Luettelo televisiosarjan Ankronikka jaksoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ankronikka (engl. DuckTales) on Walt Disney Companyn tuottama piirrossarja, jota tehtiin vuosina 19871990 ja esitettiin ensikerran samana aikana.

Alla on luettelo kaikista sarjan jaksoista alkuperäisellä kielellä. Joidenkin jaksojen kohdalla on myös suomenkielinen nimi jaksolle. Koska kaikki suomenkieliset nimet eivät ole varmoja, niin ainakin osassa Carl Barksin tarinoihin perustuvissa jaksojen nimissä se on suomennettu siten, kuin kyseinen Barksin tarinakin.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi (1987–1988)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä
1 1 Don't Give Up the Ship
”Treasure of the Golden Suns (Part 1)”
1987-9-1818. syyskuuta 1987
Aku liittyy laivastoon ja lähettää sisarenpoikansa Tupun, Hupun ja Lupun Roope-sedän luokse. Samaan aikaan salaperäinen mies nimeltään El Capitán vapauttaa Karhukoplan vankilasta, jotta he voisivat auttaa häntä varastamaan erään aarrekartan Roopen hallusta. 
2 2 Wronguay In Ronguay
”Treasure of the Golden Suns (Part 2)”
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
3 3 Three Ducks of the Condor
”Treasure of the Golden Suns (Part 3)”
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
4 4 Cold Duck
”Treasure of the Golden Suns (Part 4)”
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
5 5 Too Much of a Gold Thing
”Treasure of the Golden Suns (Part 5)”
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
6 6 Send in the Clones”
”Karhukopla vauhdissa
1987-9-2121. syyskuuta 1987
Milla päättää viimein saada käsiinsä Roope sedän onnenlantin, hän muuttaa Karhukoplan Tupuksi, Hupuksi ja Lupuksi ja lähettää heidät etsimään lanttia. Suunnitelmiin tulee mutkia kun Koplalaiset sekoittuvat oikeisiin ankanpoikiin. 
7 7 Sphinx for the Memories”
”Aku valtaistuimella
1987-9-2222. syyskuuta 1987
Akun saa lomaa laivastosta ja päättää tulla tapaamaan sisarenpoikiaan sekä Roopea. Matkalla hänet kuitenkin siepataan joten Tupun, Hupun ja Lupun on lähdettävä perään etsimään Akua. 
8 8 Where No Duck Has Gone Before 1987-9-2323. syyskuuta 1987
 
9 9 Armstrong”
”Väkeväinen / Robotti väkeväinen
1987-9-2424. syyskuuta 1987
Pelle keksii uuden ja hienon robotti Väkeväisen, joka pystyy mihin vain. Kun robotti on myyty Roopelle paljastuu että laitteeseen on tullut vika ohjelmoidessa ja että se yrittää vallata maan Roopen rahojen avulla. 
10 10 Robot Robbers”
”Robottiryövärit
1987-9-2525. syyskuuta 1987
Pelle rakentaa erän uusia robotteja rakennustöitä varten. Kulta-Into ostaa robotit ja käyttää niitä uuden kappahallin rakentamiseen. Saman iltana Karhukopla pakenee vankilasta ja ottaa uudet robotit ohjattavakseen. 
11 11 Magica's Shadow War”
”Varjokapina
1987-9-2828. syyskuuta 1987
Milla keksii uuden juonen napata Roppen onnenlantti, hän irrtottaa varjonsa itsestään ja kouluttaa sen varastaamaan rahan. Millan harmiksi varjo ei ole lainkaan yhteistyö haluinen. 
12 12 Master of the Djinni”
”Isännät ja henki / Lampun henki
1987-9-2929. syyskuuta 1987
Roope ja Kulta-Into ryhtyvät kinpailuun kuka löytää ensimmäisenä Aladinin luolassa olevan taikalampun. 
13 13 Hotel Strangeduck”
”Hotelli Outoankka
1987-9-3030. syyskuuta 1987
 
14 14 Lost Crown of Genghis Khan”
”Tsingis kaanin kadonnut kruunu
1987-10-11. lokakuuta 1987
 
15 15 Duckman of Aquatraz 1987-10-22. lokakuuta 1987
 
16 16 The Money Vanishes”
”Rahakato
1987-10-55. lokakuuta 1987
Karhukopla pakenee vankilasta ja varastaa Pelleltä huonekalusiirto säteen, jolla he toivovat voivansa ryöstää Roopen rahat. 
17 17 Sir Gyro de Gearloose”
”Ritari Peloton
1987-10-66. lokakuuta 1987
 
18 18 Dinosaur Ducks”
”Dinosaurusankat
1987-10-77. lokakuuta 1987
 
19 19 Hero for Hire”
”Sankari vuokrattavana
1987-10-88. lokakuuta 1987
 
20 20 Superdoo!”
”Super-Sulo
1987-10-99. lokakuuta 1987
 
21 21 Maid of the Myth”
”Unohdettu maa
1987-10-1212. lokakuuta 1987
 
22 22 Down & Out in Duckburg”
”Roope-sedän outo uni
1987-10-1313. lokakuuta 1987
 
23 23 Much Ado About Scrooge”
”Paljon melua Roopesta
1987-10-1414. lokakuuta 1987
 
24 24 Top Duck"
"Lentäjä Ässä
1987-10-1515. lokakuuta 1987
 
25 25 Pearl of Wisdom”
”Viisauden helmi
1987-10-1616. lokakuuta 1987
 
26 26 The Curse of Castle McDuck”
”McAnkan linnan kirous
1987-10-1919. lokakuuta 1987
 
27 27 Launchpad's Civil War”
”Heimo Huiman sisällissota
1987-10-2020. lokakuuta 1987
 
28 28 Sweet Duck of Youth”
”Nuoruuden lähteellä
1987-10-2121. lokakuuta 1987
 
29 29 Earth Quack”
”Maanjäristys
1987-10-2222. lokakuuta 1987
 
30 30 Home Sweet Homer 1987-10-2323. lokakuuta 1987
 
31 31 Bermuda Triangle Tangle”
”Bermudan kolmio
1987-10-2626. lokakuuta 1987
 
32 32 Micro Ducks from Outer Space”
”Mikroankat avaruudesta
1987-10-2727. lokakuuta 1987
 
33 33 Back to the Klondike”
”Takaisin Klondikeen / Klondyken kulta-aika
1987-10-2828. lokakuuta 1987
 
34 34 Horse Scents”
”Suuri hevoskilpailu
1987-10-2929. lokakuuta 1987
 
35 35 Scrooge's Pet”
”Roopen lemmikki
1987-10-3030. lokakuuta 1987
 
36 36 A Drain on the Economy”
”Kankkulan kaivoon

”Catch as Cash Can (Part 1)”
1987-11-22. marraskuuta 1987
 
37 37 A Whale of a Bad Time”
”Kapteeni Ankka ja valkoinen valas

”Catch as Cash Can (Part 2)”
1987-11-33. marraskuuta 1987
 
38 38 Aqua Ducks”
”Pohjantähteet

”Catch as Cash Can (Part 3)”
1987-11-44. marraskuuta 1987
 
39 39 Working for Scales
”Catch as Cash Can (Part 4)”
1987-11-55. marraskuuta 1987
 
40 40 Merit-Time Adventure”
”Ansionsa kullakin
1987-11-66. marraskuuta 1987
 
41 41 The Golden Fleecing”
”Kultainen talja
1987-11-1616. marraskuuta 1987
 
42 42 Ducks of the West 1987-11-1717. marraskuuta 1987
 
43 43 Time Teasers 1987-11-1818. marraskuuta 1987
 
44 44 Back Out in the Outback 1987-11-1919. marraskuuta 1987
 
45 45 Raiders of the Lost Harp”
”Kadonneen harpun metsästäjät
1987-11-2020. marraskuuta 1987
 
46 46 The Right Duck 1987-11-2323. marraskuuta 1987
 
47 47 Scroogerello”
”Rohkimo
1987-11-2424. marraskuuta 1987
 
48 48 Double-O-Duck”
”Tupla-ankka
1987-11-2525. marraskuuta 1987
 
49 49 Luck o' the Ducks 1987-11-2626. marraskuuta 1987
 
50 50 Duckworth's Revolt 1987-11-2727. marraskuuta 1987
 
51 51 Magica's Magic Mirror" & "Take Me Out of the Ballgame 1987-11-3030. marraskuuta 1987
 
52 52 Duck to the Future 1987-12-11. joulukuuta 1987
 
53 53 Jungle Duck”
”Viidakkoankka
1987-12-22. joulukuuta 1987
 
54 54 Launchpad's First Crash 1987-12-33. joulukuuta 1987
 
55 55 Dime Enough for Luck 1987-12-44. joulukuuta 1987
 
56 56 Duck in the Iron Mask”
”Ankka rautanaamiossa
1987-12-77. joulukuuta 1987
 
57 57 The Uncrashable Hindentanic 1987-12-88. joulukuuta 1987
 
58 58 The Status Seekers 1987-12-99. joulukuuta 1987
 
59 59 Nothing to Fear”
”Ei mitään pelättävää
1987-12-1414. joulukuuta 1987
 
60 60 Dr. Jekyll & Mr. McDuck”
”Tri Jekyll ja Hra Ankka
1987-12-2323. joulukuuta 1987
 
61 61 Once Upon a Dime 1987-12-2424. joulukuuta 1987
 
62 62 Spies in Their Eyes 1987-12-2525. joulukuuta 1987
 
63 63 All Ducks on Deck 1987-12-3030. joulukuuta 1987
 
64 64 Ducky Horror Picture Show 1987-12-3131. joulukuuta 1987
 
65 65 Till Nephews Do Us Part 1988-1-11. tammikuuta 1988
 

2. tuotantokausi (1988–1989)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä
66 1 Marking Time”
”Puumerkki

”Time Is Money (Part 1)”
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Roope ostaa Kulta-Into Piin saaren, josta on löytynyt timanttiesiintymä. Pii saa vihiä jalokivistä ja räjäyttää saaren kahtia. Pellen keksimän bombastiumin avulla ankat päättävät lähteä menneisyyteen muuttamaan asioiden kulkua. 
67 2 The Duck Who Would Be King”
”Ankka, joka halusi olla kuningas

”Time Is Money (Part 2)”
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Epäonnistuneen aikamatkailun seurauksena ankat päätyvät esihistorialliselta kaudelta muinaiseen Kiinaan. Julma diktaattori Mung Ho hallitsee kansaa pelolla ja kerää vauraudet itselleen. Ankat joutuvat tapahtumien keskelle yrittäessään pelastaa kauniin Sen-Senin. 
68 3 Bubba Trubba”
”Baba-pulmia

”Time Is Money (Part 3)”
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Ankat pääsevät vihdoin takaisin omaan aikaansa. Mukana saapuu myös esi-historialliselta ajalta aikakoneen mukaan ryöminyt luola-ankka Baba. Pojat alkavat opettaa Baballe nykyajan tapoja, mutta selkkauksilta ei voida välttyä. 
69 4 Ducks on the Lam”
”Aito vai huijari?

”Time Is Money (Part 4)”
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Karhukopla on onnistunut ujuttautumaan Roopen rahasäiliöön. Varmistaakseen menestyksensä, he kieltävät jokaista Roopen omistamaa pankkia antamaan rahaa huijarille, joka tekeytyy Roope Ankaksi. Roope joutuu vankilaan, mutta Baban avulla hän pääsee pälkähästä. 
70 5 Ali Bubba's Cave”
”Ali Baban luola

”Time Is Money (Part 5)”
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Ankat lähtevät Killingin saarelle etsimään timanttia, jolla Roope saisi maksettua velkansa Piille. Pii arvaa suunnitelman ja estää ankkojen pääsyn timanttiluolaan. Esi-historiaan lähetetty Baba alkaa ikävöidä Roopea ja palaa viime hetkellä pelastamaan ankat pulasta. 
71 6 Liquid Assets”
”Rahat likoon

”Super Ducktales (Part 1)”
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Karhukopla junailee valtatien rakennushankkeen uusiksi ja Roopen rahasäiliö joutuu vaaravyöhykkeelle. Roopen uusi kirjanpitäjä Maukka Munankuori keksii minne Roopen rahat on turvallista sijoittaa. Roopen pahat aavistukset osuvat oikeaan. 
72 7 Frozen Assets”
”Jäädytetyt varat

”Super Ducktales (Part 2)”
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Rahojen virrattua veden mukana Karhukoplan takapihalle, tarvitaan nerokas suunnitelma. Maukalla välähtää jälleen ja ankat päättävät jäädyttää vesimassan. Roope tarvitsee rahasäiliölleen tehokkaan vartioinnin ja näyttämölle astuu Turbo-ankka. 
73 8 Full Metal Duck”
”Teräsankka

”Super Ducktales (Part 3)”
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Maukka opettelee käyttämään uutta Turbo-ankka pukuaan ja onnistuu päihittämään Roopen hurjan robottivahdin. Karhukopla päättää kaapata Turbo-ankan omiin tarkoituksiinsa. 
74 9 The Billionaire Beagle Boys Club”
”Karhukopla miljonääri-kerhossa

”Super Ducktales (Part 4)”
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Turbo-ankan avulla Karhukopla on ottanut Roopen rahasäiliön haltuunsa ja Konna-muori alkaa nauttia ylellisestä elämästä. Karhukopla järjestää juhlat kartanossa ja ankanpojille avautuu mahdollisuus lähteä etsimään kaapattua Turbo-ankkaa. 
75 10 Money to Burn”
”Raha palaa

”Super Ducktales (Part 5)”
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Ankat paikantavat meren pohjaan valuneen rahasäiliön, mutta niin paikantavat muutamat muutkin ja ankkojen seikkailu saa uuden suunnan. He joutuvat nimittäin etsimään rahasäiliötä avaruudesta! 

3. tuotantokausi (1989–1990)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä
76 1 The Land of Trala La”
”Tra LaLa
1989-9-1818. syyskuuta 1989
Roope saa hermoromahduksen jatkuvien rahanpyytäjien takia. Lääkäri määrää hänet lomalle paikkaan, jossa ei tunneta rahaa. Ankat löytävät salaiseen laaksoon, kaukaiseen Tra La Lahan, jonka asukkaat viettävät rauhanomaista elämää. 
77 2 Allowance Day”
”Viikkopäiväraha
1989-9-1919. syyskuuta 1989
Ankanpojat haluaisivat ostaa skootterin, mutta tarjous loppuu päivää ennen kuin on poikien viikkorahapäivä. Neuvokkaat pojat päättävät huijata Roopen uskomaan, että päivä koittaa aiemmin, mutta saavat vahingossa koko maailman uskomaan samaan. 
78 3 Bubbeo & Juliet”
”Babeo ja Julia
1989-9-2020. syyskuuta 1989
Roopen naapuriin muuttaa uusi perhe ja Roope ei ole uus-rikkaista naapureista mieleissään. Baba ihastuu perheen tyttäreen ja naapurisopu on pahasti uhattuna. 
79 4 The Good Muddahs”
”Karhukissat
1989-9-2121. syyskuuta 1989
Tepa on harmissaan, sillä hänestä tuntuu ettei kellään ole aikaa hänelle. Karhukissat suunnittelevat ryöstöä, mutta sen epäonnistuessa kaappaavat Tepan mukaansa. Tepaa kaappaus ei harmita ja Karhukissat päättävät auttaa Tepaa. 
80 5 My Mother the Psychic”
Ӏitini on ennustaja
1989-9-2222. syyskuuta 1989
Rouva Munankuori saa sähköiskun televisiostaan. Iskulla on yllättäviä vaikutuksia, ja rouva oppii ennustamaan tulevaa. Roope palkkaa hänet palvelukseensa, mutta Kulta-Into Pii on myös kiinnostunut rouva Munankuoren taidoista. 
81 6 Metal Attraction”
”Metallinen ihastus
1989-11-22. marraskuuta 1989
Rouva Taateli on uupunut. Pelle päättää keksiä hänelle apulaisen ja niin kartanoon saapuu Robotiina, joka iskee silmänsä Turbo-ankkaan ja kohta on Maukan kolmiodraama valmis. 
82 7 Dough Ray Me”
”Rahaa kuin roskaa
1989-11-33. marraskuuta 1989
Pojat haluavat kesätöitä ja tarjoutuvat Pellen pajaan siivoamaan. Pellen uusi monistuskone joutuu poikien käsiin ja nämä alkavat monistaa kaikkea mitä haluavat. Yhtäkkiä koko kaupunki on hukkua rahaan. 
83 8 Bubba's Big Brainstorm”
”Baba älykkönä
1989-11-66. marraskuuta 1989
Baban huono todistus harmittaa Roopea. Baba haluaa olla Roopelle mieliksi ja päättää kokeilla Pellen uutta keksintöä, ajatuskupua. Kuvun vaikutus on suurempi kuin kukaan osasi kuvitella. 
84 9 The Big Flub”
”Suuri kupla
1989-11-77. marraskuuta 1989
Maukka päättää todistaa, että hän tuntee mainosalaa ja todistaakseen sen Roopelle, hän alkaa kuvata mainoksia. Maukan mainokset päätyvät vahingossa televisioon ja pian kaikki haluavat ostaa tuotteen, jota ei ole olemassa. 
85 10 A Case of Mistaken Secret Identity”
”Väärä salaisuus
1989-11-88. marraskuuta 1989
Turbo-ankan oikea henkilöllisyys kiinnostaa kaikkia, mutta Maukka on luvannut olla paljastamatta totuutta. Lupaus käy kuitenkin vaikeaksi, kun kaikki uskovat heimon olevan oikea Turbo-ankka. 
86 11 Blue Collar Scrooge”
”Roopen unohdus
1989-11-99. marraskuuta 1989
Roope päättää tehdä rankkoja supistuksia rullalautatehtaallaan, mutta epäonninen sattuma johtaa Roopen täydelliseen muistin menetykseen. Roope ajautuu omalle tehtaalleen töihin ja alkaa kapinoida huonoja työoloja vastaan. 
87 12 Beaglemania”
”Koplakuume
1989-11-1010. marraskuuta 1989
Karhukopla haluaa varastaa bändikilpailun palkinnon, mutta he jäävätkin kiinni rysän päältä ja joutuvat lavalle. Karhukoplaa odottaa ennen näkemätön suosio. 
88 13 Yuppy Ducks”
”Pojat johtajina.
1989-11-1313. marraskuuta 1989
Roope potee outoja oireita ja lääkäri huomaa hänen kärsivän rahatäi-tartunnasta. Roope joutuu viikoksi karanteeniin ja sillä aikaa Tupu, Hupu ja Lupu ottavat Ankkayhtymän johtoonsa. 
89 14 The Bride Wore Stripes”
”Morsian pukeutuu raitaan
1989-11-1414. marraskuuta 1989
Konna-muori keksii nerokkaan suunnitelman: hän aikoo Roopen vaimoksi ottaakseen avioeron ja saadakseen näin puolet Roopen omaisuudesta. Roope arvaa suunnitelman ja Konnamuorille seuraa tiukat paikat. 
90 15 The Unbreakable Bin”
”Särkymätön säiliö
1989-11-1515. marraskuuta 1989
Pelle keksii särkymättömän lasin. Roope haistaa tilaisuuden ja päällystää koko säiliönsä uudella lasilla. Helpottuneena Roope erottaa kaikki vartijansa ja lähtee lomalle. 
91 16 Attack of the Fifty-Foot Webby”
”Jättiläis-Tepan hyökkäys
1989-11-1616. marraskuuta 1989
Roope ja pojat päättävät matkustaa Afrikkaan. Tepakin haluaisi mukaan, mutta Roopen mielestä se on liian vaarallista. Tepa lähtee salaa mukaan ja viidakossa häntä odottaa valtava yllätys. 
92 17 The Masked Mallard”
”Naamio-ankka
1989-11-1717. marraskuuta 1989
TV-toimittaja saa Roopen näyttämään mistään piittaamattomalta kiskurilta. Roope haluaisi tehdä hyvää, mutta pelkää sen näyttävän vain mainostempulta. Naamio-ankka astuu esiin. 
93 18 A DuckTales Valentine (Amour or Less)”
”Roope Ankka rakastuu
1990-2-1111. helmikuuta 1990
 

4. tuotantokausi (1990)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä
94 1 Ducky Mountain High”
”Vuorten kutsu
1990-9-1010. syyskuuta 1990
Roope haistaa kullantuoksun paperiarkista ja päättää heti lähteä selvittämään mistä paperi on peräisin. Kulta-Into Pii saa vihiä Roopen matkasta ja seuraa perässä. Perillä molempia ankkoja odottaa vanha, mutta mieluisa yllätys. 
95 2 Attack of the Metal Mites 1990-9-1818. syyskuuta 1990
 
96 3 The Duck Who Knew Too Much 1990-9-2626. syyskuuta 1990
 
97 4 New Gizmo-Kids on the Block 1990-11-55. marraskuuta 1990
 
98 5 Scrooge's Last Adventure 1990-11-1717. marraskuuta 1990
 
99 6 The Golden Goose (Part 1) 1990-11-2727. marraskuuta 1990
 
100 7 The Golden Goose (Part 2) 1990-11-2828. marraskuuta 1990
 

Carl Barksin tarinoihin perustuvat jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Jakson suomenkielinen nimi Jakson englanninkielinen nimi Tarinan suomenkielinen nimi Tarinan englanninkielinen nimi
18.  ? The Status Seeker Juovikas rubiini The Status Seeker
24. Roope-sedän outo uni Down And Out In Duckburg Roope-setä joutuu maksamaan vanhan velan The Horseradish Story
29. Pohjantähteet Catch as Cash Can (3): Aqua Ducks Atlantiksen arvoitus The Secret of Atlantis
33. Kultainen talja The Golden Fleecing Kultainen talja The Golden Fleecing
42. Mikroankat avaruudesta Micro Ducks From Outer Space Mikroankat avaruudesta / Roope-setä ja lentävän lautasen pikkumiehet Micro Ducks From Outer Space
43. Robottiryövärit Robot Robbers Pilviä hipovat miehet The Giant Robot Robbers
45. Tsingis kaanin kadonnut kruunu Lost Crown Of Genghis Khan Tsingiskaanin kadonnut kruunu Lost Crown Of Genghis Khan
52. McAnkan linnan kirous The Curse of Castle McDuck Vaskervillen koira Hound Of Whiskervilles
54. Maanjäristys Earthquake Maanalainen maailma Land Beneath the Ground
56. Roopen lemmikki Scrooge´s Pet Sopulivuosi Lemming with the Locket
58. Takaisin Klondikeen / Klondiken kulta-aika Back to the Klondike Takaisin Klondikeen Back to the Klondike
63. Hotelli Outoankka Hotel Strangeduck Vanhan linnan salaisuus Old Castle´s Secret
81.  ? Super DucTales (1): Liquid Assets Ovela Roope-setä Only a Poor Old Man
89. Särkymätön säiliö The Unbreakable Bin Ikilasi / Roope-setä lasittaa rahasäiliönsä The Unsafe Safe
96. Onnellinen laakso The Land of Tra-La-la Onnellinen laakso Trala la

Ankronikka DVD Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VOLUME 1:

- Aku Valtaistuimella

- Vahvakäsi

- Lampun henki

- Hotelli Outoankka

- Rahakato

- Tsingis-khanin kadonnut kruunu


VOLUME 2:

- Supersulo

- Lentäjä-ässä

- Paljon melua Roopesta

- Heimo Huiman sisällissota

- McAnkan linnan kirous

- Kankkulan kaivoon

- Kapteeni Ankka ja valkoinen valas