Luettelo televisiosarjan Jake Long – amerikkalainen lohikäärme jaksoista (1. tuotantokausi)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jake Long – amerikkalaisen lohikäärmeen 1. tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 21. tammikuuta 2005 jaksolla Old School Training, joka tunnetaan Suomessa nimellä Vanhanaikaista koulutusta. 1. kausi käsittää 21 jaksoa. Yhdysvalloissa ensimmäisen kauden esitys päättyi 29. tammikuuta 2003.

Suomessa 1. kausi käynnistyi 6. syyskuuta 2006 ja päättyi 7. helmikuuta 2007.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vanhanaikaista koulutusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 1
Tuotantokoodi 101
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. tammikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 6. syyskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Eddie Guzelian
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake kyllästyy vaarin turhilta tuntuviin koulutustehtäviin. Pian hän kuitenkin joutuu muistelemaan opetettuja taitoja joutuessaan Hunts-klaanin ahdistamaksi.

Lohikäärmehenkäys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 2
Tuotantokoodi 103
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. tammikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 13. syyskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Laura McCreary
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake kärsii pahanhajuisesta hengityksestään. Fu-koira tekee hänelle taikajuoman syystanssiaisia varten. Jaken tanssipari osoittautuu kuitenkin sieluja imeväksi näkiksi, ja tanssiaiset muuttuvat taistelukentäksi.

Lahjakas Herra Long[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 3
Tuotantokoodi 108
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. tammikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 20. syyskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Laura McCreary
Ohjaaja(t) Christian Roman

Spud osallistuu kykykisaan taikurina. Trixie ja Jake lupaavat auttaa hänet voittoon. Kisan voittopalkinnossa on piilossa muinainen djinni. Jaken on osallistuttava kisaan vatsastapuhujana, ettei professori Rotwood saa pokaalia itselleen ja vapauta hirviötä.

Lohikäärmehampaan legenda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 4
Tuotantokoodi 107
Ensiesitys Yhdysvalloissa 4. helmikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 27. syyskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Cate Lieuwen
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake yrittää päästä suosikkilaulajansa konserttiin, vaikka oli luvannut vahtia pikkusiskoaan samanaikaisesti. Hullu hammaslääkäri haluaa varastaa Haleyn irtoavan hampaan, joka antaa haltijalleen taikavoimia.

4. näytös, 15. kohtaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 5
Tuotantokoodi 112
Ensiesitys Yhdysvalloissa 11. helmikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 4. lokakuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Matthew Negrete
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake osallistuu koulunäytelmään saadakseen Rosen huomion ja päästäkseen treffeille hänen kanssaan. Hunts-klaani jahtaa Jaken skarabia.

Peikonhoito-seikkailuja / Fu-koira käy kävelyllä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 6
Tuotantokoodi 104
Ensiesitys Yhdysvalloissa 18. helmikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 11. lokakuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Jeff Goode
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jaken kotiin aurinkoa pakoon tullut peikko on pidettävä piilossa tädiltä ja muulta perheeltä. Fu-koira lähtee yksin baseball-otteluun ja rankkuri vaanii tätä koira-allergiansa parantamiseksi.

Professori Rotwoodin teoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 7
Tuotantokoodi 109
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. helmikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 18. lokakuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Eddie Guzelian
Ohjaaja(t) Christian Roman

Professori Rotwood tarjoaa rahapalkinnon sille, joka tuo hänelle todisteita taikaolennoista. Trixie ja Spud vievät Jaken lohikäärmeenä Rotwoodille, joka vangitsee hänet. Trixie ja Spud huomaavat Jaken salaisuusden ja rientävät Vaarin ja Fun kanssa pelastaakseen parhaan ystävänsä.

Pääsiäismuna / Ryöstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 8
Tuotantokoodi 110
Ensiesitys Yhdysvalloissa 25. maaliskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 25. lokakuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Elijah Aron
Mark Myers
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jaken pitää suojella aarnikotkan pilvenpiirtäjän huipulle munimaa munaa. Huntsman ja Huntsgirl sieppaavat munan, ja se joutuu pääsiäismunatehtaaseen. Toisessa tarinassa Jake yrittää saada takaisin Pandaruksen varastaman menninkäisen kultapadan.

Lohikäärmekokous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 9
Tuotantokoodi 115
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. huhtikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 1. marraskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Brandon Sawyer
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake, Fu-koira ja vaari matkustavat lohikäärmekokoukseen, jossa Jaken on suoriuduttava kolmesta kokeesta. Toinen lohikäärmeoppilas kuitenkin tekee kiusaa hänelle, kunnes molemmat kohtaavat Mustan lohikäärmeen.

Henkivartijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 10
Tuotantokoodi 114
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. huhtikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 8. marraskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Laura McCreary
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake on oraakkelikaksosten henkivartijana, ettei paha goblin, Herbert, sieppaisi heitä. Samana päivänä hänellä on kuitenkin koe, johon Jake käyttää oraakkelikaksosten ennustuksia.

Muodonmuuttaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 11
Tuotantokoodi 102
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 15. marraskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Matthew Negrete
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake joutuu opettaja Rotwoodin puhutteluun ja saa tietää, että lohikäärmeet voivat muuttaa muotoaan. Fu-koira tekee taikajuoman, jolla Jake saa kyvyn käyttöönsä. Jake käyttää sitä kuitenkin väärin ja saa kokea seuraukset lohikäärmetehtävänsä aikana.

Hiihtoretki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 12
Tuotantokoodi 119
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 22. marraskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Laura McCreary
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake lähtee koulun hiihtoretkelle ja aikoo kertoa Roselle olevansa lohikäärme.

Pitkä viikonloppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 13
Tuotantokoodi 113
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. heinäkuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 29. marraskuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Jim Peronto
Ohjaaja(t) Christian Roman

Pitkä viikonloppu. Isä vie Jaken, Trixien ja Spudin retkelle, jossa Jaken pitää suojella keijukaiskylää. Äidin ja Haleyn tyttöjen rentoutumisretki menee mönkään.

Sisäinen kauneus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 14
Tuotantokoodi 118
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. heinäkuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 6. joulukuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Chris Nee
Ohjaaja(t) Christian Roman

Paha velho, Pandarus, pitää kauneuskisat. Jake, vaari ja Fu-koira huomaavat pahat aikeet ja Fu joutuu osallistumaan kisaan. He eivät kuitenkaan tiedä, että Pandarus aikoo mennä voittajan kanssa naimisiin.

Riiviöt juhlissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 15
Tuotantokoodi 121
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. elokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 13. joulukuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Jeff Goode
Ohjaaja(t) Christian Roman

Gremlinit, pienet riiviöt ovat valloillaan. Ne uhkaavat tuhota kaikki kaupungin koneet ja vuosisadan häät menevät pilalle.

Hong Kongin yöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 16
Tuotantokoodi 125
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. syyskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 20. joulukuuta 2006
Käsikirjoittaja(t) Matthew Negrete
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake hölmöilee koulussa ja joutuu rangaistukseksi kirjoittamaan ihailemastaan henkilöstä. Jake saa kuulla, miten vaari toimi superagenttina Hong Kongissa ja hoksaa että Chang on lohikäärmeneuvoston petturi ja Mustan lohikäärmeen apuri. Musta lohikäärme kaappaa vaarin, ja ylpeä lapsenlapsi ryntää pelastamaan häntä.

Halloween-bileet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 17
Tuotantokoodi 122
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. lokakuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 10. tammikuuta 2007
Käsikirjoittaja(t) Scott M. Gimple
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake joutuu vahingossa ihmisten ilmoille lohikäärmeenä ja saa kuulla asunsa olevan paras. Kun hän muistaa että on halloween, hän päättää järjestää bileet taikaolennoille.

Näyttely-Fu / Yksisarvisen pako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 18
Tuotantokoodi 113
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. marraskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 17. tammikuuta 2007
Käsikirjoittaja(t) Mark Drop
Ohjaaja(t) Christian Roman

Haley vie Fu-koiran kouluun näytille. Siellä Fu kohtaa pahimman vihollisensa, Yan-Yan-kissan. Toisessa tarinassa Jake, Trixie ja Spud viettävät vapaapäivää tivolissa. Siellä he näkevät yksisarvisen, jonka Fu-koira käskee vapauttaa ja palauttaa laumaansa.

Kaupantekoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 19
Tuotantokoodi 123
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. joulukuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 24. tammikuuta 2007
Käsikirjoittaja(t) Laura McCreary
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake ja Vaari jättävät kaupan Fu'n, Trixien ja Spudin hoitoon. Asiat menevät kuitenkin heti mönkään ja vuoripeikot hyökkäävät taika-basaariin.

Liekkipyrstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 20
Tuotantokoodi 120
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. tammikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 7. helmikuuta 2007
Käsikirjoittaja(t) Brandon Sawyer
Ohjaaja(t) Christian Roman

Kaksi jättiläistä pyytää Jakea löytämään painijaksi karanneen poikansa. Jaken on itsekin ruvettava show-painijaksi saadakseen pojan takaisin kotiin.

Saaliina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 21
Tuotantokoodi 124
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. tammikuuta 2006
Ensiesitys Suomessa 31. tammikuuta 2007
Käsikirjoittaja(t) Eddie Guzelian
Ohjaaja(t) Christian Roman

Jake pohtii suhdettaan Roseen, joka on Huntsgirl. Jake joutuu Hunts-klaanin vangiksi ja Rose saa tietää kuka Jake oikeastaan on.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]