baarista ja Sally pääsee Maryn assistentiksi. Sally huomaa pian, että tärkeintä työssä on miellyttää pomoa. Dick suunnittelee uranvaihtoa poliisiksi, koska fysiikka ei kiinnosta ihmisiä.
3x22 (68) Just Your Average Dick Tuikitavallinen perhe Ihan tavallinen 28.4.1998 IMDb
Solomonit kuulevat olevansa välillä outoja, joten he päättävät ryhtyä täysin keskivertoamerikkalaisiksi. He muuttavat uuteen keskivertoasuntoon, hankkivat keskivertovaatteet ja käyttäytyvät niin keskiverrosti kuin pystyvät.
3x23 (68) Dick and the Other Guy Ihmemies Toinen mies 29.4.1998 IMDb
Dick ei voi sietää, että yliopistolla vieraileva professori Neesam (John Cleese) on kaikessa häntä parempi. Lopulta myös Mary on kiinnostuneempi uudesta professorista kuin Dickistä. Sally kuulee vieraan naisen kehuvan Donia ja luulee, että Don ei ole enää kiinnostunut hänestä.
3x24 (70) Sally and Don's First Kiss Ensimmäinen suudelma Ensisuudelma 6.5.1998 IMDb
Don ja Sally ovat seurustelleet yli kaksi vuotta mutta eivät ole ikinä suudelleet. Sally päättää hakea apua rakkausromaaneista, mutta hänelle ei kerrota, etteivät romaanit vastaa todellisuutta. Dick järkyttyy huomatessaan, että yliopiston ruokalan kassa (Marianne Muellerleile) ei pidä hänestä. Harry valmistuu iltalukiosta.
3x25 (71) When Aliens Camp Luonnon helmassa Telttaretkellä 13.5.1998 IMDb
Dick haluaa tiivistää perheen yhteishenkeä ja vie perheen telttailemaan. Hän kieltää kutsumasta ketään perheen ulkopuolista mutta tuo itse Maryn ja saa perheen vihaiseksi. Lopulta Dick katoaa metsään ja muut joutuvat etsimään häntä.
3x26 (72) The Tooth Harry Kasvot kuvaruudussa Hammaskeiju 20.5.1998 IMDb
Mary ja Dick pääsevät mukaan yliopistoa mainostavaan videoon, mutta he eivät aivan vastaa ohjaajan toivomusta. Harry vie Ninan hammaslääkäriin ja he huomaavat pitävänsä toisistaan. Don antaa asuntonsa avaimen Sallylle, mutta myöhemmin katuu päätöstä Sallyn käydessä liian kotoisaksi.
3x27 (73) Eat, Drink, Dick, Mary Syö, juo, Dick, Mary Vuosipäivä 20.5.1998 IMDb
Dick järjestää juhlat hänen ja Maryn seurustelun kaksivuotispäivän kunniaksi mutta loukkaantuu, kun Mary ei muista merkkipäivää. Tommy paljastuu loistavaksi kokiksi. Sally haluaa menettää neitsyytensä Donille. Vicki Dubcek saapuu kaupunkiin lämmittelemään suhdetta Harryn kanssa. Vickin entinen poikaystävä Randy (Phil Hartman) uhkailee Harrya ja aikoo siepata tämän.

Neljäs tuotantokausi (1998–1999)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi (MTV) Suomenkielinen nimi (TV5) Esityspäivä
Yhdysvalloissa
IMDb-
linkki
4x01 (74) Dr. Solomon's Traveling Alien Show Sirkuksen vetonaula Friikkisirkuksen tähtivieras 23.9.1998 IMDb
Harry on siepattu ja myyty sirkukseen. Solomonit lähtevät etsimään häntä, ja Tommy ja Vicki menevät selvänäkijälle. Dick ei ole toimittanut tilanneraportteja ryhmän johtajalle Isolle Jättipäälle ja laiminlyönnin takia Dickin aivotoiminta hidastuu.
4x02 (75) Power Mad Dick Vallanhimoinen Dick Himoa ja vallanhimoa 7.10.1998 IMDb
Mary nousee johtavaan asemaan koulun dekaaniksi ja Dick katsoo, että osa uudesta vallasta kuuluu myös hänelle. Dick erottaa ruokalan työntekijän Lucyn, joka tekee hänestä kantelun. Sally menettää neitsyytensä Donille, mutta ei halua puhua asiasta uteliaalle perheelleen.
4x03 (76) Feelin' Albright Rouva Dick Albright Huonoa hyväntekeväisyyttä 14.10.1998 IMDb
Dick ei aio jäädä Maryn uuden aseman varjoon ja järjestää rahankeruutempauksen patsasta varten. Sally tajuaa, että hän ei ole Donin ensimmäinen tyttöystävä ja alkaa jäljittää entisiä tyttöystäviä. Tommy ja Harry yrittävät kerätä rahaa myymällä limonadia.
4x04 (77) Collect Call for Dick Keräilyvimma Keräilyvimma 21.10.1998 IMDb
Solomonit innostuvat keräilemään pehmoleluja, ja pian Dickin addiktioksi muodostunut keräilyvimma alkaa rasittaa koko perheen taloutta. Tommy suhtautuu koulun urheilujoukkueen kannustamiseen liian vakavasti
4x05 (78) What's Love Got to Do, Got to Do With Dick? Rakkauden vangit Ei tilaa rakkaudelle 28.10.1998 IMDb
Mary on kiireinen uudessa työssään dekaanina eikä ehdi seurustella Dickin kanssa. Dickin kanssa samaan työhuoneeseen muuttaa professori Jennifer Ravelli (Laurie Metcalf), kenestä Dick ei ensiksi pidä mutta huomaa kuitenkin myöhemmin kiinnostuvansa. Sally yrittää järjestää Ninalle seuraa Donin työkaverista Ericista (Obi Ndefo). Tommy korjaa Harryn työpaikalla baarissa olevaa rakkaustesti-peliä.
4x06 (79) I Am Dick Pentameter! Kahden tulen välissä Kahden naisen loukussa 4.11.1998 IMDb
Dick on ihastunut uuteen työkaveriinsa Jenniferiin ja eroaa Marysta. Kuitenkin jo parin tapaamiskerran jälkeen Dick kyllästyy Jenniferiin ja varsinkin tämän tapaan riimitellä sanojen kanssa. Sally, Harry ja Tommy yhdistävät kodin eri huoneita.
4x07 (80) D3: Judgement Day Voita molemmin puolin Tuomiopäivä 11.11.1998 IMDb
Dick haluaisi jättää Jenniferin mutta päättää tehdä hänen avullaan Maryn mustasukkaiseksi. Don vie Sallyn keilaamaan. Sally ei kuitenkaan pelaa sääntöjen mukaan, joten Don menee keilaamaan salaa Harryn ja Tommyn kanssa.
4x08 (81) Indecent Dick Kelteisillään Törkyä 8.12.1998 IMDb
Sally aikoo poseerata alastonkuvissa, mistä Don ei ilahdu. Dick kannustaa Sallya, mutta tyrmistyy kun saa tietää, että Marykin on poseerannut nuorempana rohkeissa kuvissa. Harry ryhtyy nudistiksi. Tommy saa koulussa työparikseen Alissa Strudwickin (Larisa Oleynik).
4x09 (82) Happy New Dick Tuntemattoman luuserin hauta Uudenvuodenjuhlat 15.12.1998 IMDb
Vuosi lähestyy loppuaan. Muiden juhliessa Dick masentuu, koska ei tunne saaneensa mitään aikaiseksi koko vuonna. Don tuohtuu Sallylle tämän käyttäessä naisellisia puoliaan pompottaakseen Donia. Harry ja Tommy järjestävät baarissa uudenvuodenjuhlat.
4x10 (83) Two-Faced Dick Dickin puvussa ja vähän Sallynkin Vaihtokaupat 5.1.1999 IMDb
Suuri Jättiläispää määrää Sallyn ja Dickin vaihtamaan kehojaan, koska kolme vuotta sitten Sally lähetti pyynnön muuttua mieheksi. Vaihdosta seuraa vaikeuksia kummankin parisuhteen kannalta, mutta heidän täytyy pyrkiä elämään toistensa kehoissa normaalisti niin kauan kunnes kehot vaihtuvat takaisin. Harry toimii baarin johtajana sillä aikaa kun omistaja on lomalla.
4x11 (84) Dick Solomon of the Indiana Solomons Indianan Solomonit Sukukokous 12.1.1999 IMDb
Dick saa toiselle henkilölle tarkoitetun kutsun sukukokoukseen. Käy ilmi, että lähettäjät eivät ole nähneet kutsuttua henkilöä vuosikymmeniin, joten Solomonit ja Mary päättävät lähteä paikalle.
4x12 (85) Dick and Taxes Verottaja odottaa yhteydenottoanne Verokarhun kynsissä 2.2.1999 IMDb
Dick täyttää ensimmäistä kertaa veroilmoitusta ja huomaa olevansa valtiolle velkaa tuhansia dollareita. Solomonit päättävät yrittää huijata verottajaa keksimällä verovähennyskohteita ja lopulta valtio on heille velkaa satoja tuhansia. Sally auttaa huijauksessa ja perustaa verovähennysten saamiseksi kampaamon, johon Tommy ja Harry pääsevät töihin. Huijaaminen ei auta ja lopulta Solomonit joutuvat verottajan tarkastettavaksi ja pelkäävät, että heidät paljastetaan avaruusolennoiksi.
4x13 (86) Sally Forth Sally Forth Kosinta 9.2.1999 IMDb
Dick riitelee vuokranantajansa rouva Dubcekin kanssa maksamattomista vuokrista ja asunnon kunnossapidosta. Dubcekin tytär Vicki on saapunut kaupunkiin, mutta Dick kieltää Harrya tapailemasta häntä. Sally kaipaa itsenäistä elämää jolloin Don luulee, että Sally odottaa kosintaa. Tommy haluaa pyytää Alissaa treffeille.
4x14 (87) Paranoid Dick Vainoharhainen Dick Vainoharhaisuutta 16.2.1999 IMDb
Dick saa Maryn vakuuttuneeksi, että hänen asemansa yliopiston dekaanina on uhattuna ja että salaliiton takana on Judith. Vicki päättää viedä Donista eronneen Sallyn nauttimaan sinkkuelämästä kasinolle.
4x15 (88) The House That Dick Built Korttitalo Dickin talo 23.2.1999 IMDb
Harry suunnittelee lasta Vickin kanssa ja Sally aikoo muuttaa pois kotoa. Dickin mielestä tuttu elämä hänen ympärillään on muuttumassa liian nopeasti ja hän ryhtyy toimenpiteisiin. Tommy yrittää selvittää, pitääkö Alissa häntä poikaystävään.
4x16 (89) Superstitious Dick Ketjukirje Taikauskoa 2.3.1999 IMDb
Dick ja Mary saavat ketjukirjeet. Mary heittää omansa pois ja näyttää siltä, että huono onni ryhtyy vainoamaan häntä. Dickistä tulee taikauskoinen ja hän tekee kaikkensa, esimerkiksi kerää onnenkaluja ja suorittaa rituaaleja, jotta välttyy samalta kohtalolta. Sally ja Harry menevät rautakauppaan. Tommy vie Alissan jääkiekko-otteluun näyttääkseen olevansa miehekäs.
4x17 (90) Y2dicK Yy Kaa Dick Dick ja tietokone 16.3.1999 IMDb
Dick oppii käyttämään tietokonetta ja jää koukkuun. Sally ja Tommy ostavat uuden television mutta haluavat lopulta kaikki uusimmat vempaimet. Harry ja Vicki yrittävät yhä lasta ja turvautuvat asiantuntija-apuun.
4x18 (91) Dick 'The Mouth' Solomon Puhumalla paras Rakkauden gangsteri 6.4.1999 IMDb
Sally tapaa amerikanitalialaisen miehen Sammy 'the Butcher' Marchettin (Anthony Tyler Quinn) ja alkaa tapailla häntä. Sally ja Tommy luulevat miestä gangsteriksi hänen lempinimensä (butcher, suom. teurastaja) takia. Mary ja Dick menevät viikonlopuksi parisuhdekurssille, kuten myös Vicki ja Harry.
4x19 (92) Citizen Solomon Citizen Solomon Kotiapulainen 27.4.1999 IMDb
Solomonien kodista on tullut epäsiisti Sallyn muutettua pois. He palkkaavat kotiapulaisen, Cathyn (Susan Ruttan), mutta kiintyvät häneen vähän liikaa, ja lopulta Sally tulee mustasukkaiseksi. Tommy saa työpaikan koulun lehdestä.
4x20 (93) Alien Hunter Avaruusoliot kiikkiin! Muukalaisvihaa 4.5.1999 IMDb
Dick käskee muita Solomoneita järjestämään itselleen yllätyssyntymäpäiväjuhlat. Oppitunnilla Dick tutustuu Charlotte Everly -nimiseen naiseen (Kathy Bates), joka on oudon kiinnostunut hänestä. Charlotte auttaa myös syntymäpäivien järjestelyissä mutta hänellä ei ole puhtaita jauhoja pussissaan.
4x21 (94) Dick vs. Strudwick Dick vastaan Strudwick Dick vastaan Strudwick 11.5.1999 IMDb
Dickin kollega Strudwick (Ron West) on julkaissut menestyksekkään kirjan ja saanut Dickin kateelliseksi. Dickin onneksi Tommy seurustelee Strudwickin tyttären Alissan kanssa, ja Dick saa tilaisuuden kostaa. Toisistaan eronneet Don ja Sally päättävät mennä elokuviin vain ystävinä, mutta yksi asia johtaa toiseen.
4x22 (95) Near Dick Experience Läheltä piti Läheltä piti 18.5.1999 IMDb
Sally, Harry ja Tommy kokevat läheltä piti -tilanteen ja alkavat nähdä elämänsä uudessa valossa. Dick on heille kateellinen ja haluaa itsekin pelastua täpärästi. Siihen tarjoutuu tilaisuus, kun tiedekunta tekee retken vuorille. Kuin uudestisyntyneet Sally ja Harry menevät vapaaehtoisiksi kodittomien ruokalaan, ja Tommy päättää kosia Alissaa.
4x23 (96) Dick's Big Giant Headache: Part 1 Iso Jättiläispäänsärky, osa 1/2 Ison Jättipään vierailu, osa 1/2 25.5.1999 IMDb
Iso Jättiläispää (William Shatner) ilmoittaa saapuvansa tarkistamaan Solomonien tehtävän edistymistä ihmiskunnan tarkkailussa. Dick käskee Sallyn muuttamaan takaisin Solomonien luokse ja Harryn täytyy luopua vauvahaaveista Vickin kanssa. Dick väittää Marylle, että Iso Jättiläispää on vanha opiskelutoveri ja pyytää Marya kehumaan Dickia hänelle. Tommy ja Alissa valmistautuvat koulun tanssijaisiin.
4x24 (97) Dick's Big Giant Headache: Part 2 Iso Jättiläispäänsärky, osa 2/2 Ison Jättipään vierailu, osa 2/2 25.5.1999 IMDb
Iso Jättiläispää on tehnyt Sallysta uuden ylipäällikön ja alentanut Dickin arvoasteikossa alimmaiseksi. Tommy ja Alissa menevät koulun tanssijaisiin, mutta Iso Jättiläispää änkee mukaan. Myös Vicki, joka ei koskaan mennyt oman koulunsa tanssijaisiin, saapuu paikalle.

Viides tuotantokausi (1999–2000)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi (MTV) Suomenkielinen nimi (TV5) Esityspäivä
Yhdysvalloissa
IMDb-
linkki
5x01 (98) Episode I: The Baby Menace Avaruusvauva - 21.9.1999 IMDb
Vicki synnyttää Ison Jättiläispään vauvan, mutta Solomonien onneksi vauva on ihminen. Vicki kuitenkin haluaa myydä tarinansa juorulehdille ja toimittaja (Curtis Armstrong) saapuu kirjoittamaan uutisjuttua. Dick pyrkii takaisin entiseen tehtäväänsä ylipäälliköksi.
5x02 (99) Dick for Tat Vuoroin vieraissa - 28.9.1999 IMDb
Dick tyrmistyy saadessaan tietää, että Marylla on ollut joskus lyhyt suhde hänen pahimman kilpailijansa Strudwickin kanssa. Dick suunnittelee kostavansa Strudwickille menemällä sänkyyn tämän vaimon Dorothyn kanssa. Tommy puolestaan haluaisi samaa Strudwickin tyttären Alissan kanssa. Donilla on moottoripyörä, josta Sally kiinnostuu.
5x03 (100) The Fifth Solomon Viides perheenjäsen - 2.11.1999 IMDb
Dick romuttaa auton mutta perheellä ei ole vakuutusta. Solomonit alkavat käyttää vuokra-autoa, mutta kaipaavat kuitenkin vanhaa autoaan ja ihmettelevät, miten autoon, esineeseen, voi kiintyä. Harry vakuuttaa itsensä.
5x04 (101) Dial M for Dick Täydellinen rikos - 9.11.1999 IMDb
Mary kutsuu Solomonit viikonlopuksi kartanoon, jossa järjestetään interaktiivinen murhamysteeri. Solomonit eivät kuitenkaan tajua, että lähes kaikki muut murhaviikonlopun osanottajat ovat näyttelijöitä ja tapahtumat on etukäteen käsikirjoitettu. Kun ensimmäinen murha tapahtuu, he päättävät selvittää kuka on syyllinen.
5x05 (102) Dick and Tuck Kerro, kerro kuvastin - 16.11.1999 IMDb
Dick ei voi käsittää, miten joku Harrison Ford on seksikkäämpi kuin hän itse. Hän ja muut Solomonit käyvät tapaamassa plastiikkakirurgia (David Hasselhoff). Harryn suhtautuminen itseensä muuttuu, kun kirurgi toteaa hänen näyttävän täydelliseltä. Sally puolestaan näkee itsensä rumana kirurgin vihjattua hänelle, ettei hän ole täydellinen, ja aikoo erota Donista, jotta Don saisi kauniimman naisen.
5x06 (103) Dick, Who's Coming to Dinner Arvaa kuka tulee päivälliselle, Dick? - 23.11.1999 IMDb
Solomonit tutustuvat rasismiin, kun perhe osallistuu vahingossa valkoisten ylivaltaa kannattavien tapahtumaan. Sally, Harry ja Tommy käsittelevät Yhdysvaltojen rotukysymystä osallistumalla koululaisten runokilpailuun.
5x07 (104) Sex and the Sally Ehkäisy ennen kaikkea - 30.11.1999 IMDb
Dick opettelee juomarahojen antamista ja päättää kehittää uuden systeemin. Sally kauhistuu saadessaan tietää, että seksi johtaa raskauteen. Onnekseen hän kuulee myös ehkäisystä. Harry ja Tommy ryhtyvät kerjäämään rahaa.
5x08 (105) Charitable Dick Hyväntekijä Dick - 14.12.1999 IMDb
Dick ja Mary menevät hyväntekeväisyyshuutokauppaan. Dick haluaa huomiota ja päättää ostaa maalauksen, mutta ylittää budjettinsa ajauduttaan tarjoussotaan Strudwickin kanssa. Sallyn kovaääninen kuorsaus häiritsee Donin yöunta. Tommy ja Harry kirjoittavat tehtävänantoa, josta selviää, miksi avaruusolennot on lähetetty maapallolle.
5x09 (106) The Loud Solomon Family: A Dickumentary Perheistä parhain - 11.1.2000 IMDb
Mary tekee dokumenttielokuvan Solomonien perheestä, ”tyypillisestä amerikkalaisperheestä”. Avaruusolennot eivät halua paljastaa oikeaa salaisuuttaan, joten he päättävät keksiä toisilleen muita salaisuuksia, jotka paljastetaan elokuvassa: Dick on väkivaltainen isä, Sally on lesbo, Tommy on sängynkastelija ja Harry on alkoholisti.
5x10 (107) Gwen, Larry, Dick and Mary Gwen, Larry, Dick ja Mary - 25.1.2000 IMDb
Mary ei halua enää viettää kaikkea vapaa-aikaansa Dickin perheen kanssa, ja he päättävät laajentaa tuttavapiiriään. He tutustuvat uuteen pariskuntaan (Genie Francis & Jonathan Frakes), joka alkaa kuitenkin pian vältellä heitä. Sally, Harry ja Tommy tutustuvat itsepalvelupesulaan perheen pesukoneen mentyä rikki.
5x11 (108) Dick Puts the 'Id' in Cupid Suoraan sydämestä - 8.2.2000 IMDb
Ystävänpäivä lähestyy. Tommy vuokraa hotellihuoneen itselleen ja Alissalle mutta hermostuu saadessaan tietää, että Alissa ei olekaan neitsyt. Tommy uskoo, että ongelma ratkeaa harrastamalla seksiä toisen tytön (Lindsey McKeon) kanssa. Don antaa Sallylle lahjan, jonka lähettäjänä on ”salainen ihailija”, jolloin Sally luulee että hänen perässään on ahdistelija. Dickille selviää, että Mary on käynyt terapeutin (Ana Gasteyer) luona ja ryhtyy käymään siellä myös saadakseen selville, mitä Mary on puhunut hänestä.
5x12 (109) The Big Giant Head Returns Ison Jättiläispään paluu - 22.2.2000 IMDb
Vicki Dubcek palaa kaupunkiin poikansa Eric Travisin kanssa. Myös Iso Jättipää (William Shatner) palaa Maahan aikomuksenaan viedä poikansa, Eric Travis, kotiplaneetalleen. Iso Jättipää rakastuu pojan äitiin Vickiin, mutta Vicki ei voi sietää Isoa Jättipäätä, koska Jättipää hylkäsi Vickin raskauden aikana. Harrylla puolestaan on yhä tunteita Vickia kohtaan. Dickin on saatava Vicki rakastumaan johtajaan tai Dickistä tehdään selvää. Sally on koukussa kenkien ostamiseen ja Harry yrittää auttaa häntä.
5x13 (110) Rutherford Beauty Nina! Nina! Nina! - 22.2.2000 IMDb
Dick näkee eroottisia fantasioita apulaisestaan Ninasta eikä tiedä mitä tehdä. Harry ja Tommy kertovat, että se on täysin normaalia, ja Dick päättää kertoa asiasta Marylle. Sally hurahtaa elämäntapagurun oppeihin, ja Mary pyytää häntä vastaamaan varankeruuillallisesta.
5x14 (111) This Little Dick Went to Market Ei se pelaa, joka pelkää - 14.3.2000 IMDb
Dick päättää tienata rahaa osakesijoituksilla ja viedä Maryn lomamatkalle. Vasta myöhemmin hänelle selviää, että osakkeita ostamalla omistaa osan yrityksestä. Poliisivoimiin on palkattu väkivahva nainen, Janice (Chyna), ja Sally kokee jääneensä kakkoseksi. Janicella ja Harrylla on sutinaa.
5x15 (112) Youth Is Wasted on the Dick Ilo irti! - 21.3.2000 IMDb
Dick haluaa kokea nuoruuden, jota hänellä ei ikinä ollut, ja juhlii opiskelijoidensa kanssa. Mary kuitenkin kaipaa rauhallisempaa arkea. Poliisit ottavat haltuunsa Solomonien ullakon tarkkaillakseen naapurustossa asuvaa videopiraattia. Sally ihastuu tutkinnanjohtajaan (Miguel Ferrer).
5x16 (113) Dick Strikes Out Lakkokenraali - 28.3.2000 IMDb
Pendletonin uusi rehtori (Lane Davies) leikkaa oppilaitoksen määrärahoja ja saa aikaan närää henkilökunnassa. Dick suostuttelee kollegansa eroamaan tehtävistään kollektiivisesti, mutta jänistää itse viime hetkellä. Tommy aloittaa työt välipalakojussa Alissan kanssa mutta huomaa, että ei olekaan niin hauskaa työskennellä oman tyttöystävän kanssa. Sally ja Harry aloittavat kojun vieressä oman liiketoimintansa.
5x17 (114) Shall We Dick? Tanssin pyörteissä - 18.4.2000 IMDb
Dick haluaa voittaa Strudwickin tanssikilpailussa ja ilmoittaa itsensä kilpailuun Maryn kanssa. Mary ei kuitenkaan osaa tanssia, jolloin Dick on valmis vaihtamaan tanssiparia lennosta. Sally ystävystyy Alissan kanssa, mutta ystävystyminen aiheuttaa yllättäviä ongelmia heidän parisuhteisiinsa.
5x18 (115) Dick and Harry Fall Down a Hole Monttu auki - 2.5.2000 IMDb
Dick ja Harry putoavat kuiluun keskellä metsää ja heidän ylös saamisekseen järjestetään pelastusoperaatio. Operaatiota johtamaan kutsutaan kuiluexpertti (Alan Cumming), mutta Sally uskoo itse selviävänsä tehtävästä paremmin. Yleisö on kiinnostunut tapauksesta ja Tommy päättää tienata rahaa.
5x19 (116) Frankie Goes to Rutherford Frankie Goes to Rutherford - 9.5.2000 IMDb
Maryn entinen oppilas Frank (Enrico Colantoni) tulee käymään kaupungissa. Dick on mustasukkainen nähdessään, miten hyvin Mary tulee hänen kanssaan toimeen. Frank vihjaa Dickille olevansa homo, mutta Dick ymmärtää tunnustuksen väärin ja luulee häntä avaruusolioksi. Frank kertoo että heidänlaisilleen on baareja, ja pyytää Dickiä mukaansa. Sally, Harry ja Tommy suunnittelevat ryöstävänsä pankin Donin kerskuttua heille, miten tyhmiä rikolliset ovat.
5x20 (117) Dick Solomon's Day Off Dick vaihtaa vapaalle - 16.5.2000 IMDb
Dickille selviää, että töistä saa vapaapäivän ollessaan sairaana. Dick tekeytyy sairaaksi ja pyytää Marya mukaan. Don on jättänyt kuuntelulaitteensa Solomoneille, ja Solomonit kuuntelevat salaa muiden puhelinkeskusteluja. Harry alkaa tapailla yhtä salakuuntelemaansa naista, Andreaa (Olivia d’Abo).
5x21 (118) The Big Giant Head Returns Again: Part 1 Iso Jättiläispää jälleen täällä, osa 1/2 - 23.5.2000 IMDb
Iso Jättiläispää ja Vicky palaavat Maahan. Iso Jättiläispää kertoo, että heidän avioliittonsa on vaikeuksissa. Lisäksi Vickylla on jälleen tunteita Harrya kohtaan. Harry on kuitenkin ihastunut poliisilaitoksen Janiceen ja aikoo pyytää tätä treffeille, mikä saa Vickyn mustasukkaiseksi. Iso Jättiläispää haluaa jostain syystä viettää paljon aikaa Dickin kanssa. Sally on vakuuttunut, että Alissa aikoo jättää Tommyn.
5x22 (119) The Big Giant Head Returns Again: Part 2 Iso Jättiläispää jälleen täällä, osa 2/2 - 23.5.2000 IMDb
Dick kertoo muille Solomoneille, että Iso Jättiläispää on hänen isänsä. Tommy suuttuu saadessaan tietää, että Sally on jättänyt Alissan hänen puolestaan. Vicky aikoo hankkiutua Harryn tyttöystävästä Janicesta eroon Tommyn valmistujaisissa.

Kuudes tuotantokausi (2000–2001)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi (MTV) Suomenkielinen nimi (TV5) Esityspäivä
Yhdysvalloissa
IMDb-
linkki
6x01 (120) Les Liaisons Dickereuses Dickin naiset - 24.10.2000 IMDb
Maryn rikas ja hemmoteltu sisko Renata (Megan Mullally) saapuu Rutherfordiin. Kun Mary kertoo mitä kaikkea hän joutui kestämään siskonsa taholta nuoruudessaan, Dick juonii suunnitelman, jolla Mary saisi viimein maksettua kalavelat siskolleen. Dick päättää alkaa esittää Renatan poikaystävää ja särkeä sitten hänen sydämensä. Renata tekee lahjoituksen Harrylle ja Sallylle, jotta he voivat muuttaa kotinsa nuorisotaloksi.
6x02 (121) Fear and Loathing in Rutherford Rakkautta Rutherfordissa - 31.10.2000 IMDb
Tommy suree yhä eroaan Alissasta ja yrittää jatkaa heidän suhdettaan. Strudwick ja Dick luulevat, että he suunnittelevat naimisiinmenoa ja yrittävät löytää heidät. Tommy vuokraa kauhuelokuvan saadakseen Alissan lähelle itseään, ja Sally ja Harry päättävät tehdä katselukokemuksesta realistisemman.
6x03 (122) InDickscretion Elämän käänteet - 14.11.2000 IMDb
Dick kutsuu Sallyn ja Donin tuplatreffeille hänen ja Maryn kanssa. Puheen kääntyessä pariskuntien seksielämään Don ja Mary kiusaantuvat. Harry ja Sally luulevat sen johtuvan siitä, että he eivät ole hyviä sängyssä. Tommy ja Harry lähtevät automatkalle, mutta päätyvät läheiselle huoltoasemalle.
6x04 (123) Dick'll Take Manhattan: Part 1 Manhattan on meidän, osa 1/2 - 21.11.2000 IMDb
Dick, Harry ja Sally potevat tylsyyttä, joten he päättävät matkata rinnakkaistodellisuuteen. He päätyvät New Yorkiin, jossa he elävät menestyksekästä elämää: Dick on lakimies, Harry on televisiokanavan pomo ja Sally on kolumnisti. He tapaavat rinnakkaistodellisuudessa Tommyn, joka on ollut toisesta maailmasta tietoinen jo jonkin aikaa.
6x05 (124) Dick'll Take Manhattan: Part 2 Manhattan on meidän, osa 2/2 - 28.11.2000 IMDb
Elämä toisessa ulottuvuudessa ei ota sujuakseen ja Solomonit joutuvat toteamaan, että raha ei tuo rakkautta.
6x06 (125) Why Dickie Can't Teach Miksi Dick ei osaa opettaa? - 5.12.2000 IMDb
Tommy harkitsee opiskelupaikkaa ja Dick yrittää saada hänet Harvardin sijasta Pendletoniin. Käytyään Dickin oppitunnilla Tommy toteaa hänet surkeaksi opettajaksi, jolloin Dick määrää hänet Pendletoniin. Sally on harmissaan, että Don ei ole päässyt Rutherfordin kymmenen vaikutusvaltaisimman miehen listalle, ja järjestää hänelle työpaikan.
6x07 (126) B.D.O.C. Takaisin kouluun - 12.12.2000 IMDb
Tommy lähtee yliopistoon, jolloin Dickille tulee vieroittumistuskia vanhemmuudesta ja yrittää saada Tommyn erotetuksi, jotta hän palaisi takaisin. Sally ja Harry haastattelevat potentiaalisia korvaajia ja Sally palkkaa ”nätin pojan” uudeksi tiedustelu-upseeriksi.
6x08 (127) Red, White & Dick Mitä on olla amerikkalainen? - 19.12.2000 IMDb
Dick haluaa amerikkalaistua enemmän kuultuaan Yhdysvaltain kansallislaulun baseball-ottelussa, jolloin hän saakin kuulla olevansa kanadalainen. Sally, Tommy ja Harry lukevat itsenäisyysjulistuksen, jonka innoittamana he lanseeraavat kotonaan tasavertaisuussysteemin, joka johtaa lopulta kommunistiseen järjestelmään.
6x09 (128) Dick Digs Arkeologiaa - 9.1.2001 IMDb
Dick ja Mary menevät arkeologiselle kaivaukselle, jossa Dick löytää terävän kiven, joka osoittautuu ikivanhaksi keihäänkärjeksi. Mary on asiasta pahoillaan, sillä hän ei ole itse löytänyt koskaan mitään, jolloin Dick yrittää auttaa häntä. Dickin poissaollessa Sally, Harry ja Tommy yrittävät rikastua tekemällä asunnosta neljän tähden hotellin.
6x10 (129) There's No Business Like Dick Business Magiaa - 16.1.2001 IMDb
Dick ryhtyy yökerhon taikuriksi Sally tyylikkäänä apurinaan, mutta yhteistyö ei ota sujuakseen. Maryn käsilaukku varastetaan puistossa, jolloin Mary, Nina ja Harry osallistuvat Donin vetämälle itsepuolustuskurssille.
6x11 (130) A Dick Replacement Dickin korvaaja - 30.1.2001 IMDb
Dick ja Mary käyvät ennustajan luona, joka kertoo pariskunnan olevan eri maailmoista ja että joku päivä Dick jättää Maryn. Dick pelästyy ja alkaa etsiä Marylle korvaavaa poikaystävää, joka luulee saavansa Dickin työpaikan yliopiston professorina. Sally ja Harry pohtivat, että jos ennustaja todella tietää heidän olevan avaruusolentoja, hänet on päästettävä päiviltä, mutta jollain ennustamattomalla tavalla.
6x12 (131) Dick's Ark Erehtymätön säätyttö - 6.2.2001 IMDb
Dick suututtaa uudella kamerallaan Maryn, joka päättää, että heidän pitää viettää viikonloppu erillään. Sally saa työpaikan televisiokanavan meteorologina ja on työssään niin hyvä, että Dick pelkää heidän operaationsa paljastuvan. Kun Sally ennustaa tornadojen saapuvan Rutherfordiin, Solomonit päättävät hakeutua pommisuojaan turvaan ja Dick yrittää saada myös Maryn mukaan.
6x13 (132) You Don't Know Dick Et tiedä mitään, Dick - 13.2.2001 IMDb
Kaikki ovat sitä mieltä, että Dick ei tiedä mitään Marysta. Kun Judith tulee toimistolle Maryn lempiartistin konserttilippujen kanssa, Dick väittää jo ostaneensa liput, joten hänelle tulee kiire hankkia liput. Sally kertoo televisiokanavan uutisankkurille, että haluaisi uutistenlukijaksi sään ennustamisen sijaan. Uutisankkuri lupaa auttaa, mutta hänellä on taka-ajatuksia.
6x14 (133) My Mother, My Dick Äidit ovat ihania - 20.2.2001 IMDb
Uusi avaruusolento saapuu Maahan, ja Sallyn ja Harryn on huolehdittava hänestä. Maryn inha äiti Martha (Elaine Stritch) tulee kaupunkiin ja Dick sanoo hänelle suorat sanat. Martha kuitenkin kertoo oman versionsa Maryn lapsuudesta ja saa Dickin puolelleen.
6x15 (134) Glengarry Glen Dick Lomaosake - 17.4.2001 IMDb
Dick ja Don ostavat puoliksi lomaosakkeen ja vievät Maryn ja Sallyn mukanaan lomalle, joka ei vastaa odotuksia. Sally huomaa, että Tommy on kasvanut pituudessa ohi Harryn, joka pelkää kutistuvansa.
6x16 (135) Dick Soup for the Soul Sielun ruokaa - 1.5.2001 IMDb
6x17 (136) Mary Loves Scoochie: Part 1 Mary rakastaa Scoochieta, osa 1/2 - 8.5.2001 IMDb
6x18 (137) Mary Loves Scoochie: Part 2 Mary rakastaa Scoochieta, osa 2/2 - 15.5.2001 IMDb
6x19 (138) The Thing That Wouldn't Die: Part 1 Totuus, osa 1/2 - 22.5.2001 IMDb
6x20 (139) The Thing That Wouldn't Die: Part 2 Totuus, osa 2/2 - 22.5.2001 IMDb