Luettelo televisiosarjan Emmerdale henkilöistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tässä artikkelissa on kuvattu televisiosarja Emmerdalen henkilöitä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmojen tiedot ovat tämänhetkisen Suomen tilanteen mukaisia, joten ne eivät sisällä juonipaljastuksia

Charity Sharma (ent. Tate, o.s. Dingle)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charity Sharma.

Charity Sharmaa näyttelee Emma Atkins. Charityn ensiesiintyminen sarjassa oli Butch-serkun hautajaisissa (Englannissa maaliskuussa 2000, Suomessa 13. marraskuuta 2000).

Charitylla on ollut hyvin sotkuinen elämä. Hän on Zak Dinglen Obediah-serkun tytär. Vaalea Charity on älykäs katujen kasvatti, joka osaa pitää itsestään huolta ja pitää myös yksityisasiansa ominaan. Hän on kaunis, itsenäinen, päättäväinen ja ahkera nainen. Charityllä on kaksi lasta: aikuinen tytär Debbie entisen miesystävänsä Cain Dinglen kanssa sekä pieni Noah-poika ex-aviomiehensä Chris Taten kanssa. Hänellä on myös ollut lyhyt bi-suhde kuolleen miehensä sisareen Zoe Tateen. Charity oli vain 13-vuotias synnyttäessään Debbien ja antaessaan lapsen pois. Myöhemmin paljastui Debbien olleen Paddyn ja Emilyn sijaislapsi. Debbie halusi tutustua äitiinsä ja Charity puolestaan halusi päästä hänestä eroon ja vastusti pitkään tyttärensä lähestymisyrityksiä. Lopulta hän antoi kuitenkin periksi heränneille äidintunteilleen. Hän tahtoi kuitenkin salata Debbien isän henkilöllisyyden, josta oli kertonut vain Zoelle. Shadrach Dingle kuitenkin paljasti asian, ja Charity joutui selvittelemään vanhoja sotkuja Cainin kanssa. Charity puolestaan halusi pysyä kaukana Cainista, mutta Debbien takia joutui olemaan hänen kanssaan tekemisissä. Suhde Chrisiin alkoi kärsiä tästä, ja Charity aloittikin seksisuhteen Cainin kanssa ja vieteltyään humalassa myös Marlonin, hänellä ei ollut varmuutta siitä, kenen lasta hän odotti raskauden paljastuttua. Charity on ollut vankilassa miehensä Chris Taten murhasta, mutta hänet vapautettiin syytteistä. Todellisuudessa Chris tappoi itsensä ja lavasti Charityn syylliseksi. Raskaudestaan Charity sai tietää oikeudenkäynnissä. Pian Noahin syntymän jälkeen hän meni Kingeille töihin, vikitteli itselleen johtajan, rikkaan perheenpään Tomin ja sai tämän rakastumaan itseensä ja kosimaan siinä samassa. Lapsensa Charity luovutti Zoelle rahallisen sopimuksen ehdoilla. Aluksi Charity halusi Tomin vain rahojen takia, mutta sittemmin rakastui häneen todella. Jimmy Kingin vaimo Sadie ei alusta saakka hyväksynyt Charityn ja Tomin suhdetta ja yritti sabotoida sitä kaikin tavoin. Lopulta hän lavasti Charityn syylliseksi sulhasen pettämisestään Cainin kanssa eräillä valokuvilla, jotka sulhanen Tom King sai hääpäivän aamuna. Tom jätti Charityn alttarille. Pian Charity kuitenkin tajusi, kuka oli metkujen takana ja päätti kostaa Sadielle. Hän pelehti Sadien miehen Jimmyn kanssa ja kiristi tältä huomattavan summan rahaa. Saatuaan rahansa Jimmyltä Charity näytti Jimmyn syntymäpäivillä videonauhan, jossa he olivat sängyssä. Nauhalla Jimmy todisti, että Sadie oli valehdellut Charityn ja Cainin suhteesta. Charity tajusi, ettei enää voinut jäädä kylään, ja Tomin vetoomuksista huolimatta tämä ei voinut antaa anteeksi epäluottamusta. Charityn voittoa laimensi hieman, että Debbie päätti jäädä kotiin isänsä Cainin kanssa. Charity otti Noahin mukaansa ja lähti kylästä pää pystyssä.

Maaliskuussa 2012 Charity paljastui häissään Debbien poikaystävän Michaelin morsiameksi ja tämän jätettyä hänet ilmaantui Noahin kanssa Emmerdaleen. Hän halusi säilyttää välit tyttäreensä ja tutustua lapsenlapseensa. Cainin kanssa välit olivat sangen kalseat. Charity otti Cainilta rahaa ja lähti kylästä, mutta palasi takaisin ja liittoutui Carl Kingin kanssa päästäkseen jälleen käsiksi Cainin rahoihin. Jonkin aikaa kestänyt viha-rakkaus -suhde päättyi Charityn saatua tarpeekseen Cainin valheista ja likaisista puuhista, tosin Charity on syyllistynyt moiseen itsekin. (UK marraskuu 2009) Nykyään Charity on naimisissa makeistehtaan omistajan Jai Sharman kanssa.

Nicola King (ent. de Souza, o.s. Blackstock)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicola King.

Nicola Kingiä näyttelee Nicola Wheeler. Nicola saapui Emmerdaleen Englannissa 10. tammikuuta 2001 (Suomessa 29. marraskuuta 2001). Nicola on Rodney Blackstockin tytär tämän edellisestä avioliitosta Maureenin kanssa eli Bernicen sisarpuoli. Bernice otti yhteyttä Nicolaan saatuaan vasta aikuisena tietää tämän olemassaolosta. Tavattuaan sisarensa Bernice ihastui, mutta hänen äitinsä Diane vihastui. Nicola oli isänsä rahojen turvin elänyt lapsellinen ja pinnallinen tyttö, joka oli Ranskassa hiihtokeskuksen mökkisiivoojana tullessaan tapaamaan siskoaan. Miesten suhteen hän eli melkoisessa haavemaailmassa, mutta sukulaissielun hän löysi Bernicestä, ja he olivatkin pitkään toistensa tuki ja turva. Nicola jäi kylään ja sai töitä Villapakasta. Hän ihastui hurmaavaan Andrew Fraseriin, mutta olikin miehelle vain hetken huvi ja kyynelehti pitkään tämän perään. Lohduttajaksi tarjoutui Berniceä rakastanut Carlos-kokki, joka kuitenkin vain tahtoi ystävystyä Nicolan kanssa. Sisarusten välit katkesivat lopullisesti Nicolan yritettyä saada Carlosin alttarille teeskentelemällä olevansa raskaana. Bernice, joka odotti Carlosin lasta, koki hääpäivänä täydellisen nöyryytyksen. Nicola muuttui häikäilemättä omaa etuaan ajavaksi ja isänsä rakkautta hyväksikäyttäväksi nartuksi.

Nicolan paras ystävä kylässä oli Emily Dingle, joka kuitenkin alkoi seurustella Paddyn kanssa ja muutti tämän luo, jolloin yhteiselo loppui. Nicola mustamaalasi Lomakylän johtajaa Maggie Calderia saadakseen hänet huonoon valoon Rodneyn silmissä ja flirttaili myös Philille. Lopulta hän saikin Philin ja Maggien eroamaan. Nicola iski silmänsä nuoreen remonttimieheen Sydiin, mutta suhdetta ei syntynyt. Maaliskuussa 2004 (UK elokuu 2002) Nicola vietti kiihkeän yön Robertin kanssa, josta hän ei malttanut olla kerskailematta, ja Paddy ja Emily heittivät Nicolan ulos kodistaan, jonne tämä oli päässyt asumaan tekosyyn varjolla. Helmikuussa 2005 Nicola oli töissä eläinlääkärin vastaanotolla, mutta päättikin perustaa vaivihkaa oman siivousbisneksen, jota hoiteli Paddyn harmiksi usein työajallaan.

Nicola on tottunut saamaan mitä haluaa, ja hänelle ulkoasu ja menestys ovat hyvin tärkeitä. Hän oli sattuman kautta kihloissa tukkukauppias ja ravintoloitsija Simon Meredithin kanssa, Simon tuntuikin saaneen hänet muuttumaan ymmärtäväisemmäksi ihmiseksi. Kuitenkin tämä kadehti ystäväänsä Laurelia, kun tämä oli menossa ensin naimisiin. Simon kosi Nicolaa, mutta kihlaus ei kestänyt kauaa Nicolan temppujen takia. Simon otti välimatkaa, jolloin Nicola huomasi rakastavansa tätä. Hän järjesti julkisen anteeksipyynnön ja pari teki sovinnon. Nicola ei tullut toimeen Simonin äidin kanssa. Hän myös järjesti pulaan Simonin exän, Natashan, ja kun tämä selvisi Simonille, Nicola sai kuulla kunniansa. Simon lähti Scarboroughiin ja katuvainen nainen seurasi tätä pyytääkseen taas anteeksi. Pari kihlautui uudelleen.

Nicola sai velipuolen, kun keväällä 2007 Rodney paljastui Valin pojan Paulin isäksi. Sisaruksille kehittyi heti läheinen suhde.

Nicola tenttasi Laurelia tämän avioliittoaikeista. Hänen oli vaikea salata tyytyväisyyttään siitä, ettei Laurel saanutkaan kirkkohäitä Ashleyn kanssa. Nicola ja Simon asuivat Myllyssä Rodneyn ja Paulin luona, mutta Nicola joutui taas pian vaikeuksiin Simonin äidin Lesleyn kanssa. Mustasukkaisuusriitojen jälkeen Simon todisteli edelleen rakkauttaan Nicolaan ostamalla heille talon, mutta muuttoaikeet saivat nolon lopun.

Lopulta Nicola yritti vietellä veljestään Paulista kiinnostuneen Ivanin, joka oli Simonin työkaveri. Hän ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään, mutta Simonin äiti näki osan kohtauksesta, ja oletti pahimman tapahtuneen. Nicola ei korjannut Lesleyn olettamusta, ja antoi koko kylän ymmärtää, että Ivan olisi pettänyt Paulia hänen kanssaan. Simon ja Nicola riitelivät yhä enemmän eivätkä päässeet sopuun. Lopulta Laurel kertoi totuuden koko kylälle, ja Nicola sai lähtöpassit kylästä. Nicola lähti isältään saaman shekin kanssa äitinsä luokse. Siivousyrityksen johtoon siirtyi Laurel.

Syksyllä 2010 Nicola ilmaantui kylään rouva De Souzana, joka omisti siivousfirman ja hänestä tuli suuri työllistäjä kylässä, kun myös David tuli DeSouzalle töihin. Nicolan mies Donald De Souza heräsi hänen harmikseen koomasta, eikä Nicola saanut häntä hengiltä ennen kuin Donald otti hänestä eron (UK kevät 2008).

Syksyllä 2011 Jimmyn seurassa pubissa humaltunut Nicola jäi kuorma-autoon lukkojen taakse miehen kanssa, ja parin välille alkoi syntyä kipinöintiä. Nicola alkoi odottaa lasta, ja Angelica-tytär syntyi (UK elokuu 2009). Hän työskentelee nykyään Kartanossa Declanin sihteerinä. Nicolan ja Jimmyn yhteiseloa ravistelivat katkerat avioriidat, kun Nicolalle selvisi Jimmyllä olevan Elliot-poika entisen prostituoidun Kellyn kanssa, eikä nainen niin vain päästänyt miestä kynsistään. Nicola on lojaali ystävilleen, ja hän oli ainoa, joka uskoi Laurelia Sally-jutussa.

Rodney Blackstock[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rodney Blackstock.

Rodney Blacstockia näyttelee Patrick Mower. Rodney on Dianen entinen mies, Bernicen ja Nicolan isä, jota Diane ei ollut nähnyt 26 vuoteen, eikä liioin Bernice isäänsä. Hän on miljonääri ja yrittäjä, joka pyörittää antiikkiliikettä ja on toiminut myös viiniedustajana. Hän omistaa myös viinitilan Yorkshiressa. Entisen vaimon Maureenin kanssa saatu tytär Nicola on isänsä silmäterä, vaikka tämä on aiheuttanut Rodneylle paljon murhetta. Hän joutui seuraamaan sivusta Nicolan miessotkuja sekä tyttäriensä välirikkoa. Rodney toivoi tyttäriensä olevan sovussa ja järjesti katastrofaalisesti epäonnistuneet illalliskutsutkin Bernicen odotusaikana, mutta salli silti Nicolan ripustautua häneen ja antoi tälle kaikessa periksi. Rodneyn suhde entiseen vaimoonsa Dianeen on ristiriitainen, mutta Nicolan takia suhde Louiseen päättyi hairahduksen paljastuttua. Lomakylän johtaminen, Maggien ja Nicolan riitely sekä Bernicen ongelmat stressasivat Rodneyta. Rodney on aina valmis kokeilemaan uusia keinoja ansaita rahaa. Hän on kohtelias, huumorintajuinen ja sanavalmis mies.

Rodneyn ilmaantuminen kylään ennalta ilmoittamatta Ashleyn kirjoittaman kirjeen takia syyskuussa 2001 aiheutti melkoisen myllerryksen Dianen, Bernicen ja Ashleyn elämässä. Rodney alkoi tehdä bisneksiä Chris Taten kanssa. Hän pääsi Lomakylän omistajaksi ja nautti roolistaan nuoren ja muodokkaan tyttöystävänsä Louisen kera. Pari kertaa lakanoiden välissä oli kuitenkin Louisen lisäksi myös Diane.

Joulukuussa 2005 Rodney onnistui tekemään hyvät kiinteistökaupat ja hänestä tuli miljonääri. Antiikkibisnes ei sujunut kovin hyvin, joten naisten kanssa tuli väistämättä ongelmia. Marraskuussa Rodney oli jo valmis lähtemään tivolin matkaan, kun ihastui siellä työskennelleeseen naiseen. Romanssinpoikasta Rodneyn elämään kuitenkin toi Dianen nuorempi sisar Val, jonka kanssa hänellä oli ollut suhde jo hänen ja Dianen ollessa naimisissa. Lokakuussa 2006 Val ja Rodney kertoivat aiemmasta suhteestaan Dianelle. Tämä suuttui silmittömästi, mutta antoi lopulta anteeksi. Pian Rodney kuuli kauhistuttavan uutisen; Diane oli sairastunut syöpään. Hän tajusi rakastavansa yhä ex-vaimoaan ja tilasi lentoliput Egyptiin, mutta Diane haukkui Rodneyn moisesta. Toukokuussa 2007 Rodney ei kestänyt katsella Dianen ja Jack Sugdenin vihkitoimitusta, ja lähti pois kesken kaiken. Raivostunut Val paljasti kaikille, että Rodney on Paulin isä. Paul reagoi tietoon lyömällä isäänsä. Isän ja pojan välit olivat vaikeat, mutta Nicola toimi rauhantekijänä. Rodneyta häiritsi Paulin miespari, mutta he onnistuivat tekemään sovinnon ja viettivät joulunkin oman perheen kesken.

Toukokuussa 2008 Diane sai terveen paperit, mikä ilahdutti myös Rodneya. Rodneyn aikomuksena oli ostaa Kartano, mutta Sadie King pakotti Zoen myymään sen Kingeille. Rodney otti menetyksensä lopulta kuin mies, varsinkin kun Kingit menettivät Kartanon tulipalossa. Vuonna 2009 Rodney ja Lesley päätyivät juopuneina samaan sänkyyn. Lesley oli innoissaan, mutta Rodney kauhuissaan. Hän pääsi pälkähästä Kellyn avulla ja ihastuikin suorasukaiseen neitoseen. Kelly todisti Rodneylle, ettei ole vain tämän rahojen perässä ja omalaatuinen suhde jatkui kyläläisten pilkasta huolimatta. Nicola aiheutti suurta surua Rodneylle kertomalla Ivanista, mutta jäi lopulta kiinni. Rodney yritti kaikin keinoin saada Ivanin ja Paulin takaisin yhteen, muttei onnistunut. Itselleen Rodney alkoi etsiä seuraa netistä.

Chastity Dingle (ent. Livesy, Spencer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chas Dingle.

Chastity ”Chas” Dingleä näyttelee Lucy Pargeter. Chas työskentelee Villapakassa. Hän on edesmenneen Shadrach Dinglen tytär ja Cainin sisarpuoli, joka ilmaantui Emmerdalen kylään joulukuussa 2005. Cain oli tullut aiemmin riehumaan Chasin asunnolle ja tämä oli saanut häädön, joten Dinglen talon tilavuus joutui koetukselle jälleen. Ashley Thomasiin Chas oli tutustunut jo aikaisemmin, ja hän pääsikin tämän vierashuoneeseen asumaan. Hän sai myös töitä Villapakasta.

Chasilla on läheinen suhde serkkuunsa Charityyn. Hänellä on poika Aaron, jonka tämän isä on kääntänyt häntä vastaan, joten hänellä on aina ollut ristiriitaiset välit poikaansa. Chas on sanavalmis, huoleton, räväkkä ja iloinen nainen, joka käyttää mustia vaatteita ja korkokenkiä. Hänen äkkipikainen luonteensa saa Dianen varoittamaan häntä tavan takaa, vaikka tämä toisaalta pitääkin hänestä. Chasin temperamentti aiheutti hänelle potkut syksyllä 2006 (UK helmikuu 2004) ja hän joutui muuttamaan takaisin Dingleille. Kiivas luonne myös katkaisi välit Aaroniin, eikä pojan isä enää hevillä antanut tämän tavata äitiään. Chas seurusteli pitkään Carl Kingin kanssa. Chloe sai isoja riitoja aikaiseksi Carlin vaimon Colleenin, Chasin ja Carlin välille, ja lopulta Carlin ja Chasin suhde päättyi eroon. Chasilla oli kuitenkin yhä tunteita Carlia kohtaan, vaikka yrittikin kestää Chloen suhtautumista mieheen raskausilmoituksen jälkeen. Lopulta hän löysi yllättävän poikaystävän poliisivoimista ja esitteli Dingleille Denzel Calburnin. Shadrach aiheutti hankaluuksia heidän suhteelleen varastamalla poliisiauton ja ryöstämällä viinakaupan. Denzel ei hyväksynyt valehtelua, Carlin rakkaudentunnustus meni mönkään ja Chas päätti lähteä armeijaan (kesäkuu 2008). Carl viihtyi Chasin serkun Delilah Dinglen seurassa vaikka haikaili yhä tyttöystävänsä perään.

Chasin palattua armeijasta hän ja Carl kihlautuivat, mutta Aaron oikutteli äidilleen ja kertoi myös Carlin ja Delin suhteesta. Chas saatiin kuitenkin uskomaan, ettei kaksikon välillä ollut mitään.

Syksyllä 2009 Chas sekaantui Carlin isän Tom Kingin kidnappausdraamaan, mikä hiersi hänen ja Carlin välejä. Keväällä 2010 Tom heitti Chasin ulos ja tarjosi rahaa, jos tämä pysyisi Carlista erossa. Juopunut Chas otti Tomin kanssa yhteen häissä ja oli yksi murhan pääepäillyistä. Chasin ja Carlin suhde elpyi, mutta ei kestänyt.

Keväällä 2011 Chas sai pikkusiskon, Gennie Walkerin, jolle oli mustasukkainen isän huomiosta. Carl kertoi rakastavansa Chasia, vaikka oli kihloissa tämän entisen ystävän Lexin kanssa. Chas yritti lähentyä Aaronin kanssa ja hänellä ja Carlilla oli myös pientä vipinää. Chasista ja Paddysta tuli hetkeksi pari, kun Aaron ja Chas muuttivat miehen luokse. Keväällä 2012 Chasilla oli yhden yön juttu Carlin kanssa, jolloin petetty Paddy heitti naisen ulos. Carl ja Chas palasivat yhteen, mutta Aaron katkaisi välit äitiinsä. Suhde kariutui uudelleen, kun Carl jäi kiinni pettämisestä Eve Jensonin kanssa. Kostoksi Chas huijasi Carlia hääseremoniassa ja nöyryytti tätä koko kylän nähden.

Lisa Dingle (ent. Clegg, o.s. Lakely)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa Dingle.

Lisa Dingleä näyttelee Jane Cox. Zak Dinglen toinen vaimo Lisa Glegg nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran marraskuussa 1998 (UK elokuu 1996). Hänellä oli tuolloin sikafarmi sekä keksijämies, joka lähti omille teilleen. Lisalla oli tuolloin jo romanssi Zakin kanssa, ja häitä vietettiin Suomessa huhtikuussa 1999. Joulupäivänä 1998 sikalan pahnoille syntyi tytär Belle, joka on Lisan ensimmäinen lapsi ja Zakin seitsemäs sekä iltatähti (Suomessa maaliskuussa 2000). Lisa on hyvin tarmokas ja aikaansaava nainen, ja hänen varassaan on myös perheen talous. Lisalla oli oma autokorjaamo hyvällä alulla, jossa hän työskenteli mekaanikkona, mutta Zak onnistui sabotoimaan tätä bisnestä. Lopulta autokorjaamolta tuli lähtö maksamattomien vuokrien takia. Lisalla ja Zakilla oli ensimmäinen aviokriisi, kun Zakin entinen vaimo Nellie ilmaantui maisemiin ja jäi Dinglen talon nurkkiin. Äärimmäisen raskaat ajat koittivat, kun häntä pidettiin osasyyllisenä kuorma-auton ja kauppakyytiauton kolariin. Onnettomuudessa kuoli Zakin toiseksi vanhin poika Butch, joka oli ollut Lisallekin kuin oma poika. Tutkintalautakunta totesi Lisan syyttömäksi. Korvaamaton tuki hänestä tuli Emilylle, joka asui Dingleillä nuorena leskenä. Emilyn muutto pois Zakin käskyvallan alta oli Lisalle suuri menetys, vaikka hän ymmärsikin tytön itsenäistymisen tarpeen. Lisa teki remonttitöitä Jasonin kanssa ja he saivat Pollardilta suuren urakan Dinglen navetan uudistamisesta pajaksi, mutta meinasivat jäädä nuolemaan näppejään Pollardin kieroilun takia.

Avioliitto Zakin kanssa alkoi rakoilla tämän sairastuttua kivessyöpään. Zakin vetäydyttyä täysin kuoreensa ja asuessa jopa poissa kotoa sairautensa vuoksi Lisa sai olla ajoittain kotonaan nyrkin ja hellan välissä, kun Cain heittäytyi väkivaltaiseksi. Hän osoitti jälleen pitkämielisyyttään hommaamalla poikapuolelleen kämpän Chez Marlonin yläkerrasta, kun Zak heitti hänet ulos Toivonlähteentuvasta. Toivuttuaan syövästä Zak palasi vanhaksi itsekseen, eikä Lisa saanut tietää tämän syrjähypystä. Maaliskuussa 2004 Dingeille saapui Lisan nuoruudenrakastettu Wally, joka yritti hurmata entistä naikkostaan. Taloudellisten huolien lisääntyessä Zak lähti Chileen etsimään isänsä rahoja ja jätti Lisan taistelemaan velkojen kanssa.

Vaikka Lisa kaipaili miestään, hän sopeutui hyvin Dinglen miesporukan matriarkan osaan yksinhuoltajanakin. Zakin ulkomaanreissun pitkittyessä Dinglelään majautunut lankomies Shadrach alkoi kuvitella perineensä veljen vaimon, ja hänen lähentelynsä rassasivat jopa Lisankin hermoja. Lisa sai kuitenkin jämerästi ukon pysymään kurissa. Loppusyksystä 2005 Lisa alkoi uskoa, ettei Zak enää palaisikaan, sillä Shadrach oli pimittänyt hänen Lisalle kirjoittamia kirjeitä. Zakin palattua tammikuussa 2006, hän sai kaikkea muuta kuin lämpimän vastaanoton. Välirikon kautta solmittiin kuitenkin hellä sopu.

Kun Lisan poikapuoli Sam löysi kumppanikseen Alicen, oli äitipuoli riemuissaan. Ilo vaihtui kuitenkin kaipaukseksi näiden muuttaessaan Norfolkiin. Stephanien johtama Paja suljettiin, joten Lisa jäi ilman työpaikkaa. Hän joutui myös hyvästelemään Charityn ja Noahin (tammikuu 2008). Hyvästelyt jatkuivat, kun Zakin veljentytär Chas lähti armeijaan, mutta uusi tulokas teki Lisasta isomummun.

Syksyllä 2008 Lisa sai tehdä tilaa Dinglelään, kun poikapuoli Cainin tytär Debbie saapui sinne Sarah-vauvan kanssa ja kohta tavaroitaan sinne kantoivat myös Delilah-serkku, Emily, Sam ja Alice. Sopu antoi sijaa, mutta Lisaa huolestutti raskaana olevan Alicen huononeva kunto. Hän oli myös vimmoissaan Debbien käytöksestä ja siitä, ettei tämä huolehtinut Sarahista vaan sysäsi lapsen Emilylle. Suuren järkytyksen koko klaanille toi seuraava Debbien tempaus. Hän päätti luovuttaa tyttärensä pysyvästi Emilylle. Lisan kauhuksi myös Belle katosi.

Syksyllä 2009 Lisa suri Alicea tämän kuoltua syöpään, ja auttoi tuoretta isää Samia pienen Samson-vauvan hoidossa. Debbiestä hän oli saanut jo tarpeekseen ja heittänyt tytön ulos, ja Emilyyn hän suhtautui nyreästi. Hän sai potkut Scottin autokorjaamolta ja työskenteli sen jälkeen pimeästi ompelemalla verhoja, mutta pääsi vielä Ericin palkkaamana töihin uudelleenavattuun ompelimoon. Ensin hän oli jättänyt arvostetun työnsä Valin ompelimossa. Nykyinenkin yritys meni konkurssiin.

Nyt Lisa on töissä Sharman makeistehtaalla. Dinglen perheen elättäminen ja sen jäsenistä huolehtiminen ja pitäminen kaidalla tiellä on rankkaa työtä, josta Lisa suoriutuu hienosti ja päättäväisesti. Hän on ahkera, iloinen ja temperamenttinen sekä tarvittaessa ankara.

Marlon Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marlon Dingle.

Marlon Dingleä näyttelee Mark Charnock. Marlon on Villapakan kokki, jonka paras ystävä on Paddy Kirk. Hän on Zak Dinglen Albert-veljen poika, joka nähtiin Suomessa ensi kerran joulukuussa 1998. Marlon on nokkela selviytyjätyyppi sekä itseoppinut lahjakas kokki. Hän on puhelias, iloinen, huumorintajuinen ja persoonallinen mies. Hänellä on pikkuveli Eli (Elijah), joka asui myös kylässä. Marlon oli naimisissa Stephanien tyttären Trician kanssa.

Marlon omisti jonkin aikaa oman ravintolan Chez Marlonin, mutta kun bisnes meni alamäkeen, hän teki raskaan päätöksen luopua siitä. Eric Pollard oli havitellut ravintolaa jo aiemmin, ja nyt Marlon sekä hänen tyttöystävänsä Tricia joutuivat puille paljaille. He saivat kuitenkin asua Majatalossa, ja Marlon työskenteli hetken siellä kokkina, kunnes sai Villapakan työnsä takaisin Carlosin lähdettyä kylästä. Marraskuussa 2003 Trician avioero astui voimaan, ja Marlon ja Tricia pääsivät vanhan talon ostoon.

Tricia lähti myös käymään laivalla Berniceä katsomassa ja jäi sinne töihin pariksi kuukaudeksi. Sillä aikaa Marlon alkoi taas viihtyä Zoeta tuuraavan Rhonan seurassa, ja Trician palattua seurasi riita. Tricia lähti raivoissaan lentokentälle Marlonin seuratessa, mutta ei noussut koneeseen. Hätäpäissään Marlon kosi, mutta Tricia antoi rukkaset. He palasivat kuitenkin sovussa takaisin kylään ja seuraavana päivänä Tricia kärtti uutta kosintaa, suostuen tällä kertaa. Hän järjesti tulevalle miehelleen yllätyshäät. Jatkuva rahapula tuhlaavaisen vaimon takia alkoi kuitenkin rasittaa Marlonia. Tricia lähti Intiaan filmaamaan Bollywood-elokuvaan, ja Marlon päätti lähteä mukaan, mutta hänet käännytettiin lentokentältä takaisin. Marlon joutui itsemurhan partaalle syksyllä 2005, kun elämä ilman Triciaa oli raskasta ja hän oli jatkuvasti Dinglen miesväen kiusan kohteena. Erään kostean illan jälkeen hän heräsi kauhukseen Charityn vierestä. Tämän raskaus paljastui, ja Marlon alkoi pelätä olevansa lapsen isä.

Trician palattua syyllisyydentuntoinen Marlon ei kyennyt olemaan intiimisti vaimonsa kanssa. Hän lopulta tunnusti syrjähyppynsä Tricialle, ja tämän mielestä avioliitto oli ohi.

Tricia loukkaantui vakavasti ukkosmyrskyn aiheuttaman salaman iskettyä Villapakan savupiippuun, ja pubin seinä romahti hänen päälleen. Tricia vajosi koomaan, ja lopulta Marlon antoi irrottaa hänet hengityskoneesta huhtikuussa 2006. Trician kuoleman jälkeen Marlonin elämänhalu oli nollilla, mutta ystävät saivat hänet lopulta palaamaan ihmisten ilmoille. Marlon seurusteli pitkään Donnan kanssa, ja he suunnittelevat kaksoishäitä Donnan äidin Vivin ja hänen sulhasensa Bob Hopen kanssa. Marlon kuitenkin kaipasi Triciaa edelleen, ja näki painajaisia häistä, jossa hän ei mennytkään naimisiin Donnan, vaan Trician kanssa. Marlon oli varma, että Tricia yrittää viestittää hänelle jotain. Tilanne kärjistyi, kun Marlon sai Donnan kiinni sovittamasta Trician hääpukua ylleen. Mies raivostui Donnalle, mutta he saivat tehtyä sovinnon.

Syksyllä 2009 Marlonin ja Donnan arpajaisissa voittama unelmakoti Kingien uudella asuntoalueella räjähti. (UK kesä 2006)

Keväällä 2010 Marlonilla oli epätoivoinen talonrakennushanke Dinglen mailla. Hän otti loparit Villapakasta. Donna valmistui poliisiksi, mutta Marlon ei ollut läsnä Vivin synnytyksen takia. Marlon joutui vedonvälittäjän huijaamaksi ja Eli ampui häntä vahingossa asian jälkiselvittelyssä.

Keväällä 2011 Marlon teki kiivaasti uraa, kun Villapakka voitti Vuoden pubin parhaan ruoan palkinnon hänen ansiostaan. Hän sai vakiopaikkansa Villapakan kokkina takaisin. Samoihin aikoihin Donna ja Marlon erosivat, koska selvisi että Donnalla oli ollut suhde hänen työkaveriinsa Ross Kirkiin. Donna muutti pian pois Emmerdalen kylästä. Marlon ja Eli yrittivät selvitellä Shanen murhaajaa, josta Elikin oli syytteessä. Veljekset joutuivat myös uuden vuokralaisensa, vale-ennustaja Lizzien huijaamaksi.

Marlon seurusteli eläinlääkäri Rhona Goskirkin kanssa, joka kuitenkin oli rakastunut Paddyyn, Marlonin parhaaseen ystävään. He ovat kuitenkin hyvissä väleissä ja Marlonilla on Rhonan kanssa Downin syndroomaa sairastava poikavauva, jonka nimeksi tuli Leo.

Marlon joutui ongelmiin Shadrach-setänsä kanssa pahenevan alkoholiongelman vuoksi, eikä lopulta saanut tätä laittamaan korkkia kiinni, vaikka yritti sitä Rhonan ja muiden ystävien avulla.

Samuel Jonah ”Sam” Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sam Dingle.

Samuel Jonah ”Sam” Dingleä näyttelee James Hooton. Sam on Zak Dinglen nuorin poika, ja hänellä on kaksoissisko Tina sekä pikkusisarpuoli Belle. Hän työskenteli Kingien kuljetusfirmassa, kunnes ajoi Edna Birchin yli. Edna ei tosin kuollut ja hän sai anteeksi. Sam on lievästi kehitysvammainen, luonteeltaan hyväntahtoinen ja kiltti. Hänen yksinkertaisuuttaan on käyttänyt tehokkaasti hyväksi esim. Eric Pollard, ja hän herättää naisissa yleensä hoivaavia ja äidillisiä tunteita. Lukemaan Sam oppi vasta aikuisena, sillä hän ei käynyt kouluja. Samista on hauskaa olla mukana Dinglen miesten pienissä konnankujeissa.

Sam tulee yleensä hyvin toimeen kaikkien, kuten pikkusisarpuolensa Bellen kanssa. Aika ajoin hän on hävinnyt toviksi näkyvistä, kuten vankilaan ja Irlantiin. Ensimmäisen kerran Sam joutui nuorisovankilaan muutamaksi kuukaudeksi vaadittuaan lunnasrahoja Robert Sugdenista tämän kadottua keväällä 1998 (UK kevät 1995). Varastettuaan vahingossa Pollardeilta Sam olisi joutunut jälleen telkien taa, mutta Lisa hommasi pojan Irlantiin. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän palasi ja selvisi sakoilla. Isoveljensä Butchin hautajaisiin hän palasi marraskuussa 2000 (UK maaliskuu 2000). Cain-serkun takia Sam joutui jos jonkinlaisiin vaikeuksiin. Cain painosti hänet Kuljetusliikkeen murhapolttoyritykseen. Sam oli ihastunut Emilyyn, mutta ei saanut vastarakkautta ja oli jo aikeissa häipyä Irlantiin äitinsä Nellien perässä. Cain onnistui houkuttelemaan Samin mukaan seuraavaankin pilaansa, jolloin pojan hermot eivät kestäneet ja hän ilmoitti lähtevänsä Irlantiin äitinsä luo syyskuussa 2001 (UK lokakuu 2000).

Sam palasi muina miehinä takaisin kylään keväällä 2001 kuvitellen olevansa nyt isänsä ainoa poika, mutta kuulikin ilkeän Cainin olevan hänen velipuolensa. Hän sai vihiä Cainin ja Angien suhteesta, eikä Cain enää voinut kohdella häntä yhtä törkeästi kuin aiemmin. Sam sai jälleen töitä Pollardien uudesta pajasta. Cain syytti osittain Samia siitä, että hänen ja Angien suhde paljastui ja poika koki ahdistavia hetkiä muun Dinglen klaanin lähdettyä lomareissulle. Cain pelotteli Samia minkä ehti pitämällä tätä talossa lukkojen takana. Lopulta poikaparka majoittui metsiin Lomakylän lähelle. Lopulta Sam löydettiin, ja vaikka Cain yritti ensin raukkamaisesti valehdella itseään ulos tilanteesta, Zak uskoi Samia ja pani Cainin pihalle.

Toukokuussa 2006 Samia syytettiin Taten kuljetusliikkeen kuorma-autoon murtautumisesta. Vankilatuomion hän vältti Zakin ja Shadrachin otettua syyt päälleen. Tammikuun lopussa 2007 kokematon kuski Sam törmäsi autollaan Ednaan ja pakeni kauhuissaan paikalta. Edna ei tosin kuollut ja antoi myöhemmin anteeksi.

Sam lähti ihastuksensa Alicen matkaan Norfolkiin kanafarmille. Hän kuitenkin palasi jonkin ajan päästä hyvin hämmentyneenä takaisin, eikä halunnut olla tekemisissä Alicen kanssa. Pian paljastui, että Alice oli raskaana, eikä Sam tiennyt miten suhtautua asiaan. He myivät Norfolkin farminsa, ja asuivat Dinglen talossa. Sam pääsi töihin Natashan omistaman Kartanon maille, jonka omistaa nykyään Declan.

Alice synnytti pojan, jonka nimettiin Samsoniksi. Jo raskaana ollessaan naisella diagnosoitiin syöpä, ja hän sai vain muutaman kuukauden elinaikaa. Alice aneli Samilta armomurhaa, koska ei jaksanut enää ja oli tuskissaan. Sam suostui vastahakoisesti, ja antoi Alicelle kuolinapua Elin hankkimalla morfiinilla. Poliisien kanssa käydyn kärhämän jälkeen Cain otti vastuun kuolemasta, mutta pakeni ennen tuomiota. Lastensuojelu uhkasi viedä Samsonin pois, mutta Sam osoitti pärjäävänsä poikansa kanssa muun perheen avulla.

Vuonna 2012 (Britanniassa 2009–2010) Sam tapasi ukrainalaisen Olena Petrovichin ja ihastui häneen. Olena ei kuitenkaan tuntenut Samia kohtaan kuin ystävyyttä ja ihastui Samin serkkuun Eliin. Pian Dingleillä asustellut Olena karkotettiin maasta laittoman oleilunsa takia. Eli lähti kylästä, mutta Sam sai korjattua välinsä Zakin kanssa, jotka olivat viileinä Olenan takia.

Cain Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cain Dingle.

Cain Dingleä näyttelee Jeff Hordley. Dinglen perheen musta lammas Cain asui Leedsissä Zak Dinglen Shadrach-veljen hulttiopoikana ja ilmaantui Butch-serkkunsa hautajaisiin marraskuussa 2000 (UK maaliskuu 2000). Cainilla on takanaan pitkä rikostausta. Hän on kovapintainen ja kiero, mutta oman perheensä sekä koko Dinglen suvun suojelemisen suhteen mies on ehdottoman tinkimätön. Hän ei epäröi satuttaa henkilöitä, jotka uhkaavat hänen läheisiään, mutta sydäntä hänellä on enemmän kuin tahtoisi näyttää.

Nuorena rajuakin elämää viettänyt, hyväksyntää väärillä tavoilla hakeva mies joutui panemaan elämänsä uusiksi saatuaan tietää Zakin olevankin hänen biologinen isänsä. Ihailun ohessa hän taipui tekemään varsin röyhkeitä temppuja. Cainin nuoruuden ensi-ihastus oli pikkuserkku Charity, jolta hän kuitenkin on saanut usein vain serkullista nälvivää vastakaikua. Varhaisteininä Charity tuli raskaaksi, mutta Cain ei tiennyt asiasta mitään ja poistuikin pitkäksi aikaa kuvioista. Hän raivostui kuullessaan Charityn suhteesta suvun arkkivihollisen Chris Taten kanssa. Suhde naapurinrouvaan Angieen eteni ja myös päättyi traagisesti. Cain ei tiennyt mitä odottaa suhteestaan Angien kanssa, mutta oli omalla tavallaan rakastunut tähän ja pettyi raskaasti, kun Angie pani suhteen poikki. Cain otti käyttöön kovat otteet, yritti tappaa Angien ja alkoi tosissaan vietellä tämän tytärtä. Hän tuhosi lopulta säälimättä koko Reynoldsien perheen elämän. Rakkauselämän karikot heijastuivat kotielämään, kun Zak heitti poikansa lopulta pihalle velipuoli Samin kiusaamisesta. Angien uusi suhde sai Cainissa aikaan mustasukkaisen raivon, hän varasti kännykkäpakun, pakeni sillä poliisia ja takaa-ajo päättyi poliisien ulosajoon ja Angien kuolemaan.

Kun Debbie ilmaantui kuvioihin Paddy ja Emily Kirkin sijaislapsena, Cainille selvisi Charityn olevan tytön biologinen äiti. Cain pelasti lopulta perheensä kiristämällä Charitya tällä tiedolla ja saaden tämän perumaan Chrisin suunnittelemat talokaupat. Melkoinen järkytys Cainille oli se, kun Shadrach paljasti tämän olevan Debbien isä. Lopulta hän nautti saadessaan viettää aikaa teiniksi varttuneen tyttärensä kanssa.

Chris Taten kuolemaan liittyvässä oikeudenkäynnissä Cain kieltäytyi todistamasta ja joutui joksikin aikaa linnaan. Kuultuaan Charityn odottavan lasta, hän uskoi vahvasti olevansa lapsen isä, kunnes toisin todistettiin. Myöhemmin Cain joutui setvimään tyttärensä miessotkuja kovistellen muun muassa Dazia ja Ethania. Hirvein isku Cainille oli lopulta Debbien ja Andyn suhteen paljastuminen.

Cain oli mukana Charityn ja Tom Kingin häiden sabotoinnissa vuonna 2007. Tämä päättyi Debbien välien katkaisuun ja Zakin asuntovaunupolttoon. Kesäkuussa 2008 Debbie järjesti jymy-yllätyksen ja teki isästään vaarin, kun Sarah-tytär syntyi. Cain halusi tukea tytärtään ja kauhisteli Debbien haluttomuutta hoitaa vauvaa. Häntä ärsytti suunnattomasti, kun Debbie sysäsi vauvan Emilyn hoiviin, ja tämä lopulta lähti kylästä Sarahin kanssa. Hän vietteli Debbien tyttöystävän Jasminen ja Sadien palkkaamana rikkoi kauhakuormaajalla Kingien esittelytalon. Kolme ihmistä kuoli, ja Cainia pidettiin välillisesti syyllisenä. Lopulta hän yllätti kaikki ottaessaan Alicen armomurhan kontolleen, jotta Sam välttyisi vankilalta. Cain kuitenkin meni mukaan Sadien kaappaussuunnitelmaan saadakseen rahaa uuteen elämään jossain kaukana.

Marraskuussa 2009 suunnitelmat menivät uusiksi, kun Cain sai tietää Sadien järjestäneen Jasminelle abortin. Hän kidnappasi sekä Tom Kingin että Sadien ja vaati lunnasrahoja. Hän ampui Sadien Tomin kauhuksi, mutta tämä olikin ollut juonessa mukana. Kuultuaan valekuolemasta Carl King hommasi rahat, ja sieppausdraama oli ohi. Cain poistui uuteen elämään 2,5 miljoonaa mukanaan.

Marraskuussa 2011 Debbie löysi kotiintullessaan isänsä sohvalta istumasta. Cain oli maksanut asianajajan, jonka avulla Debbie vapautui vankilasta ja tuli tukemaan tytärtään Sarahin huoltajuusoikeudenkäynnissä. Miehen vetovoima naisiin ei myöskään ollut hävinnyt. Debbien poikaystävä paljastui petturiksi Charityn kanssa, ja Cain maksoi tämän lähtemään kylästä Noahin kanssa, mutta Charity palasi jäädäkseen. Cain ei myöskään hyväksynyt Charityn uutta suhdetta Jai Sharman kanssa.

Zachariah Bartholomew "Zak" Dingle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zak Dingle.

Zachariah Bartholomew "Zak" Dingleä näyttelee Steve Halliwell. Zak on Dinglen klaanin isähahmo ja Samin ja Bellen isä, sekä Lisan aviomies ja Shadrachin nuorempi veli. Aikoinaan Zak asui pitkän aikaa Chilessä. Zak on hieman laiska, mutta sitäkin suulaampi ja hyvin yritteliäs koiruuksiin ja lain kiertämiseen. Hän on myös hyvin oikeudenmukainen.

Lapsia Zakilla on ollut kuusi tai seitsemän, ja kaikkiaan kolmen eri naisen kanssa, joista Nellie ja Lisa ovat olleet vaimojakin. Lapsista vanhin lienee Lontoossa asusteleva Nathan, jota ei ole koskaan sarjassa nähty ja jonka Tina Dingle on vain kerran maininnut. Vuonna 1972 syntynyt Francis "Butch" Dingle kuoli onnettomuudessa vuonna 2000, ja hänestä on puhuttu vanhimpana poikana. Vuonna 1974 syntynyt poika Ben kuoli tappelussa vain 20-vuotiaana 1994; samana vuonna syntynyt Cain on Zakin veljensä vaimon kanssa alullepanema poika. Vuonna 1977 syntyivät kaksoset Samuel "Sam" ja Tina, joka on Zakin ja Nellien ainoa tytär. Iltatähtenä on jouluna 1998 syntynyt Belle Zakin uuden vaimon Lisa Dinglen kanssa.

Zak on joskus rasittavuuteen saakka tärkeä asemastaan Dinglen sukukunnan päänä ja se johtaa erilaisiin selkkauksiin, jos muut eivät tanssi hänen pillinsä mukaan. Koska perheen varsinainen ansaitsija on Lisa-vaimo, Zakin on pitänyt osallistua iltatähtityttärensä hoitoonkin, tosin välillä aika vastahankaisesti ja mieluusti hoitovastuun jollekin naishenkilölle sälyttäen. Entinen Nellie-eukko lähti riivaamasta ja toraamasta, jolloin avioliitto Lisan kanssa onnellistui jälleen. Kaksi poikaansa menettäneelle Zakille yllättäen tuotu tieto, että hän on veljenpojakseen luulemansa Cain Dinglen biologinen isä, oli sekä mieluinen että pojan häikäilemättömyyden takia myös epämiellyttävä uutinen.

Zak sai vuonna 2002 tietää sairastavansa kivessyöpää. Pattitilanne ratkesi vasta, kun Lisalle selvisi tämän käytöksen syy ja hän pääsi hoitamaan syövästä toipuvaa miestään. Uusi perhekriisi alkoi, kun Zak siirsi avioelämän aloittamista epäonnistumisen pelossa. Tilanne parani syrjähypyllä toisen naisen kanssa. Syyskuussa 2003 taloon saapui Zakin ja Shadrachin äiti Peg, joka oli kärttyinen, tauotta kessutteleva eukko, jolle maistui viinakin. Zak oli aina luullut äitinsä tappaneen isänsä ja haudaneen tämän ruumiin. Lisa kuitenkin sai selville totuuden; Jedediah oli vain jättänyt perheensä, kun lapset olivat pieniä. Peg juoniteltiin takaisin vanhaan asuinpaikkaansa. Tämän jälkeen Zak lähti pitkäksi aikaa Chileen etsimään isänsä rahoja, joiden olinpaikan hän sai selville vainajan tavaroissa olleen pankkikuitin perusteella.

Myöhemmin kuvioihin astuivat pojantytär Debbie sekä tämän Sarah-vauva, jonka Zak mielellään otti suuren talonsa turviin.

Elizabeth "Betty" Eagleton (o.s. Prendegast)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Betty Eagleton.

Elizabeth "Betty" Eagletonia näyttelee Paula Tilbrook. Betty kuuluu kylän vanhempaan kaartiin, ja on Ednan ja Pearlin hyvä ystävä. Hän oli töissä Nicolan siivousfirmassa, kunnes jäi eläkkeelle. Hän asuu ystävänsä Alan Turnerin kanssa, mutta he eivät kuitenkaan seurustele. Bettyn miesystävä Seth Armstrong lähti Australiaan hoitamaan terveyttään, mutta kuoli matkalla takaisin. Betty on aina ajan tasalla kylän asioista, ja varsinaisena juorukellona pitää myös huolen siitä, että muutkin tietävät toistensa asiat.

Bettyllä on kipakoita yhteenottoja million kenenkin naisen kanssa, kun hän vartioi haukkana kylän moraalia, mutta on tosi paikan tullen myös lojaali ja ymmärtävä, eikä käännytä oveltaan ketään onnetonta yösijan puutteessa olevaa kyläläistä. Hän on myös romanttinen ja neuvoo mielellään naisia seurusteluasioissa.

James "Jimmy" King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James "Jimmy" Kingiä näyttelee Nick Miles. Taten Jätteen sabotoijan naamion takana oli Jimmy King, joka saapui sarjaan Suomessa 4. syyskuuta 2006 (UK 19. helmikuuta 2004). Kingien esikoispoika oli naimisissa voimakastahtoisen Sadien kanssa. Jimmy ei ole välkyin veljeksistä, mutta arvostaa perhettään yli kaiken.

Jimmy vastusti isänsä päätöstä ottaa sihteerikseen Charity. Hän käytti joka tilaisuuden hyväkseen nälviäkseen Charityä ja varoitteli isäänsä sekä Matthew’tä, mutta jäi paitsioon. Jimmy yritti junailla Charityä ulos perheen firmasta, mutta Charity tyrmäsi Jimmyn ystävän houkuttelevat työtarjoukset ja ilmoitti pysyvänsä lojaalina Tomille. Jimmyä suututti Charityn innokkuus ja isänsä päätös antaa syntymäpäiväjuhliensa organisointi Charitylle sai Jimmyn pois tolaltaan.

Myöhemmin Jimmyn vaimo Sadie saapui kylään. Jimmy auttoi Carlia peittelemään postimies Paulin kuolemaa Matthew'n avustuksella. Chloe saapui firmaan Kingien uudeksi sihteeriksi. Jimmy ihastui punapäähän eikä tajunnut tämän juonitteluja.

Chloe punoi verkkojaan sekä Jimmyn että Carlin suhteen ja lopulta valitsi marraskuussa 2007 Carlin. Jimmy oli katkera ja pettynyt. Sadie nosti riidan Jimmyn oletetusta suhteesta, jolloin Jimmy muutti isänsä luo. Sadie huomasi menneensä liian pitkälle ja yritti korjata tilanteen lupaamalla Jimmylle tämän eniten kaipaaman asian: lapsen. Vaikka Jimmykään ei hyväksynyt isänsä avioliittoaikeita Charityn kanssa, hänen mielestään Sadie meni liian pitkälle puuttuessaan niin rajusti isän hääpäivän kulkuun joulukuussa 2007.

Häiden mentyä pilalle Charity kosti Sadielle viettelemällä Jimmyn sänkyynsä. Imarreltu Jimmy lankesti ansaan ja Charity jatkoi kiristämällä mieheltä suuria rahasummia. Jimmyn raju kohtelu sai suuremmat mittasuhteet, kun Charity paljasti Jimmyn 40-vuotispäivillä salaa kuvaamansa videon. Jimmy oli käärmeissään kohtelustaan ja teki diilejä toisessa firmassa aiheuttaen Kingeille päänvaivaa. Lopulta Tom tarjosi sovinnon kättä ja Jimmy palasi perheyritykseen. Kingit aikoivat rakentaa uusia asuntoja kylään, mutta salaiset asiakirjat vuotivat julkisuuteen. Jimmyn raivoksi Sadie juoni maakaupoillaan itsensä takaisin Kingien firmaan kesäkuussa 2008.

Jimmy kävi lähellä kuolemaa lokakuussa 2008, kun Cainin ja Robertin tihutöihin palkattuaan kolmikko joutui Andyn ja Dazin yllättämäksi. Andyn lato paloi ja hänet piestiin pahasti, mutta Daz iski Jimmyä talikolla. Cain ja Robert raahasivat kauhuissaan Jimmyn eläinlääkärin hoitopöydälle, kun Carl ja Matthew ymmärsivät, ettei tätä voi viedä sairaalaan.

Jimmyllä oli lyhyt mutta kiihkeä romanssi Kellyn kanssa. Jimmy loukkaantui vakavasti Kingien esittelytalon kohtalokkaassa räjähdyksessä, mutta palasi lopulta ennalleen ja alkoi selvitellä tapausta itse. Sadie hävisi Jimmyn elämästä salasuhteidensa paljastuttua ja Kelly alkoi vampata miestä taas. Tom-isän kuoltua Kelly tuki Jimmyä murhatutkimuksen aikana ja he kihlautuivat. Jimmy suhtautui isällisesti yllättäen ilmaantuneeseen pikkusiskoon Scarlettiin. Hän sai tietää Carlin osuudesta isän kuolemaan, mutta veljekset pitivät yhteisen rintaman. Jimmy oli jo alttarilla Kellyn kanssa saadessaan tietää tämän abortoineen hänen suuresti odottamansa lapsen. Todellisuudessa Kelly synnytti toisaalla Elliot-pojan, jota käytti kiristysvälineenä palattuaan kylään sabotoimaan Jimmyn ja Nicolan elämää. Tammikuussa 2012 Jimmyn ja Nicolan Angelica-tytär syntyi, ja tuore isä oli haljeta ylpeydestä.

Patrick "Paddy" Kirk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paddy Kirk.

Patrick "Paddy" Kirkiä näyttelee Dominic Brunt. Paddy omistaa kylän eläinlääkäriaseman Rhona Goskirkin kanssa. Paddy oli naimisissa Mandy Dinglen kanssa, mutta suhde kariutui Mandyn syrjähyppyyn. Tämän jälkeen Paddy kiinnostui Emilystä ja he menivät naimisiin. He eivät kuitenkaan saaneet omia lapsia, ja päättivät koittaa onneaan sijaisvanhempina. Sijaislapsekseen he saivat Debbien, joka paljastuikin Charity ja Cain Dinglen lapseksi. Usean onnellisen aviovuoden jälkeen Paddy kuitenkin petti Emilyä Vivin kanssa, ja kun tämä paljastui, Emily jätti Paddyn koko pubin edessä. Paddy ei kuitenkaan ollut valmis eroamaan Emilystä, ja oli surkeana pitkän aikaa eron jälkeen. Hän päätti chattailla netissä sinkkujen keskustelupalstalla, ja Paddyn vastaanottoapulainen Jo Stiles sai tietää tästä. Hän esiintyikin yhdessä Danny Daggertin kanssa internetissä sinkkunaisena, joka olisi kiinnostunut Paddystä, ja Danny ehdotti tapaamista ulkomailla. Paddy pakkasi laukkunsa ja lähti tapaamaan tätä naista. Kun Paddy tuli takaisin naisvieras mukanaan, Jo kauhistui. Tämä nainenhan oli ilmiselvästi huijari. Jo päätti kertoa heidän pilastaan, ja Paddy kertoi kuitenkin tietävänsä siitä jo, ja uusi nainen oli mukana Paddyn vasta-pilassa. Nainen paljastui Dannyn serkuksi Toni Daggertiksi. Vaikka he aluksi vain näyttelivät olevansa pari, Paddy kuitenkin huomasi pian olevansa ihastunut Toniin. Toni oli kuitenkin iskenyt jo silmänsä Hariin, mutta Hari ei ollut kiinnostunut. Nyt Paddy yrittää keksiä millä tavoin saisi Tonin huomaamaan hänen kiinnostuksensa. Paddy on usein ystäviensä tukena ja kuuntelijana. Hänellä on nykyään suhde Rhona Goskirkin kanssa, jolla on yhteinen poika hänen parhaan ystävänsä Marlon Dinglen kanssa.

Pearl Ladderbanks (o.s. Hartbourne)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pearl Ladderbanksia näyttelee Meg Johnson. Pearl työskentelee siivoojana ja seurustelee Lenin kanssa. Luonteeltaan Pearl on iloinen ja hieman kiero välillä, mutta käyttää oveluuttaan vain hyvään. Hänellä on poika Frank Bernard, joka oli vankilassa raiskauksesta. Kun tämä vapautui ja tuli kylään Lenin ja Pearlin luo, lähes koko kylä hylkäsi heidät ja kääntyi heitä vastaan. Frank lähti ja kylä alkoi taas olla ystävällinen. Pearl on ystävällinen mutta herkkä ja antoi nopeasti anteeksi kyläläisille.

Valerie "Val" Pollard (o.s. Lambert)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valerie "Val" Pollardia näyttelee Charlie Hardwick. Val on Dianen sisko ja Ericin aviovaimo. Hän työskentelee miehensä kanssa heidän omistamassaan majatalossa. Val on hyvin puhelias ja utelias.

Eric Pollard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Pollard.

Eric Pollardia näyttelee Chris Chittell. Pollard on yrittäjä ja mukana politiikassa. Hän omisti kylän nurinmenneen pajan, jonka johtoon hän otti mukaansa Steph Stokesin, joka veti pajan mukanaan hämäriin toimiin. Tästä koitui Ericille paljon harmia ja oikeudenkäynti. Hänen vaimonsa on Val. Eric on puhelias ja sanavalmis kiero mies. Tätä nykyä Val ja Eric omistavat majatalon ja asuvat siellä myös.

Diane Sugden (ent. Blackstock, o.s. Lambert)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diane Sugden.

Dianea näyttelee Elizabeth Estensen. Diane omistaa Villapakan yhdessä Louise Appletonin kanssa, ja on naimisissa Jack Sugdenin kanssa. Hänellä on Rodneyn kanssa tytär Bernice. Bernicellä ja Ashleyllä on lapsi Gabrielle, jonka isoäiti Diane siis on. Hän asuu Jackin kanssa, ja huolehtii hyvin Jackin tyttärestä Victoriasta, sekä pubista ja sen työntekijöiden ja asiakkaiden ongelmista, mikä vaatiikin jatkuvaa kovaa työtä. Diane onkin ahkera, päättäväinen ja mukava nainen. Hän toipui paksusuolensyövästä, johon hän sairastui vähän ennen häitään Jackin kanssa. Diane ei aina tule toimeen siskonsa Valerien kanssa, koska tämä ei osaa aina kertoa totuutta, ja hän jopa varasti Villapakan kassasta rahaa. He saavat kuitenkin aina lopulta sovittua erimielisyytensä.

Ashley Thomas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ashley Thomasia näyttelee John Middleton. Ashley on kylän pappi. Hän on pienen Gabriellen isä, ja on kihloissa Laurelin kanssa. Hän hylkäsi papin uran saadakseen mennä naimisiin Laurelin kanssa, mutta ottikin työn takaisin. Nyt he odottavat, että piispa antaa heille luvan mennä naimisiin. Ashley on työnsä kautta mukana monissa kyläläisten tärkeissä hetkissä, huolehtii usein seurakuntalaistensa ongelmista, ja lähes kaikki pitävät hänestä. Ashley on mukava ja huumorintajuinen ihminen.

Laurel Thomas (o.s. Potts)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren Thomasia näyttelee Charlotte Bellamy. Laurel on töissä Sharman veljesten karkkitehtaalla, ja on naimisissa Ashleyn kanssa. He suunnittelivat avioliittoa kauan, mutta hidasteena oli piispa, jolta tarvittiin suostumus. Viimeinkin suostumuksen saatuaan piispa itse suostui myös vihkimään heidät. Heidän hääpäivänään Ashleyn isä ilmestyi kylään. Ashley ei tule hänen kanssaan toimeen, mutta Laurel yrittää aina saada heidät sopimaan erimielisyytensä. Hän tulee hyvin toimeen myös Ashleyn veljentyttären Jasminen kanssa, vaikka aluksi se olikin vähän vaikeaa. Laurel on ollut myös vapaaehtoisena työntekijänä Afrikassa auttamassa, ja oli sitä ennen jopa lähdössä Helsinkiin au pairiksi, mutta useiden sattumien jälkeen ei lähtenytkään. Laurel on suloinen tyttö, joka tulee toimeen myös vanhempien kyläläisten kanssa. Laurel on iloinen ja hauska luonne. Syksyllä 2012 Thomasien elämää tuli sotkemaan Ashleyn entinen heila Sally Spode. Nyt Ashley ja Laurel ovat kuitenkin päässeet yli mielenvikaisen Sallyn teoista.

Nykyiset näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Näyttelijä Roolin kesto
Alan Turner Richard Thorp 1982–
Eric Pollard Chris Chittell 1986–
Victoria Sugden Isabel Hodgins 1994–
Betty Eagleton Paula Tilbrook 1994–2003, 2004–
Zak Dingle Steve Halliwell 1994–2002, 2003–
Sam Dingle James Hooton 1995–1996, 1997–1998, 2000–
Andy Sugden Kelvin Fletcher 1996–
Lisa Dingle Jane Cox 1996–
Marlon Dingle Mark Charnock 1996–
Ashley Thomas John Middleton 1996–
Paddy Kirk Dominic Brunt 1997–
Bernice Blackstock Samantha Giles 1998–2002, 2004, 2012–
Belle Dingle Eden Taylor-Draper 1998–
Diane Sugden Elizabeth Estensen 1999–
Cain Dingle Jeff Hordley 2000–2006, 2009–
Charity Sharma Emma Atkins 2000–2005, 2009–
Edna Birch Shirley Stelfox 2000–
Bob Hope Tony Audenshaw 2000–
Rodney Blackstock Patrick Mower 2000–
Nicola King Nicola Wheeler 2001–2006, 2007–
Katie Macey Sammy Winward 2001–2005, 2006–
Rhona Goskirk Zoe Henry 2001, 2002, 2010–
Laurel Thomas Charlotte Bellamy 2002–2004, 2005–2009, 2010–
Chas Dingle Lucy Pargeter 2002, 2003–2005, 2006–
Debbie Dingle Charley Webb 2002–
Pearl Ladderbanks Meg Johnson 2003–
Val Pollard Charlie Hardwick 2004–
Jimmy King Nick Miles 2004–
David Metcalfe Matthew Wolfenden 2006–
Brenda Walker Lesley Dunlop 2008–
Moira Barton Natalie J. Robb 2009–
Adam Barton Adam Thomas 2009–
Jai Sharma Chris Bisson 2009–
Priya Sharma Fiona Wade 2009–2010, 2011–
Declan Macey Jason Merrells 2010–
Alicia Metcalfe Natalie Anderson 2010–
Amy Wyatt Chelsea Halfpenny 2010–
Cameron Murray Dominic Power 2011–
Rachel Breckle Gemma Oaten 2011–
Sean Spencer Luke Roskell 2011–
Ali Spencer Kelli Hollis 2011–
Ruby Haswell Alicya Eyo 2011–
Rishi Sharma Bhasker Patel 2011–
Georgia Sharma Trudie Goodwin 2011–
Dan Spencer Liam Fox 2011–
Megan Macey Gaynor Faye 2012–
Robbie Lawson Jamie Shelton 2012–
Kerry Wyatt Laura Norton 2012–
Steve Harland Tom Mannion 2012–
Vanessa Woodfield Michelle Hardwick 2012–
Dom Andrews Wil Johnson 2012–
Gemma Andrews Tendai Rinomhota 2012–

Harvemmin esiintyvät näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Näyttelijä Roolin kesto
Gabby Thomas Annelise Manojlovic 2001–
Noah Sharma Jack Downham 2004–2005, 2009–
Mike Swirling Andy Moore 2004–
Sarah Sugden Sophia Amber Moore 2005, 2006–
Samson Dingle Sam Hall 2006–
Josephine Abbott Kate Maravan 2006–
Jacob Gallagher Joe-Warren Plant 2010–
Cathy Hope Gabrielle Dowling 2007–
Heath Hope Sebastian Dowling 2007–
Arthur Thomas Luis Harper 2007–2009, 2010–
Angelica King Rebecca Bakes 2009–
Leo Goskirk Theo Tasker, Harry Whittaker 2011–
Amelia Spencer Daisy Campbell 2011–
Kyle Wyatt Huey Quinn 2011, 2013–
Jude Watson Andy Wear 2011–
Jack Sugden Ei tietoa 2012–
Archie Breckle Ei tietoa 2012–